Прехвърляне към съдържание


Снимка

Свързване на PC с TV с HDMI кабел (Windows 10)


 • Моля, влезте, за да отговорите
3 отговора по тази тема

#1 Vanyna

Vanyna

  Потребител

 • Потребители
 • ПипПипПипПипПипПип
 • 15 мнения

Публикувано: 22 October 2016 - 01:25

       Здравейте! Реших да свържа компютъра с телевизора си - за гледане на филмчета...Взех си HDMI 1.3 кабел...При изключен телевизор и компютър свързах кабела, след което ги включих. Със бутона Source на телевизора избрах HDMI 2, където е включен кабела в ТV-то. Звукът от филмчето, което бях пуснала се чуваше невероятно добре, но на екрана се появи само един красив тапет...дори не от компютъра. Отдолу на екрана на телевизора се виждаше лентата на задачите, нооо филмът/видеото не вървеше. Потърсих в нета нещо по въпроса и разбрах, че трябва да настроя дисплея. Но не се осмелявам да го направя, тъй като примерите, които успях да намеря бяха за други операционни системи.

    Ето как изглеждат настройките, след включването на кабела:

    Е, не можах да ги подредя последователно, но уточнявам, че 1 е дисплея на телевизора, а 2 е дисплея на компютъра. Така се получи. И показвам разделителната им способност. Просто не знам, какво да избера от падащото меню?!... :bang: И дали да избера "основен дисплей", а и кой да бъде?

    Моля за помощ!

Прикрепен(и) файл(ове)#2 vesyo

vesyo

  Потребител

 • Потребители
 • ПипПипПипПипПипПип
 • 40 мнения

Публикувано: 22 October 2016 - 05:14

Пробва ли да завлечеш плеъра от единия екран на втория? Ако искаш със сигурност да го провериш, задай първоначално да се дублират дисплеите! Така ще провериш, дали е правилно настроен. После може да зададеш да се разширят дисплеите, така че да можеш едновременно да сиработиш на компютъра и да гледаш филм.#3 Vanyna

Vanyna

  Потребител

 • Потребители
 • ПипПипПипПипПипПип
 • 15 мнения

Публикувано: 22 October 2016 - 14:01

Пробва ли да завлечеш плеъра от единия екран на втория? Ако искаш със сигурност да го провериш, задай първоначално да се дублират дисплеите! Така ще провериш, дали е правилно настроен. После може да зададеш да се разширят дисплеите, така че да можеш едновременно да сиработиш на компютъра и да гледаш филм.

       Със завличане на плеъра не става при избиране на опцията "Разшири тези дисплеи" от менюто. А двата дисплея 1(TV) и 2 (PC) имат горе показаните различни стойности на разделителна способност. Завличам и се показва плеърът на екрана на телевизора, но стрелката на мишката не се показва, за да увелича на цял екран! А това е най-предпочитания за мен начин, защото дисплеят от копютъра изпълва 1:1 екрана на телевизора, т.е. пълно покриване с преминаване към ТV резолюцията !!! :yes:

       Във втория случай, когато избера опцията "Дублирай тези дисплеи",  се показва всичко от компютъра на екрана на телевизора, мога да управлявам, но дисплеят на ТV-то се свива от двете страни с по 4-5 см, а отгоре и отдолу - с по 2-3 см, сигурно заради по-ниската резолюция 1680х1050. Т.е. не се използва целия екран, а това ме дразни. :hmm: Стойността на разделителната способност се приравнява на тази на компютърния дисплей (1680x1050) и не ми дава друга възможност..., докато за дисплея на TV-то в първия случай ми дава, че е 1920х1080. В инструкциите (книжката) на телевизора "Croun", който е от преди 6 години и не беше от най-скъпите (и най-големите) пише, че максималната му резолюция е 1920х1200. :newpaper: Размерът на екрана е 79/39.5 - в инчове съм забравила...

Прикрепен файл  Без име.jpg   83.64К   0 Брой изтегляния#4 Vanyna

Vanyna

  Потребител

 • Потребители
 • ПипПипПипПипПипПип
 • 15 мнения

Публикувано: 22 October 2016 - 16:39

Всъщност, всичко е наред! Трябвало е да завлека напълно плеъра на екрана на телевизора и тогава се появява и мишката! С Enter - на цял екран, а с Esc - връщам първоначалния размер и отново с мишката изтеглям на дисплея на компютъра. Всичко е било както го исках, но не съм била смела...Благодаря vesyo!


0 потребители четат тази тема

0 регистрирани потребители, 0 гости и 0 анонимни потребители