Прехвърляне към съдържание

Снимка

Проблем с видеокаратата

• Моля, влезте, за да отговорите
2 отговора по тази тема

#1 Веско26

Веско26

Потребител

• Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 1 мнения

Публикувано: 23 October 2016 - 19:53

Здравейте на всички!Дано съм нацелил раздела :) 

Та направо към проблема.Значи имам настолен компютър леново тинкцентер м57п.Преди години му сложих видеокарта Нвидиа Гефорсе 430 1гб на 128бита.Нямах проблеми допреди 1 седмица когато реших че ще си вземам нов комп на части щото ще ми излезне по изгодно.Та първото което взех беше видеокарта Ati Radeon R7 290X.Исках да я пробвам но един приятел ме посъветва да него правя тъй като захранването ми е 450w.Взех си и захранване 600w  и реших най накрая да я пробвам.Смених моето захранване със новото и моята видеокарта с новата след което пуснах компа.Уви нищо черен екран.Ок върнах стара си видеокарта и старото си захварване и запалих машината всичко си стартира успешно!Но сега след като стартирам Windows и 2 мин по касно монитора ми се изкючва,пише No signal апък компа работи!След дълго лутане във мрака установих че нещо е станало със старото ми видео!Във момента работи на вграденото ми видео!Изкарах я почистих я от прах смених и термо пастата,прегледах я за избили кондезатори след което я сложих и стартирах,но уви пак същата изтория.Изключих компа извадих всички компоненти и изкарах и батерията и захранващия кабел.След 5 мин изчакване да се разредят кондезаторте сложих всичко пак.Ефект нулев.Знам че проблема ми е във видеокарата въпроса ми е къде може да е причината тъй като тя стартирва???

П.С.Прейнсталирах драйварите пак нищо!

Машина:Lenovo Thinkcente m57p

видео:NvidiaGeforce 430gt

Рам памет:6ГБ

HDD:Toshiba 750GB Sata 2 

процесор:Intel core duo quad Q8400 2,66GHz

#2 Night_Raven

Night_Raven

Subject Delta

• Администратори
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 23243 мнения

Публикувано: 28 October 2016 - 19:17

Какви точно са захранващите блокове?

Няма видео карта R7 290X. Има R9 290X и R9 270X. Коя от двете е?

Тества ли дали ще има проблем със старата карта под Safe Mode? Ако не си, направи го.

Love is just a chemical, no matter the origin. We give it meaning by choice.

- Eleanor Lamb (BioShock 2)

#3 novgradski

novgradski

Потребител

• Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 139 мнения

Публикувано: 29 October 2016 - 05:36

За по-мощното захранване - добре ,но трябва да се подаде и захранване на "всички" допълнителни букси ,,,иначе - "чер екран".

Поогледай видеокартата за тях,както е на много модели:

image.jpg

image.jpg

...могат да ти потрябват преходи примерно като 

image.jpg

..за да се получи нещо такова

http://3.bp.blogspot...00/_1050525.JPG

... и ще тръгне.

0 потребители четат тази тема

0 регистрирани потребители, 0 гости и 0 анонимни потребители