Jump to content

Търся един филм...но не му знам името


Препоръчан пост

Здравейте.

В друг форум има такава тема с доста страници вече. Питах там, но за съжаление никой дори не опита да помогне. Въпреки малката вероятност за успех - ще пробвам и тук.

За начало само един филм. Ако правилно си спомням, беше френски или копродукция. Беше екшън/криминална комедия. Ставаше въпрос за 3-4 или 5 жени, които трябваше да намерят сериозна сума пари, за да платят някакъв данък или нещо такова. И така решиха да оберат банка. При обира използваха женски маски и от полицията помислиха, че са били мъже. Други забавни моменти идваха от това, че една от жените имаше бебе, а нейният мъж/приятел беше също полицай...

Ако някой поне има желание да помогне, но не се сеща точно за този филм - ще питам за още 2-3 други.

Link to comment
Сподели другаде

Благодаря за опита! За съжаление не са тези двата. Не съм напълно сигурен, но мисля, че филма беше френски и жените не бяха тъмнокожи. Българското заглавие беше "Обирджийки" - или нещо такова. И както често съм забелязвал - предполагам че оригиналното/английското заглавие няма да има нищо общо. :)

 

Вторият филм е трилър/научна фантастика. Главният герой го бяха заподозрели, че щял да извърши атентат срещу президента и уж имал имплантирани в него части на бомба. Беше вързан на един "стол" и тъкмо щяха да му правят пълно сканиране, но той някакси успя да се измъкне и избяга от сградата. Тръгна през едни тунели, сблъска се с някаква банда, но един "местен"(май беше тъмнокож) му помогна и тръгна с него. Стигнаха до някакво КПП и дотам спрях да гледам, защото другата сутрин трябваше да ставам рано. :( Друго, което си спомням, е че заподозреният се обади на жена си, която беше доктор или лаборант.

 

Третият филм го "хванах" към края по една хърватска или сръбска телевизия. Филмът беше драма/трилър. Имаше преследване, но не като типичните гангстерски такива. В колата бяха жена с бебе, един тъмнокож и още един или двама други мъже. Полицейските коли караха след тях, но не си даваха много зор. :) Като че ли по-скоро чакаха да изтече някакъв срок... В един момент решиха бебето с кошницата му да го закачат на въже, спуснато от един хеликоптер и същият го отнесе нанякъде като за малко се разминаха с един пътен мост. Накрая онези в колата стигнаха до някакъв подвижен мост, който не беше спуснат нацяло и спукаха и четирите гуми. Продължиха още малко и после спряха - изглежда бяха преминали някаква(щатска?) граница и така филмът завърши щастливо. :)

 

Има и още един филм, който би трябвало да е по-лесен, защото участва Жан-Клод ван Дам. :) Мисля, че е от по-късните му филми. Бих го определил като екшън/комедия с умерено(за Холивуд) количество кръв. Имаше ефектни тупалки на едно пристанище и кораб и ставаше въпрос за някакви хай-тек взривни устройства, вградени в копчета за дънки.

Link to comment
Сподели другаде

Филмът с Жан-Клод Ван Дам би трябвало да е Knock Off. Не съм го гледал, но на базата на описанието го намерих и съвпада.

За другите за жалост нямам идея и не мисля дори, че ще успея да ги открия по описание.

Link to comment
Сподели другаде

Изглежда открих единият от търсените филми - случайно. :) Българското заглавие беше "Самозванецът"(от 2001 или 2002 с Гари Синийз). Този път го "хванах" откъм края... и малко се разочаровах. Не само, че наистина човекът-бомба гръмна зрелищно, а се оказа, че и жена му е била "подменена" от лошите извънземни.

Link to comment
Сподели другаде

  • 4 weeks later...

Сетих се за друг филм, който явно съм гледал преди интернет да достигне до мен и не съм му запомнил името(мислех, че е Dawn of the dead, но описанието доколкото видях не отговаря). Някакъв военен работеше в тайна лаборатория по "авангарден метод за лечение на рани" - което е евфемизъм за зомбита :).  Веднъж дъщеря му реши да го посети "неофициално" в лабораторията, при което стана инцидент и тя се зарази. Заедно с нейният приятел бягаха от охраната на лабораторията, сблъскаха се и с някакви мексикански бандити. После решиха да се върнат в лабораторията да търсят лекарство - а там беше "мазало". В критичният момент младежът показа медальон или монета на един чернокож, който уж се беше вече "преобразил", при което той за момент си "върна разсъдъка" и натисна копчето на вратата. Накрая не успяха да оправят проблема - задействаха самоунищожението на лабораторията и заедно скочиха в една пещ.

Пробвах да търся в IMBD, но само си губя времето там - или излизат 5-6 резултата, или над 70 - но все без успех. Има ли по-подходяща търсачка, която да използвам?

Link to comment
Сподели другаде

Филмът със сигурност е Return of The Living Dead 3 - това беше филмът, който ме зариби по поредицата, въпреки че като цяло, има малко общо с основната поредица, освен триоксина (зомбиращия агент). Джули кърти мивки.

Link to comment
Сподели другаде

Благодаря!

Объркал съм малко роднинските връзки, но изглежда наистина е това. :) Сега остава да реша дали наистина искам да го гледам пак(по принцип не си падам по "ужаси") и кога ще намеря време. :)

Случвало ми се е да гледам някакъв филм и да ми хареса доста и после с особено чувство да прочета, че критиката го е "разнищила", или пък се е оказал касов провал(например "Воден свят")...

Link to comment
Сподели другаде

  • 2 months later...

Досега не се е включил друг в темата за филмите, затова - "и сам войнът е войн". :)

Следващият филм, за който ще питам, бих определил като драма. Ставаше въпрос за едно семейство с две сестри. Едната беше по-привлекателна външно, "бунтарка" - дойде си вкъщи с един тип с кожено яке(може би музикант) и яка кола. Фамилията се събра в стаята и си приказваха, приказваха... Към края "музиканта" реши, че другата сестра му подхожда повече - хвана я за ръката, качи я в колата и "отпрашиха към залеза"...

Link to comment
Сподели другаде

За жалост нищо не ми говори това описание.

 

Дай нещо по-лесно. :)

По-лесно, казваш. :) Ами ето - филм, който беше нещо като пародия на "Джеймс Бонд" от ранните епизоди. В смисъл че декори, облекла, поведение на героите изглежда типично английско от онези времена. Злодеят във филма се опитваше да предизвика огромна зимна буря по никое време и естествено - почти успя. Имаше такъв момент, че двама агенти от организацията имаха псевдоними "баба" и "дядо"(или нещо подобно) като мъжът беше "баба", а жената - "дядо".

Link to comment
Сподели другаде

  • 2 weeks later...

The Avengers?

 

Ама наистина ли ти трябваше или просто го написа, за да не остана капо? :)

Наистина не се сещах, още повече че изглежда има поне два филма с това име. :)

Ако не е прекалено - искам да попитам за още един филм. Този беше италиански минисериал(мисля, че беше в три части). Ставаше въпрос за едно заможно семейство - единият син беше музикант, а другият - класически плейбой и ходеше с една журналистка(която пък правеше някакво разследване). Оказа се, че бащата преди много години е имал спор с неговия приятел/съдружник за една жена - сегашната му съпруга. Имаше и по-малки, паралелни истории: за един наркоман, който пратиха в клиника да се лекува, бащата се разболя от тежка болест и един мисионер го излекува с билка от бразилските джунгли... Част от актьорите играеха и в един вече пълноразмерен сериал(който обаче не ме интересува).

Link to comment
Сподели другаде

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...