Jump to content

Препоръчан пост

Наличието на една инсталирана антивирусна програма с правилни настройки е достатъчно според мен. Допълнително периодично сканиране /на седмица, две, месец.../ с някой портативен скенер по избор, примерно AdwCleaner , Dr.Web CureIt! и др. с настройки по подразбиране, освен ако не знаеш точно какво правиш. Теглиш/сканираш/чистиш и толкова. За по-заплетени случаи и проблеми търсиш помощ от хора, които са наясно с нещата.

Link to comment
Сподели другаде

adwcleaner върши същата работа, сканира по-бързо и по-добрата алтернатива на malwarebytes antimalware.

 

Глупости. Двете програми имат коренно различни възможности. Adwcleaner засича основно PUPs, а MBAM засича повечето видове зловреден софтуер. Дори MBAM закупиха adwcleaner и дефинициите на adwcleaner са вкарани в MBAM. Така че определено от двете програми MBAM е с по-силни възможности за премахване на зловреден софтуер.

Link to comment
Сподели другаде

Да, ясно е че не е едно и също. В сервиза ползвам предимно Adwcleaner. Не случайно я купиха. Със сигурност не и заради хубавата синя буболечка. :)  До молуербайтс прибягвам много по-рядко. Говоря от опит. Не се и опитвам да споря на теория коя програма каква е.

Link to comment
Сподели другаде

И още нещо искам да споделя, което вчера забравих да кажа. След като сканирам с Adwcleaner и почистя компютъра на клиента обикновено Malwarebytes след това не открива нищо. Затова и почти не го ползвам. В това отношение самите антивирусни програми вършат достатъчно добра работа.

Link to comment
Сподели другаде

Не знам какво ползвате в сервиза, но само adwcleaner сама по себе си не е достатъчна. Разбира се най-добрата проверка си остава ръчната проверка на т.нар. malware loading points с инструменти като FRST, DDS, OTL и т.н. ,но ако се няма възможност да се направи на ръка то определено не бих разчитал само на adwcleaner. Препоръчително е да се използват ако не всичките то поне комбинация от следните скенере - Malwarebytes Anti-Malware, HitmanPro, Zemana Anti-Malware, RogueKiller, EmsisoftEmergencyKit и евентуално Eset Online Scanner. Липсата на симптоми не означава, че дадена система е чиста, както и ако MBAM не засече нищо. Няма програма, която намира всичко на 100%, но MBAM поне сканира за рууткити, а adwcleaner не. Няма да ви казвам какъв бич са те за антивирусните програми и колко често те ги пропускат. Но вие си знаете.

Link to comment
Сподели другаде

Напълно се съгласявам с казаното. Най-често използваме adwcleaner, но и другите изброени при по-тежки случаи се ползват и са добри. Специално за Malwarebytes Anti-Malware и HitmanPro определено си трябват.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...