Jump to content

Интернет връзка през рутер към лаптоп, -прекъсва.


Препоръчан пост

Здравейте,

Имам въпрос, през рутер Асус(който ми е вързан към единия лаптоп и си е добра връзката), се опитах да добавя и друг лаптоп. Имам настройка за разрешаване на МАК адрес, и я направих и за другия лаптоп. Но, нещо връзката прекъсва, или въобще я няма. 

 

 

Ето снимки:

 

post-9788-0-65570500-1483087007_thumb.jpg

 

Как да направя да я има тази връзка и какво пречи да се свърже или да няма?

 

post-9788-0-33017800-1483086948_thumb.jpg

post-9788-0-86524700-1483087029_thumb.jpg

Link to comment
Сподели другаде

И аз не разбрах какъв точно е проблемът и защо изобщо споменаваш MAC адреси. И двата лаптопа се свързват посредством Wi-Fi, но само единият има стабилна връзка, а другият — не?
Link to comment
Сподели другаде

Когато настройваш рутер , за WAN задаваш настройките, които се искат от доставчика на интернет, а за LAN е по DHCP. MAC адрес за LAN изобщо не ти трябва да слагаш за нищо там. Така най-много да бъгнеш връзката. По скоро на лаптопа , на който имаш проблем пробвай да изтриеш запазената WiFi и го свържи с паролата отново.

Link to comment
Сподели другаде

Благодаря, просто преди имах до 4-ри устройства на безжичната връзка през този рутер. Сега ползвах само едно. После реших и един друг лаптоп. Но, той въпреки че е свързан, връзката прекъсва. Но, аз не го ползвам често втория и не ми е проблем. С основния си имам нормална връзка. Иначе настройките си ги правя мисля че точно. Просто вземам МАС адреса на новото устройство и го разрешавам от настройките. И с паролата се свързва. Имам тук една моя тема, където превъзходно ми е обяснено.

 

Ако имам проблеми ще пиша. Просто ми беше любопитно защо прекъсва връзката на втория. 

Link to comment
Сподели другаде

Реално погледнато не е нужно да се занимаваш с MAC адреси. Ако е нужно лаптоптът да се свърже към Интернет, просто се свръзваш към Wi-Fi мрежата със съответната парола и толкова.

 

Ако връзката прекъсва на някое устройство, то това може да се дължи на различни неща. Като за начало е добра идея да се провери дали фърмуеърът на рутера е актуален. Ако той работи коректно с останалите устройства, актуализирането му надали ще коригира проблем със специфично такова, но все пак е добра идея. Също така е добре да актуализираш драйвъра за безжичната карта на въпросното устройство. Това е доста по-вероятно да има положителен ефект.

Link to comment
Сподели другаде

След като останалите устройства работят (или са работили) нормално, проблемът едва ли е в рутера и настройките му.

Провери настройките на захранването на проблемния лаптоп - режимът на пестене на енергия на безжичната мрежа и разрешаване/забраняване изключването на устройството, за да се пести енергия.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...