Jump to content

Премахване на стреличките пред иконите на десктопа (Windows 10)


Vanyna

Препоръчан пост

      Здравейте! Можете ли да ми дадете съвет, как да премахна малките стрелички от иконите на десктопа ми, които ме дразнят? Когато бях с Windows XP, прочетох някои съвети по форумите и успях да ги премахна, като бръкнах в регистрите. Сега съм с Windows 10 и никъде не мога да намеря решение!

Link to comment
Сподели другаде

Пак в регистъра е настройката, ползва се ключа HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer.

Виж дали имаш ключ Shell Icons, ако нямаш - създай го.

В него създаваш String Value с име 29 и му задаваш стойност %windir%\System32\shell32.dll,-50.

Направената промяна влиза в сила след рестартиране на системата.

Link to comment
Сподели другаде

Как се влиза в регистъра, като няма "Изпълнение" (Run) в "Старт" менюто на Windows 10?

Така, намерих как се влиза, след доста търсене. Стигнах до създаване на ключа, защото го нямам...Сега или..хайде утре, че ме достраша много да пипам, поне да е през деня! :no: :lazy: Ще споделя, какво съм направила! :look:

Link to comment
Сподели другаде

Ето горната настройка в .reg формат.

 

Изтегли прикрепения файл, разархивирай съдържанието му в удобна папка, кликни два пъти върху remove_shortcut_arrows.reg, кликни Yes -> OK.

 

Рестартирай компютъра.

 

remove_shortcut_arrows.zip

Link to comment
Сподели другаде

Благодаря, Night_Raven! Много си точен и добре, че ми се включи с твоята компетентност в темата! Получи се, без да ми се налага да ровичкам в регистрите! Отдавна следя твоите съвети и указания и съм се придържала към тях! Хубав ден!

Благодаря и на всички останали специалисти! Предполагам, че ще имам и други въпроси към вас в този форум...Радвам се че ви има!

:love1: 

Link to comment
Сподели другаде

...Само, че сега се получиха големи черни квадрати на мястото на стрелките, почти скриващи иконите!!!!! В началото изчезнаха само стрелките, а сега се появиха тези квадрати! Някаква идея за поправянето на новия проблем??? Рестартирах, но проблемът остана... :lookaround:

Link to comment
Сподели другаде

Ето, това се получи, след като стартирах програмката! Не веднага - в началото всичко беше нормално, просто стрелките изчезнаха...Но след време, като погледнах, видях това. Разгънах регистъра и се е появил ключът Shell Icons, както и по-горе предложените стойности от Panevdd:

 

post-24058-0-11333900-1475584873_thumb.jpg

 

Може би трябва да се върне първоначалното състояние (?!) и отново....

Link to comment
Сподели другаде

Тогава опитай следното: кликни два пъти върху стойността 29 (както си показала на снимката по-горе) и промени „-50“ на „50“, т.е. махни минуса. Кликни OK. Рестартирай

Link to comment
Сподели другаде

Днес, като включих РС-то си и отново се получиха тези черни квадратчета, но по-малки! Махнах стойността 50 и рестартирах...Получиха се бели квадратчета на мястото на черните...Тогава пробвах и махнах цялата стойност %windir%\System32\shell32.dll,50. Рестартирах и всичко вече беше наред - нормални икони, без стреличките! Изключих РС-то, изчаках 30 мин. и отново включих, за да видя ще има ли пак промяна, но всичко си остана добре:

post-24058-0-46235700-1475656556_thumb.jpg

 

Регистъра изглежда така:
post-24058-0-96697600-1475657430_thumb.jpg

Link to comment
Сподели другаде

Ами, да, ама не! След една актуализация, стреличките се появиха отново!default_no-no.gif Върнах се към форумите и свалих програмката Winaero Tweaker от следния сайт:

http://winaero.com/comment.php?comment.news.1836

 

Инсталирах я - тя е и с много приятен и разбираем интерфейс - и махнах проклетите стрелички!

Link to comment
Сподели другаде

Гост
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Създай ново...