Jump to content

Проблеми със звука на лаптопа!


anitaamitova

Препоръчан пост

Здравейте! С HP ProBook 450 G2 съм от 4 месеца и ми прави следния проблем: звукът на компютъра ми е на 100%, пускам си филм, на който звукът от самата програма е направен на  50% и го чувам перфектно, но в даден момент звукът ми изведнъж от само себе си се намаля и на 50%(от програмата) чувам вече слабо и трябва да го увелича на 100%(от програмата), за да чувам добре. Смених доста програми, но проблемът е все същият. Когато пусна музика от YouTube се появява същия проблем. Дори и драйверите си сменях няколко пъти, но не мисля, че от тях идва проблема. Ако знаете от какво се причинява този проблем и как мога да го отстраня, ще ви бъда много благодарна! :) 

Link to comment
Сподели другаде

Когато пусна музика от YouTube се появява същия проблем. Дори и драйверите си сменях няколко пъти, но не мисля, че от тях идва проблема. Ако знаете от какво се причинява този проблем и как мога да го отстраня, ще ви бъда много благодарна! :)

Натискаш с десен бутон на говорителчето в лентата със задачите. Избираш Playback Devices, след това отиваш на Communications. В тоя таб избираш Do nothing и даваш ОК.

На български "устройства за възпроизвеждане" -> комуникации->не прави нищо->ОК.

 

Link to comment
Сподели другаде

Малко не ми стана ясно. Когато звукът стане по-тих, все още ли е на 100% в звуковия панел на Windows?

Всичкият ли звук става по-тих или само за конкретното приложение? Т.е. ако да речем гледаш филм и звукът стане по-тих, ако веднага пуснеш клип в YouTube, също ли ще е тих?

С рестартиране на системата проблемът оправя ли се?

Link to comment
Сподели другаде

Да, когато звукът стане по-тих, все още си седи на 100% от звуковия панел на Windows. Навсякъде звукът става по-тих, дори и в YouTube. И да с рестартиране проблемът се оправя, но само за малко. 

Link to comment
Сподели другаде

За жалост не мога да кажа точно откъде е проблемът, защото е и доста странен.

Бих предложил два подхода.
Единият е чисто зареждане, при което ще забраниш стартирането на всички процеси и услуги, които в момента се зареждат автоматично с операционната система. Другият е да започнеш да деиснталираш приложения и да тестваш дали и кога проблемът ще изчезне.

 

Ако избереш първия вариант, изтегли Autoruns. Разрхивирай и стартирай. Иди на подпрозорец Logon и махни всички отметки. След това иди на подпрозорец Services и премахни всички отметки, с изключение на „ekrn“ и „SynTPEnhService“. Накрая рестартирай. Поработи толкова време, колкото е нужно, за да прецениш дали ще има проблем или не.

 

Ако избереш втория вариант, бих предложил да започнеш деинсталацията с всички излишни приложения на HP и Apple. Ако използваш някакъв хардуер на Apple, после можеш да си инсталираш обратно iTunes.

Също така не би пречело ако актуализираш (за всеки случай) звуковия драйвър. Деинсталирай текущия, рестартирай и инсталирай новия. Ето ти чист линк към моя облак.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...