Jump to content

самоинсталиране на програми


Препоръчан пост

Здравейте, имам следния проблем: след като се опитах да си инсталирам един шрифт на компютъра, който не се инсталира така или иначе, но ми навлече проблем, компютъра започна да си инсталира програми и въпреки моето елиминиране от контрол панела, продължават да се инсталират всеки ден, аз всеки ден ги махам, те пак се инсталират и така... Четох в интернет, че ако си инсталирам анитивирусна програма, няма да има проблеми, инсталирах Avast, безплатната версия, един ден изкарах без нахалните програми и сега положението е същото, по всяко време ми излизат разни прозорци и си инсталират програми, после ми благодарят за участието, знам, че ако преинсталирам уиндоса ще се реши въпроса, но искам да намеря начин да го реша без преинсталация. Програмите, които се инсталират са: RegClean Pro, TV Plug-In. Благодаря предварително за помощта

Link to comment
Сподели другаде

Каква оперативна система ползваш? Инсталирай си програмата CCleaner. Като за начало трябва да изтриеш всичко в папка Temp. Всичко това при изключен интернет!!!  После деинсталирай програмите, и в папка Program file

потърси папки с имената на споменатите програми,и ако съществуват ги изтрии. Дай една снимка от CCleaner. Раздел - Инструменти>стартиране>Windows.Тия гадости обикновено се крия в папка Documents and Settings  По подробно мога да ти кажа ако кажеш каква е оперативната система.

 

Повече не ползвай този инсталатор за шрифт! Той ти  е наблъскал тия гадости.Не са точно вируси за това и Avast -а не може да се оправи.Но са голяма досада! Може да опиташ с програмата SUPERAntiSpyware но и тя не винаги се оправя! Трябва просто да се намери инсталационния файл и да се елиминира! :)

Link to comment
Сподели другаде

Здравейте,

 

Благодаря за бързия отговор, оперативната система е Windows7 Ultimate 64 bit SP1. Деинсталирах програмите от контрол панела, но без интернет връзка не ги маха, после от програм файл изтрих подозрителни за мен файлове, но някои файлове /като например опера/  нямаха деинсталатор и ги просто изтрих, пращам снимка на Ccleaner. 

post-6997-0-26577800-1457699392_thumb.jpg

Link to comment
Сподели другаде

А не можеш ли да върнеш системата назад чрез ресторе пойнт.

И по-добре е да сканираш с Malwarebytes Anti-Malware.

"Възстановяването на системата",възстановява само системните файлове,едва ли ще помогне!

 

 

 

Здравейте,

 

Благодаря за бързия отговор, оперативната система е Windows7 Ultimate 64 bit SP1. Деинсталирах програмите от контрол панела, но без интернет връзка не ги маха, после от програм файл изтрих подозрителни за мен файлове, но някои файлове /като например опера/  нямаха деинсталатор и ги просто изтрих, пращам снимка на Ccleaner. 

 

Прекалено много програми стартират! Има четири в User където не би трябвало да има програми стартиращи.Но снимката е много дребна не мога да видя точно адресите,а като я уголемя се размазва. Може ли малко по голяма снимка от CCleaner?

А и не е лошо с CCleaner да почистиш регистъра на компа!

Link to comment
Сподели другаде

Според мен потребителят е бъкан от адуер и малуер и трябва някой да му помогне

в почистването.

Друг е въпросът дали си заслужава вниманието,когато се ползва Интернет

безотговорно и без базисна защита от вредители...

Link to comment
Сподели другаде

Според мен потребителят е бъкан от адуер и малуер и трябва някой да му помогне

в почистването.

Предполагам ,че е така.Но ако първо не се премахнат тези инсталационни файлове,никакъв смисъл няма.На всеки рестарт се започва от начало! Брала съм ядове с подобни "инсталатори" и се крият именно в Documents and Settings ! :)

Link to comment
Сподели другаде

Здравейте отново,

 

Записах файла с програмата, дано да се разчете добре

Здравейте отново,

 

Пускам записания с програмата файл.

 

Е да! Казва се cpuminer. Намира се на адрес  C:\Users\Svetla\AppData\Roaming\cpuminer\cpm.exe Изключи го от стартиране.

1.Виж дали го има в списъкът на инсталираните програми. Или от Контролния панел или с CCleaner. Ако го има в списъкът го деинсталирай.

2 От контролния панел > Опции на папките ,направи всички невидими папки и файлове - видими! Включително тези защитените на оперативната система.

3 Отиди на адреса C:\Users\Svetla\AppData\Roaming\cpuminer\cpm.exe и провери дали папката cpuminer я има. Ако я има опитай се да я изтриеш.Да изтриеш всичко което има в папката

4 Ако cpuminer го няма в списъкът на инсталираните програми,а папката я има,отвори "Диспечера на задачи" > Процеси- и виж файла cpm.exe дали го има в списъка.Ако го има ,спри го принудително и пробвай да го изтриеш.Ако не става,ще е добре да влезеш с някакъв външен диск примерно Hiren's BootCD - mini Windows или нещо подобно,и да изтриеш папката. Стартирай компа и инсталирай Malwarebytes Anti-Malware 2.2.0.1024 може да го изтеглиш от тука http://softvisia.com/download.php?view.1228 Изтегли я обаче преди да започнеш тази процедура защото по време на чистенето ,трябва да изключиш интернет. Стартирай програмата и изчакай да завърши.Преди да изтриеш всичко което евентуално ти покаже на края.провери списъкът с заплахи,защото програмата отбелязва като вируси или злонамерен софтуер и кейгенератори и кракове ако имаш в компютъра.Направи проверка с програмата даже и папката да я няма.Рестартирай компа и виж как е.Сподели за резултата? :)

Ако всичко е добре,отново върни настройките в "опции на папките"

И това трябва да изтриеш C:\Users\Svetla\AppData\Roaming\WTools\Selection Tools\Selection Tools.exe" /winstartup  използвайки същата процедура.И той е злонамерен!

И за това същата процедура  C:\Users\Svetla\AppData\Roaming\Store\WindApp\WindApp.exe" /winstartup

 

Най лесно се махат ако използваш външен диск с Windows! :)

 

 

 След Malwarebytes Anti-Malware  може да пуснеш и тази SUPERAntiSpyware Free 6.0.1216. Може да я дръпнеш от тук: http://softvisia.com/download.php?view.1227и тя добре чисти гадовете.Но пак внимавай с кейгенераторите и краковете. :) На края деинсталирай някоя от двете...даже и двете.Пречат си по някакъв начин ,особено с антивирусна програма! Лични впечатления! :)

Link to comment
Сподели другаде

Здравейте отново, 

 

Още веднъж благодаря за помощта. Изпълних всичко, но когато инсталирах първата програма и ми излязоха лошите файлове изтрих тия само дето бяха в червено /някакви троянски коне/, а всички в оранжево ги оставих, защото не знаех какви са, инсталирах и втората програма сканирах и след това рестартирах, както ми се изписа. Когато обаче се рестартира компютъра, някои от програмите не ми работеха, тоест не се даже отвориха и аз върнах системата на точка от вчера /единствената опция/ и когато рестартира, пробвах програмите и за сега тръгват, наново показах невидими папки и файлове и ги изтрих, но тия двете програми не ги инсталирах. Това, което ми направи впечатление е, че доста бавно се отварят програмите и съответните им файлове, но поне за сега се отварят. Ще видя тия дни как върви и ако продължава да е толкова бавен компа, май ще трябва да преинсталирам уиндоуса /нещо, което исках да избегна/ и той ми прави проблеми, може би версията не ми е читава, не знам. За сега "лошите" файлове и програми са махнати, но ще видиме... Благодаря за помощта, тези дни ще видя какво ще стане и ще пиша.

 

Link to comment
Сподели другаде

... наново показах невидими папки и файлове и ги изтрих...

Казах ти само да ги направиш видими,за да стигнеш до адресите! Не съм ти казвала да ги триеш! Не случайно се е стигнало до въстановяване на системата!

А имаш още едно за махане C:\Program Files (x86)\Tv-Plug-In\Tv-Plug-In.exe" nogui  съжалявам,мое недоглеждане.Ако не е махнато вече де?

А като е сканирано с Malwarebytes Anti-Malware не е трябвало да оставяш оранжевите.Това може да е една от причините компа да ти е бавен.

 

Има и прекалено много стартиращи програми! Те също бавят компа.

Аз бих оставила само тези:

C:\Program Files\Realtek\Audio\HDA\RAVCpl64.exe -s

C:\Program Files\AVAST Software\Avast\AvastUI.exe" /nogui

C:\Program Files\CCleaner\CCleaner64.exe" /MONITOR

 

 Другите ще ги изключа. Според мене не е нужно да тръгват с Windows!

 

Мое мнение е да пуснеш пак Malwarebytes Anti-Malware и този път да махнеш всичко дето ти показва! :)

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...