Jump to content

Настройване на рутер TP-LINK 1588 извън мрежата на доставчика


Препоръчан пост

Доставчика на ИТ е Близу. Налага се да се смени името и паролата на безжичната връзка към лаптоп,който работи с тоя рутер. Ползвателят не е в състояние да го направи. В тази връзка въпрос:

Ще се нарушат ли останалите настройки на рутера освен тия, които сме направили, в случая име и парола ако го прикача към мрежата на друг доставчик. не на Близу и извърша тая операция?  Има две възможности: 1. Да ми донесат само рутера и 2. Рутера комплект с лаптопа.

Накратко: човекът разкача устройството, слага го в торбата, носи ми го, прикачаме го към моята мрежа, сменяме име и парола, отново в торбата, закача кабелите и... 

 

Благодаря!

Link to comment
Сподели другаде

Реално не е нужно да носи лаптопа. Може да донесе само рутера, да му смениш името на безжичната мрежа и паролата ѝ и да му ги кажеш. След това той просто ще се свърже към новата мрежа и с новата парола. Ако той няма да може да се справи да се свърже към безжична мрежа сам и/или искаш да си сигурен, че всичко ще е наред, може да донесе и лаптопа.

 

Не виждам причина останалите настройки да се нарушат. Отделен е въпросът дали ще успееш да го достъпиш този рутер с текущите му настройки.

Link to comment
Сподели другаде

:yes: Благодаря Ви много, Night_Raven! Сега вече съм много по-сигурен, че като се върне и се прикачи няма да има проблеми с рутера. За свързването и настройката на компютъра към неговата мрежа, приятелят ми ще бъде подробно инструктиран. Още веднъж БЛАГОДАРЯ!!!    :bye:

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...