Прехвърляне към съдържание

Снимка

Лаптоп не може да заспи

• Моля, влезте, за да отговорите
7 отговора по тази тема

#1 a.v.v.

a.v.v.

Потребител

• Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 15 мнения

Публикувано: 01 April 2017 - 20:10

Здравейте!

От няколко седмици не мога да приспя лаптопа ми. Когато затворя екрана или когато му дам "Sleep", екрана оставя черен, LED лампичката продължава да свети и охлаждането си работи. Налага се да го изключа принудително, понеже не отговаря на никакви команди. Помня че преди няколко дни успях да го вкарам в сън след като го оставих към половин час в този черен екран, което е много повече от нужното му време нормално (5-6 секунди).

Проблемният лаптоп е Lenovo G510, със Windows 7. Предполагам че започна да прави проблем след като актуализирах видео драйвера. Пробвах всички решения в интернета (промяна в Power Options, проверка кои устройства могат да изкарат компютъра от сън и др.), разчетох се и из Microsoft-ските форуми, уви нищо не сработи, което ме навява на мисълта, че става някакъв конфликт между самия драйвер и Windows-а.

Ще помоля само хора с адекватно мнение да пишат, както казах по-горе, повечето възможни решения съм ги пробвал.

Благодаря предварително!

#2 juliano52

juliano52

Потребител

• Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 53 мнения

Публикувано: 01 April 2017 - 23:44

Настройки на дисплеят?

#3 a.v.v.

a.v.v.

Потребител

• Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 15 мнения

Публикувано: 02 April 2017 - 19:41

Днес се пробвах отново да го вкарам в sleep, след като му актуализирах видео драйвера отново, този път ми показа син екран 0x0000009F DRIVER_POWER_STATE_FAILURE. Отворих minidump файла, но не можах да го разчета като хората и не ми стана много ясно от къде идва проблема, за това съм ви го прикрепил.

Настройки на дисплеят?

1366x768, видео картата е AMD Radeon R7 M265 със последни драйвери (ако това искаш да питаш).

Прикрепен(и) файл(ове)

• Прикрепен файл  minidump.txt   10.81К   1 Брой изтегляния

#4 Night_Raven

Night_Raven

Subject Delta

• Администратори
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 23247 мнения

Публикувано: 02 April 2017 - 21:44

Сигурен ли си, че видео драйвърът е последна версия? Кой точно драйвър си инсталирал?

Останалите драйвъри (чипсет, аудио, мрежова, т.н.) актуални ли са?

Love is just a chemical, no matter the origin. We give it meaning by choice.

- Eleanor Lamb (BioShock 2)

#5 a.v.v.

a.v.v.

Потребител

• Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 15 мнения

Публикувано: 02 April 2017 - 22:12

Сигурен ли си, че видео драйвърът е последна версия? Кой точно драйвър си инсталирал?

Останалите драйвъри (чипсет, аудио, мрежова, т.н.) актуални ли са?

Да, драйвера е последна версия - AMD Radeon 17.3.3 - Driver Packaging Version 16.60.2911.1011-170316a-312245E-CrimsonReLive.

Другите драйвери са актуални също. Мисля, че проблема е от на AMD драйвера (от dump файла, до колкото разбирам, се посочва че atikmpag.sys прави проблема, който е на AMD). Утре ще го преинсталирам и ще видя дали продължава да се държи така.

#6 Night_Raven

Night_Raven

Subject Delta

• Администратори
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 23247 мнения

Публикувано: 02 April 2017 - 23:00

Ако искаш да преинсталираш драйвъра, ти препоръчвам да го направиш с помощта на DDU под Safe Mode. Самата програма предлага опция за рестартиране и извършване на нужната операция.

Love is just a chemical, no matter the origin. We give it meaning by choice.

- Eleanor Lamb (BioShock 2)

#7 a.v.v.

a.v.v.

Потребител

• Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 15 мнения

Публикувано: 03 April 2017 - 17:11

Преинсталирах драйвърите с DDU, но не успя да оправи проблема. Мисля да се обърна към техния Support да ме асистират с този проблем, явно не им е наред драйвъра.

#8 a.v.v.

a.v.v.

Потребител

• Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 15 мнения

Публикувано: 04 April 2017 - 21:37

Не знам как, но днес когато пробвах отново да го приспя, си заспа без проблеми. Тъкмо им бях писал на AMD съппорта и изглежда някак си се оправи от само себе си. 

Проблемът ми е решен.

0 потребители четат тази тема

0 регистрирани потребители, 0 гости и 0 анонимни потребители