Jump to content

Препоръчан пост

Здравейте, сутринта преинсталирах лаптопа си - Asus X552L, бях направил back up на драйвърите с Driver Genius и веднага след инсталацията направих restore, но функционалните комбинации не работят и ако звука, например, може да се контролира и от други места с яркостта нямам този "късмет". След като установих проблема, пуснах гореспоменатата програма да провери за ъпдейти на драйвърите, но тя не откри такива. В "опции на захранването дори няма плъзгач за яркоста". Трябва да отбележа, че преди преинсталацията всичко си работеше коректно. Лаптопа беше с windows 7 на английски сега пак е със 7-ца, но на български. Видях, че има подобна тема и за да ви ориентирам ще се опитам да бъда максимално изчерпателен. В спецификациите гледам, че пише "Тип на видео памет - Intel HD Graphics 4400". Лаптопа е в гаранция до август тази година, а аз до сега не съм правил ъпдейт на биос. Аз си мисля, че не би трябвало проблемът да е в биосът при условие, че до преди броени часове всичко си работеше нормално.

Преди около месец имах подобен проблем с лаптоп на samsung, там успях да "извадя плъзгача" в "опции на захранването", но стоеше постоянно на максимум и нямаше никаква промяна. При Asus-a яркостта е на минимум и както казах по-горе въпросният плъзгач го няма.

 

Ще съм много благодарен, ако може да отделите време и да помогнете.

 

Поздрави!

Link to comment
Сподели другаде

Да докладвам какви ги свърших до момента - проблема се оказа в драйвъра или по-скоро липсата на такъв. Driver Genius нещо не си е свършил работата като хората, въпреки че ползвам пълната версия. Влязох в сайта на производителя и от втори опит си уцелих правилният драйвър, ако някой колега има подобен проблем - цък. Функционалните бутони за яркостта също си дойдоха на мястото, тези за звука още са отпуска, но ще ги привикам и тях след малко.
 

Извинявам се за пуснатата тема, постарах се да бъде полезна в случай, че някой има подобен проблем. Нека модераторите се разпоредят както сметнат за правилно. :look:

Link to comment
Сподели другаде

Темата не е проблем Важното е, че проблемът е решен.

 

Ще използвам обаче темата да споделя отново мнението ми, че подобни програми за откриване, инсталиране и актуализиране на драйвъри ги считам за непрепоръчителни и ненадеждни като цяло.

 

Няма нищо по-добро от това човек сам да прецени какъв му е хардуерът, да си изтегли драйвърите и да ги инсталира индивидуално и чисто.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...