Jump to content

Препоръчан пост

Здравейте. С windows 8.1 pro, 64 битов съм. Имам следния проблем при отварянето на програмата:

---------------------------
MP3Gain
---------------------------
Component 'MSCOMCTL.OCX' or one of its dependencies not correctly registered: a file is missing or invalid
---------------------------
OK  
---------------------------

Пробвах различни версии. И все същата...Какво сега?...
 

Link to comment
Сподели другаде

Опитай да инсталираш този пакет. Ако се налага, деинсталирай текущото копие на програмата, макар да не мисля, че ще е нужно.

 

Съвсем отделен въпрос е защо използваш MP3Gain. Това беше добро решение преди години, но вече има по-добри алтернативи. Ако използваш някой от по-специализираните плеъри (Winamp, AIMP, foobar2000), по-добре ще е да използваш ReplayGain функционалността им.

Не че MP3Gain не може да има приложение в днешно време, но е изоставено и е добра идея да се ползват по-актуални и поддържани решения.

Link to comment
Сподели другаде

 

 


Не че MP3Gain не може да има приложение в днешно време, но е изоставено и е добра идея да се ползват по-актуални и поддържани решения.

Стана ми интересно. Би ли споменал алтернативи, че май и аз съм изостанал в времето.

Link to comment
Сподели другаде

Вече споменах. :)

Ако използваш някой от по-специализираните плеъри (Winamp, AIMP, foobar2000), по-добре ще е да използваш ReplayGain функционалността им.

 

 

Когато аудио плеър от рода на Winamp или foobar2000 прилага ReplayGain, това става с добавяне на информация в етикета на файла, което значи, че ако даден плеър (софтуерен или хардуерен) не поддържа ReplayGain или тази опция е изключена, то нивото на звука няма да бъде променено, т.е. ще е все едно няма ReplayGain информация.

 

MP3Gain използва също ReplayGain метода. Разликата е в имплементацията. MP3Gain променя отделните кадри на самия MP3 файл, което значи, че промяната ще се усеща винаги, независимо къде се възпроизвежда файлът и без значение дали плеърът, който ще го възпроизвежда, поддържа ReplayGain. Ако точно това е нужно в дадената ситуация, няма проблем да се използва MP3Gain. В противен случай считам за по-добре да се използва реализацията на ReplayGain в самия плеър, ако има такава. В случая например спестява излишни главоболия да се подкарва софтуер отпреди над 10 години, който дори тогава не беше считан за 100% съвременен.

Link to comment
Сподели другаде

MP3Gain използва също ReplayGain метода. Разликата е в имплементацията. MP3Gain променя отделните кадри на самия MP3 файл, което значи, че промяната ще се усеща винаги, независимо къде се възпроизвежда файлът и без значение дали плеърът, който ще го възпроизвежда, поддържа ReplayGain. Ако точно това е нужно в дадената ситуация, няма проблем да се използва MP3Gain.

 

 

Точно така. Тъкмо това ми е нужно в тази ситуация, тъй като файлът, който ще обработвам не е за мен и в такъв смисъл няма как да знам човекът, на който ще го изпратя дали е наясно с теези неща. Даже съм по-склонен да кажа, че не разбира, доколкото ми е известно. Така че предпочитам да го направя аз, та да си нямам после чуденки... :) Благодаря Ви за инфото, Night_Raven. :)

Link to comment
Сподели другаде

Не е шега. Искам да използвам функцията му, т.е. както ти се изрази "MP3Gain променя отделните кадри на самия MP3 файл."

 

Не че MP3Gain не може да има приложение в днешно време, но е изоставено и е добра идея да се ползват по-актуални и поддържани решения.

Затова попитах за алтернативи. Ако имаш предвид двата споменати плеъра, явно аз не разбирам за какво иде реч.

 

Link to comment
Сподели другаде

MP3Gain използва ReplayGain технологията. Специализираните аудио плеъри също използват ReplayGain технологията.

Ако използваш някой аудио плеър, който поддържа ReplayGain, и ти трябва начин да си нормализираш силата на звука на песните, но нищо повече, по-добре използвай функционалността на плеърите вместо MP3Gain.

 

Не разбирам кое не е ясно.

Link to comment
Сподели другаде

Аз вече го написах. Искам "на твърдо" да променя песента. Ще я пускам на хардуерен плеър, който не поддържа ReplayGain.

Има ли алтернативи на MP3Gain?

Link to comment
Сподели другаде

Ще я пускам на хардуерен плеър, който не поддържа ReplayGain.

В такъв случай не съм сигурен, може би само foobar2000. Той може да приложи промените в силата на звука директно на самите файлове. За MP3 използва същия принцип като MP3Gain, така е промените са обратими. Малко по-неудобно е като цяло, но е алтернатива.

За другите аудио плеъри не мога да кажа, защото не ги използвам и не съм подробно запознат точно какви са им разширените възможности.

Link to comment
Сподели другаде

Първо си помислих, че Night Raven говори за нещо, като следното сравнение:

"Знаем, че има програми (видео конвертори) от 2D в 3D. Но е по-добре и по-практично да не се конвертират допълнителни файлове, а това да става като използваме функцията конверт 2D в 3D, която е вградена в съвременните телевизори и се изпълнява по време на изпълнението на видео". Сега обаче като се зачетох пак, изглежда че MP3Gain е обявена за нетаферна. Предлага се употребата на други сходни програми, които са и плеъри. За съжаление - тези плеъри работят по начин, който изисква точно от тях да бъде изпълнявано аудиото. Сиреч - понасяш музиката си нанякъде като турист или в колата си, излизаш на обществено място, пледираш пред свои познати, че имаш супер албум, сядате на масата, пускаш музиката, тя започва да джумоли и в един момент започваш да се стряскаш от усилена песен или се ядосваш от тиха и скачаш като DJ на плеъра да коригираш, което става винаги на едно и също място, на една и съща песен, въобще стоиш като дежурен и се самоизяждаш, казвайки си изнервен "Тези песни нямат нищо общо помежду си!" И всичко това само защото MP3Gain е набедена за фалшива програма, която така и не ми стана особено ясно какви кадри са се променили. А уж говорим за ReplayGain. Тя или работи с него или работи като конвертор, щом говорим за изкривяване на оригиналът. :unsure:

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...