Jump to content

Проблем с wi-fi връзка


Препоръчан пост

Здравейте на всички,имам лаптоп Dell latitud d630 с ОС Widows XP SP3 и имам следният проблем.След първоначална инсталация на драйвер за wi-fi адаптера се виждат много възможни мрежи за връзка и аз си се свързвам нормално със своята мрежа и всичко работи чудесно.Това обаче е така до момента в който рестартирам лаптопа.След рестартиране на лаптопа ми изчезва иконката за връзка с рутера ( респективно интернет) и не се виждат никакви мрежи.При това положение аз си имам връзка с интернет и всичко е ОК.Проблема идва когато отида на друго място и се помъча да направя връзка с друга мрежа.При опит да направя връзка с друга мрежа ми изписва съобщението на снимката.post-41953-0-10880500-1480864898_thumb.png

Ако искам да направя връзка трябва да деинсталирам и отново да инсталирам драйвера.Когато се прибера в къщи всичко отново се повтаря.Ще бъда много благодарен ако някой може да ми помогне.Благодаря предварително.

Link to comment
Сподели другаде

Здравейте borisg1957,

преди доста време ми се налагаше да търся драйвъри  wi-fi и при инсталирането са се получавали подобни проблеми.

В този случай съм се възползвал от тази програма, която ме е спасявала в много трудни моменти.

Въпроса е че може би драйверът може и да работи, но да не е точно този, който трябва.

Бих предложил да премахнете сегашните налични драйвъри и при липса на такива да включите програмата, която да покаже, точно кой ни трябва.

Надявам се да помогне.

Link to comment
Сподели другаде

Каква точно е безжичната мрежова карта? Откъде е изтеглен драйвърът за нея и коя версия е? Инсталирани ли са всички актуализации за операционната система? Предполагам не, защото виждам иконата на Automatic Updates в системната област.

Link to comment
Сподели другаде

Мрежовата карта е Intel®PROWireless3945ABG,драйверите които съм ползвал са единият е от Dell,а другият от Intel който е инсталиран в момента.С другият драйвер имах проблем че Wi-Fi-я на лаптопа самопроизволно се изключваше ии се налагаше да преинсталирам драйвера на ново,или да рестартирам лаптопа.ОС е версия март 2014 от Maherz.Благодаря за бързите отговори и ще опитам да изпълня съветите и ще пиша.

Link to comment
Сподели другаде

Да разбираме ли, че става дума за лаптоп на Dell?
Стартирай cmd и в него постави следната команда:
wmic bios get serialnumber
и натисни Enter. Копирай появилия се резултат у го публикувай тук или с негова помощ намери верните драйвъри тук:http://www.dell.com/support/home/bg/en/bgbsdt1/Products?app=drivers
Когато не намира мрежи, пробвай следното:
Стартирай ncpa.cpl, щракни с десен бутон по Wireless адаптера и избери Disable, щракни отново с десен бутон и избери Enable. Сега в левия панел избери View available wireless networks и се свържи.
 

Link to comment
Сподели другаде

Да точно за Dell  става въпрос и това което излиза след задаване на въпросната команда е така наречения service tag и точно чрез него съм търсил и теглил драйверите от Dell .Другият вариант за сега не съм го пробвал .

Link to comment
Сподели другаде

Тази версия на някой си Maherz никак не ми вдъхва доверие. Препоръчвам да не се използват разни измислени самоделки на инсталалции на операционни системи.

Така и не каза точно коя версия е драйвърът, така че ти давам последната по моя информация: тук.

 

Има ли някакви грешки в Event Viewer?

Link to comment
Сподели другаде

Авторът на компилациите само интегрира нужните актуализации със средствата на Microsoft, без да премахва нищо от оригиналния образ и без да добавя допълнителен софт на трети страни.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...