Jump to content

Сайт за QR код и приложение за четене


Препоръчан пост

Прегледах различни безплатни сайтове за QR кодове, но или те се бъгват или аз нещо правя както трябва.

 

Искам да направя QR код, който да съдържа следната информация: линк, имена, телефон, организация и по възможност снимка, като тази от лична карта. Ще правя едни пропуски и за да не ги фалшифицират, искам да им сложа такъв код с тези данни.

 

В сайтовете въвеждам данните, но когато се генерира кодът и искам да го разчета, появява ми се само един вид информация. Тоест, само линк, или само адрес, или само имена, но не и цялата въведена информация.

 

Може и да е нещо от четеца. Ще помоля да ми препоръчате и някой качествен четец за Андроид.

 

Също така, ще помоля и за някоя работеща безплатна програма, с която да си направя такъв код, дори предпочитам програма. Защото искам да пише "име", а не "name", както и да си добавя моя информация и да мога да запазвам кода в различни формати.

Link to comment
Сподели другаде

Не мога да помогна за останалата част, но ми направи впечатление, че искаш да предотвратяваш фалшификация на картата. Това е възможно, но какво би станало, ако някой знае всичката тази информация и изгенерира QR код? В този случай, QR-ът няма да свърши никаква работа. Според мен, ако искаш да предотвратиш фалшификацията ще трябва да направиш така, че да се вкара такава информация, която да не може да се налучка, дори да се знае цялата информация за съответния човек - имена, адреси, телефони и т.н. На пръв поглед се сещам за варианта, при който се смята хеш от горната информация и хешът се криптира с даден симетричен алгоритъм и парола след което така получения стринг се записва под формата на QR код. При този вариант дори да се знае всичко от информацията, то ще е безполезно поради простата причина, че този, който се опитва да фалшифицира картата няма как да знае паролата за криптирането. Основната слабост е, че има една парола и ако случайно или не, някой я разпространи, то кодовете ще имат нулева стойност за предотвратяване на фалшификация. Проверката се прави по обратния ред: декриптира се стрингът с паролата, сравнява се хешът с някъде записания оригинален хеш, получен от данните и ако съвпада, картата е оригинална, ако не съвпада, очевидно някой се е опитал да налучка. Разбира се това е само набързо измислено предложение, може оригиналния вариант да върши достатъчно добра работа.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...