Jump to content

Видео карта или проблем с флеш?


Препоръчан пост

Здравейте момчета! 

 

Един и същи компютър с две оперативни системи ХР и 8.1 64. Компа не е първа младост, но се справя още успешно. С ХР , никакви проблеми. Проблема е с 8.1.

Не ми се беше случвало да играя флеш игри online с 8.1. Изобщо рядко ползвам 8.1. Но се случи преди 2 дена. Някаква игра...абе изобщо тряпя се с някакви зомби! :)

Играта запъва,накъсва видеото, движи се бавно и т.н. Пуснах клип от "тубата" на високо качество... запъват и те, не точно като играта, ама достатъчно за да дразни.С други клипове с по ниско качество проблем няма! Пуснах един филм с HD качество с медиа плер - никакъв проблем! Изобщо плеера възпроизвежда всичко нормално. Сетих се, че драйверите на видео картата са от 2009 и са за Vista  ATI radeon x1200 series. Знам, че доста се въртях по нета но по-нови драйвери за тази карта няма!

 9-11_legacy_vista32-64_dd_ccc.exe . Това е файла който ми предлага от където и да тегля, въпреки че пише, че подържа от Vista до Windows 10. И това ме обърква...

Опитах да пусна играта на ниска резолюция на екрана 1024х 768 , играта тръгна но с тубата не че нещо много се подобри с HD  клиповете - на цял екран става дума!

Въпросът ми е, как да разбера къде е причината? Стари драйвери или проблем с флаш, браузер, знам ли какво? 

Всички браузери са последен вик! Флаш плеера също! Ровичках с какви ли не програми за вируси,злонамерен софтуер-няма нищо! Всичко ОК...

 

Май с Windows 7 на времето нямах такъв проблем... ама тогава и браузъри и флаш, не бяха толкова тежки... Моля за полезни съвети и съдействие?

Благодаря! :)

 

 

Дънна платка: Foxconn

 

Процесор: AMD Athlon  64 x2 Dual Core Processor 4200+

 

Видео карта: ATI radeon x1200 series

 

RAM: 2x 2gb. ddr 2

Link to comment
Сподели другаде

Драйвери за тази карта по-нови няма. А и надали проблема е в драйверите. Самата видеокарта, както и останалия хардуер предполагам са вече доста остарели. Според мен всички проблеми идват естествено с времето. Сайтовете се променят и искат все по-мощен хардуер, за да могат да отварят и работят нормално. Точно затова и XP отшумя и не работи коректно в нета вече. Това че флаша и браузърите са последни версии е добре, но не и в дадения случай.

Има и друго навярно. Може би на такава конфигурация Win7 Home ще работи по-добре. 8 е разработван да е съвместим с по-нови компоненти. Ati и AMD вървят най-добре със софуера и драйверите, с които е бил произведен. Там липсва пълна съвместимост със всички по-нови версии на Windows.

Интересно ми е да разбера Night_Raven какво мисли по-въпроса.

Link to comment
Сподели другаде

Сайтовете се променят и искат все по-мощен хардуер, за да могат да отварят и работят нормално. 

 Тук си съвсем прав! Наглостта на производителите на хардуер и софтуер и самия Майкрософт през последните години граничи с безумие. С единствена цел - печалба! На всяка цена и с всички средства! И те принуждават да купуваш все ново и ново!

 

Извинявам се за офтопика!

 

п.п. "А и надали проблема е в драйверите.

 

Сега като се замислих мисля, че е точно в драйверите! С ХР този проблем го няма... А и в него хромата е последната версия за ХР а лисицата си е с последна версия. Драйверите са от оригиналния диск с компа!

 

Освен да имам нещо злонамерено, в осмицата... ама никаква програма не го хвана!? 

Link to comment
Сподели другаде

Според мен може да се пробва да се инсталира 7 вместо 8. Какъвто и да е проблема - драйвери, вируси или самата система, така най-сигурно ще се оправи. Осмицата изобщо не я харесвам. Споделям лично мнение. Много е вероятно драйверите за тази видеокарта да не са съвместими напълно с уин 8. Пак казвам AMD конфигурациите имат значително по-тясна съвместимост от към версиите на уина. С други думи те си искат точно версията, за която са правени. Най-вероятно с 7 ще са ок.

Link to comment
Сподели другаде

Точно затова и XP отшумя и не работи коректно в нета вече.

Windows XP отшумя и поради други причини.

 

Ati и AMD вървят най-добре със софуера и драйверите, с които е бил произведен. Там липсва пълна съвместимост със всички по-нови версии на Windows.

Не знам откъде ти идват такива идеи. Всъщност дори не съм сигурен какво намекваш.

Ако имаш предвид, че продукти на ATI/AMD, за които последният драйвър е по-стар от наличната/инсталираната операционна система, не функционират добре, това е нормално и важи за всички компоненти. Разбира се, че ако инсталираш драйвър, който е проектиран за по-стара версия на Windows, на по-нова, няма никакви гаранции как ще се държи.

Ако имаш предвид, че продуктите на ATI/AMD функционират по-добре с операционни системи, които са по-близки до тях като година на излизане, дори и драйвърите да са напълно съвместими и с най-новите версии на Windows, няма такова нещо.

 

Наглостта на производителите на хардуер и софтуер и самия Майкрософт през последните години граничи с безумие. С единствена цел - печалба! На всяка цена и с всички средства! И те принуждават да купуваш все ново и ново!

Чак се чудя откъде да го подхвана.

Няма да споря, че компаниите често демонстрират доста високи нива на алчност. Злоупотреби е имало, има и ще има занапред. Тъжно, но факт. От друга страна, това са компании, не благотворителни организации. И наистина ли трябва да обяснявам, че е съвсем нормално съвременни приложения, уеб страници и игри да изискват повече изчислителна мощ и памет? Не е ли логично и близко до ума? ще се съглася, че често липсва оптимизация и много разработчици не се стараят много, защото се осланят на това, че в пъти по-мощният хардуер спрямо този преди години ще компенсира не толкова добре написания код. И въпреки това не може да се очаква хардуер отпреди 12-13 години да се справя с всичко съвременно. Несериозно е. В света на ИТ това е огромен период от време. Все едно да се оплакваш, че не можеш да гледаш 4K на стария лампов телевизор „София“.

И не е нужно човек да сменя хардуер често, нито е наложително да се купуват скъпи компоненти, но си има един минимум като период и хардуер, отвъд които започва да се усеща стареенето и недостигът на ресурси.

 

Според мен може да се пробва да се инсталира 7 вместо 8.

Възможно е Windows 7 да се държи малко по-добре, няма как да се каже със сигурност, преди да се тества.

 

Много е вероятно драйверите за тази видеокарта да не са съвместими напълно с уин 8. Пак казвам AMD конфигурациите имат значително по-тясна съвместимост от към версиите на уина. С други думи те си искат точно версията, за която са правени. Най-вероятно с 7 ще са ок.

Разбира се, че не са съвместими напълно. Последната официално поддържана операционна система от драйвъра за X1200 е Windows Vista. Под всичко по-ново е я камилата, я камиларя.

 

Пак казвам AMD конфигурациите имат значително по-тясна съвместимост от към версиите на уина. С други думи те си искат точно версията, за която са правени. Най-вероятно с 7 ще са ок.

Аз също пак казвам, че няма такова нещо.

 

Нали правихме конфигурация? Защо не ползваш нея? Пенсионирай го този компютър вече.

Link to comment
Сподели другаде

Нали правихме конфигурация? Защо не ползваш нея? Пенсионирай го този компютър вече.

За пенсията спор няма. Иначе нали все с нещо трябва да си чешиме езиците. Предполагам затова се повдига въпроса. :look:

Link to comment
Сподели другаде

Хихи! :) Каква пенсия ви гони момчета! Компа си е още добър. За това,че малко засича на HD и на някаква тъпа игра... :)

 

Работи си той! Още повече си го купих през 2008 година с първата заплата!!! :)

 

А до новия... трудно се добирам до него! :) :)  Непрекъснато нещо се играе, и как дребния сега е във ваканция... мани, мани! :)

Стария ще изчака за пенсия. А и вдигнаха годините за пенсия! Хихихи! :)

Благодаря ви! :)

Link to comment
Сподели другаде

Опитваш се да накараш компютърът да върши неща, които са отвъд възможностите му, използвайки операционна система, която не се поддържа оптимално. Разбира се, че е възможно да има проблеми.

 

Винаги можеш да си закупиш компютър за около 400-500 лева, който ще е напълно способен да се справя с всичко, без съвременни игри и професионален софтуер.

Link to comment
Сподели другаде

Винаги можеш да си закупиш компютър за около 400-500 лева, който ще е напълно способен да се справя с всичко, без съвременни игри и професионален софтуер.

Е знам ама... стига толкова компютри за сега. Един миналия месец, преди 2 години купих и лаптоп https://forums.softvisia.com/index.php/topic/17883-%D0%BB%D0%B0%D0%BF%D1%82%D0%BE%D0%BF-hp-15-r256nul5z42ea-%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BC-%D0%BC%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5/?hl=%2B%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BC+%2B%D0%BC%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5 него си го ползвам само аз.

 Два смартфона, два таблета... Вкъщи накъдето да се завъртиш ,все компютри, и стари и нови. :) Сега ме омагьосва и за плейстеишън, ама няма да стане! :)

Link to comment
Сподели другаде

Е знам ама... стига толкова компютри за сега. .... Вкъщи накъдето да се завъртиш ,все компютри, и стари и нови. :) Сега ме омагьосва и за плейстеишън, ама няма да стане! :)

Вече всички сме така, споко. А децата разбират повече от нас. Аз например в сервиза работя на четири компютъра с от core i5 процесор на горе до 6 ядрени Xeon, свързани в гигабитова мрежа, а в къщи имаме три компютъра, два лаптопа и един таблет, плюс три смартфона като таблети. Днес монтирам още един компютър.

Тъй че лошо няма. :look:  Трябва да вървим в крак с най-новите технологии. И всъщност само за едно ме е яд. Че няма как да свържа мозъка си с един суперкомпютър, така че да нямам нужда от тяло, което постоянно нещо да трябва да се храни, облича, изхожда, и прочее неща и все нещо да не му е наред. Майтап. :look:

Link to comment
Сподели другаде

  • 2 months later...
  • 2 months later...

@barbuncela

 

ПРИВЕТ!

 

Мисля , че бих могъл да бъда полезен ... Преди време и аз имах подобни неволи с лаптопа на съпругата, та както обясни с 7-ца няма мъки. Обаче се наложи да мина на по-високо 8.1 и опала - беда. Почнаха се едни чудесии от това, с което си се сблъскала, мудност на играта, нивата трудно се зареждат, тромаво опресняване, влачене и т.н. . В "тубите" и тем подобните никакви ядове.

За това ме навежда на мисълта от едно твое предположение, което се и оказа разковничето при мене. Настройките на браузъра.

Моля, да не се засягат потребителите, всеки с вкуса и предпочитанията си - ползвам IE-11. Оказа се при мене , че трябва ръчно да се пипне тук и там по настройките, в Internet Options, табове: Security, Privacy & Advancet ! И воала, при мен всичко се оправи, жената щастлива ;)

Link to comment
Сподели другаде

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...