Jump to content

Михаел Шумахер победи в Монца и обяви края на кариерата си


deyan

Препоръчан пост

Седемкратният шампион във Формула 1 Михаел Шумахер с Ферари спечели състезанието за Гран при на Италия. На пресконференцията веднага след края на състезанието, както предварително се знаеше, Шумахер обяви, че слага край на кариерата си. "Няма по-подходящ момент да съобщя, че това бе последното ми каране в Монца. Трудно ми бе да взема това решение. Всички около мен - хората, с които работех, са чудесни хора и аз им благодаря. Мисля, че е достатъчно честно да се откажа именно сега. Нямаше никаъв смисъл да забавям повече края на състезателната си кариера. Радвам се за бъдещия си наследник - за товя, че той ще бъде в екипа на Ферари. В оставащите ми три състезания ще се постарая да дам най-доброто от себе си и да победя", заяви Михаел Шумахер.

http://store1.data.bg/duhast/460x322.jpg

Това е Михаел Шумахер:

Роден на 3 януари 1969 година в Хюрт-Хермюлхайм (Германия).

Дебютира във Формула 1 през 1991 година в тима на Джордан на пистата “Спа” в Белгия. Още преди края на сезона преминава в Бенетон.

През следващия сезон печели и първото си състезание именно на “Спа”.

За първи път става световен шампион през 1994 година с тима на Бенетон.

Състезания: 247

Подиуми: 154

Победи: 90

Спечелени точки: 1354

Първи места на старта: 68

Рекорди в кариерата на Михаел Шумахер:

Най-много победи във Формула 1 – 90

Най-много победи спечелени за един отбор – 70 за Ферари

Най-много победи след полпозишън – 40

2006 година

Единственият автомобилен състезател, в каквото и да е състезание, който е спечелил пет победи на американската писта “Индианаполис”

Единственият пилот в историята, който е печелил осем пъти едно състезание – Гран при на Франция на пистата “Маникур”

Единственият пилот, който е бил лидер в повече от 5000 обиколки (постигнат в Гран при на Германия)

2004 година

Най-много световни титли – 7

Най-много поредни световни титли – 5

Най-много победи в един сезон – 13 от 18 състезания

Най-много поредни победи в един сезон – 7

Най-много спечелени точки в един сезон – 148 от възможни 180

Най-много поредни състезания без отпадане – 24

2002 година

Най-много подиуми в един сезон – 17 от 17 състезания

 

Хайде другари - подържници и противници на Михаел! Вие сте наред. Мисля че и едните и другите имат какво да кажат за един от най-великите въобще в спорта!

Редактиран от deyan
Link to comment
Сподели другаде

За Шумахер само добро може да се каже.Макар да се отказва от сътезателна кариера, той остава недосегаем. Много от критиците му смятат , че е действал не по правилата за спечелването на определени титли, на тях само мога да кажа, ако е било така(а аз вярвам че не е) то има си съответните хора , които да отсъдят дали наистина е действал не по правилата. Просто Пилето знае как се кара БОЛИД, как се правят настройките, и как се ПЕЧЕЛИ. Не крия, за мен той е номер едно за винаги, всички рекорди са негови, когато някой от следващите пилоти успее да постигне 1/4 от това което Шуми постигна, може да се говори за потенциал. Иначе, дай на посредствен пилот добър болид и ще печели. Видяхме как Рено направиха Алонсо шампион -- с добър болид и отсъствие на конкурентен такъв. След възраждането на Ферари, видяхме как световният шанпион започна да допуска груби грешки и да губи самообладание. През това време Шумахер (старши) топеше разликата неимоверно бързо, но въпреки всичко, никой не очакваше че ще се стигне до ситуация, при която Шумахер да претендира за титлата, но той показа че все още е с класи над останалите. Аз лично мисля че последната му година, като пилот ще заърши с Шампионска титла.

 

Поздрави на всички

Редактиран от Shak
Link to comment
Сподели другаде

Михаел Шумахер логично е най-обичаният и мразен пилот във Формула 1.

От едната страна стои талант не само на пистата, но и в инжинерната част, както и отношенията с хората в отбора.

От друга - изблъскването на конкуренти, заповедите към съотборници и подкрепата от ФИА.

За едни той е Бог, а за други почти дявол.

Не го харесвам, никога не съм му била фенка. Но го уважавам за всичко, което е направил.

 

Преминаването на Кими Райконен във Ферари беше очаквано. За пет години Макларън така и не успя да му даде това, което финландеца заслужаваше, затова той трябваше да го потъпси другаде. :'(

Link to comment
Сподели другаде

Според мен е жалко, че Михаел напуска Формула 1. Аз съм му фен и се радвам, че се отказва когато е на върха. И винаги ще има хора, които да го почитат и такива, които да го мразят.
Link to comment
Сподели другаде

Никога не съм му била гореща привърженичка, но не мога да отрека приноса му към спорта. Тъжно ми е, че напуска,защото той се превърна в синонима на Ф1, но пък се надявам тя да стане по-любопитна сега :)
Link to comment
Сподели другаде

Макар изобщо да не обичам Шуми, ми се насълзиха очите щом прочетох че напуска. Отива си един от безспорно най-големите таланти изобщо в историята на Формула 1. Не мога да отрека изобщо, че определено беше ненадминат, въпреки че често си служеше с нелоялни и некоректни номера, но таланта си е талант и Шуми си заслужава признанието.
Link to comment
Сподели другаде

Това с мръсните номера го има във всеки спорт и общо взето се "практикува" от всеки! На скоро в дружески спор с един мой приятел го накарах да седне и да намери къде, кога, защо и как Пилето е правил мръсни номера. Оказа се че има пилоти, които по нищо не му отстъпват - и Мика, и Хуан Пабло, и почти всеки друг! Аз съм се убедил, че силните винаги ги гледат под лупа! И е нормално. Все пак те са солта на всяко състезание!
Link to comment
Сподели другаде

Днес четох в новия "Playboy", че Шуми е един от най-мразените спортисти именно заради не дотам коректните си номера.

Що пък не го прочете в "7 дни спорт"? :crazy:

Иначе за Михаел - никога не ми е бил любим, въобще Формула 1 не може да се каже, че ми привлича интереса повече от Световният Рали Шампионат, но...Постиженията му казват достатъчно. Не мога да кажа на черното бяло. Жалко, че се отказва, но нека и по-младите да получат шанс. Той постигна много, какво повече да се желае.

Редактиран от dieZel
Link to comment
Сподели другаде

  • 3 weeks later...
Абе не беше много интересно така, щеше да е по-интересно да се борят с Алонсо, но здраве да е. Все пак беше нещастен завършек на кариерата, дори и за Михаел.
Link to comment
Сподели другаде

Е до някъде си прав, но все пак да има някъква справедливост, няма само на Алонсо и рендака да му гърми двигателя. Така става като се натоварват на максимално... одеве в Монца мисля рендака гръмна, защото гонеше Шумахер и си мисля, че за онази писта от 5 място да излезе на 2-ро си беше постижение и не беше честни просто. Така стана и вчера Алонсо тръгна да гони Шумито и той натисна ферарито и БУМ. Да не говорим, че ФИА какво ли не измислиха наказания за Алонсо, за да може Шумахер да си вземе точките... е добър отбор се получи ФИА - Ферари. Ай стига толкоз, че взех се надъхвам :haha:
Link to comment
Сподели другаде

  • 2 weeks later...
Ето едно страхотно клипче на други двама велики състезатели и тяхната невероятна борба в едно съсезание - Една от най-вълнуващите борби във Формула 1
Link to comment
Сподели другаде

Михаел Шумахер се сдоби с остров

http://www.sport1.bg/sport1/files/images/Scumi%20s%20Briatore_0.jpg

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер получи неочакван и нестандартен подърък ден след отказването си от големия спорт. Пилотът на Ферари получи дар от арабския шейх Мохамед бин Рашид Ал-Моктоум, който подари на пилето остров, намиращ се в Персийския залив. Емирът на Дубай и премиер на Обединените арабски емирства е основател проекта “The World”, който струва близо 1 милиард и 800 милиона евро. В Персийския залив е направено така нареченото осмо чудо на света - 300 изкуствени острова, които, наблюдавани от въздуха, образуват картата на земята. “След две години всички острови ще са напълно готови и Михаел и Корина ще си имат свой собствен остров за почивка”, заяви мениджърът на Шуми Вили Вебер.

 

Честито Шуми! Ти го заслужаваш!!!

 

www.sport1.bg

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...