Jump to content

DVD записвачката на лаптопа ми не чете дисковете нито записва...


Препоръчан пост

HP Mobile Workstation НР 8710  е лаптопа. Отдавна не съм я ползвал. Сега ми се наложи да прочета два диска и .... само върти и стърже.

Чистих там лазерчето с памук влажен и пак нищо. Има ли начин да се оправи без да слагам нова? Как да се опитам да префлашна ли фърмуера или да преинсталирам драйвера....

 

То така аз няма как да си преинсталирам Уиндоуса ако не направя да се стартира с флашка (от F1 ли ставаше влизането в Биоса...?).

 

Приятели, Помагайте. 

Link to comment
Сподели другаде

Ето настройките ми в Биоса (с F10 стана ):post-9788-0-76406000-1491985985_thumb.jpg

 

Така добре ли е ако опитам и с Диск или Флашка за преинсталиране? Искам да знам че ако се наложи, да направя нова преинсталация. 

Link to comment
Сподели другаде

Какво точно е устройството? Можеш да го видиш в Device Manager.

 

Според мен в случая повторно флашване или актуализация на фърмуеъра няма да помогне, но не губиш много, ако опиташ. Стига да има фърмуеър за устройството.

 

Относно настройките на BIOS, не мога да кажа със сигурност, но поне размени местата на „Notebook Hard Drive“ и „USB Hard Disk“.

Link to comment
Сподели другаде

Стартираш файла с администраторски привилегии. Би трябвало автоматично да засече устройството ти. Кликаш бутон Download и изчакваш да приключи процесът по флашването. Накрая рестартираш компютъра. Не съм сигурен обаче дали ще ти позволи да го флашнеш отново, ако текущата версия на фърмуеъра на устройството съвпада с тази на изтегления файл.

Link to comment
Сподели другаде

Възможно е. Не ми е толкова нужна записвачката. По-скоро се опасявам че ако искам преинсталация на уиндоуса, дали ще стане с флашка. Щото сега при тези настройки на Биоса дали ще стане. По-горе има снимка на реда на устройствата. То, бих искал Найт-Рейвън да ги види и да си каже и Той мнението (извинявам се за предпочитанията, и всички други отговори на съфорумци са желани и им вярвам).. И ако не е добре настройката, какво да променя? А за флаш стартираща 7-ца, ще си потърся. За да съм сигурен като стане нещо с операционната система да мога да си го оправя сам. 

Link to comment
Сподели другаде

Не мога да кажа със сигурност дали въпросният BIOS може да зарежда от USB флаш памет. Можеш да си направиш такава и да тестваш. Лично аз препоръчвам Rufus, защото е лесна за работа и предлага повече опции. Ако по подразбиране създадената флаш памет не работи с лаптопа, ще се мисли нататък.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...