Jump to content

Microsoft Word - Има ли начин?


Препоръчан пост

Здравейте момчета!

 

Имам един проблем.В службата сме четири дето пишем и преписваме много документи.Слагаме ги в обща споделена папка достъпна от всички служби.Всяка от нас като напише нещо ,слага дата,име-кой го е писал и всяка от нас си има лого дето пейства в началото на документа. Word файл. Напоследък забелязвам мои материали в чужди файлове!Файлове на колежките,с тяхно име дата лого и т.н.Но с мои писания.

Въпросът ми е-има ли начин ,моите файлове да се заключват по някакъв начин като попаднат в споделената папка на сървъра да могат само да се четът и принтират? Нито да се редактират,нито да могат да се крадат с копи-пейс? Офис пакет 2003 ОС Windows Enterprise 7

Благодаря! :)

 

 

 

п.п.Ако темата не е за този раздел,извинявайте.Но нямам идея къде да я сложа!

Link to comment
Сподели другаде

Пробвай да ги конвентираш в PDF с виртуален PDF принтер като "doPDF", и ги качвай като PDF , така няма да имат възможност да ги редактират, но ще може да ги разпечатват,

 другия вариант който се сещам е чрез вграден макрос в документа.

Link to comment
Сподели другаде

Единият вариант е наистина да се създаде PDF файл. doPDF е доста добра за целта.

Ако трябва да остане в .doc формат, можеш да го заключиш с парола: File -> Save As -> падащо меню Tools (горе дясно) -> Security Options. Там задаваш парола в полето Password to modify, потвърждаваш с OK, въвеждаш отново паролата и отново OK. Накрая си съхраняваш документа както обикновено.
Така, при отваряне на документа, на потребителя ще му бъде предоставен избор: да въведе паролата и да полъчи пълен контрол или да го отвори в режим за четене (read only). Дори и файлът да бъде запазен наново под друго име, защитата си остава. Единственият проблем е, че копирането ще остане възможно, т.е. всеки ще може да копира съдържанието с copy/paste в нов документ.

Ако искаш да забраниш и копирането, ще трябва да се използва PDF форматът. В такъв случай обаче doPDF няма да свърши работа. PrimoPDF обаче ще се справи. Принципът е същият: инсталира се като виртуален принтер и PDF-ът се създава чрез опит за разпечатване. След потвърждение на печата, ще се появи прозорец с опции. Кликаш бутон Change срещу PDF Security и поставяш отметка на Require a password to change security settings and access specific functions. По подразбиране копирането е забранено. Можеш да си промениш и други опции. Накрая си потвърждаваш с OK, кликаш Create PDF и си запазваш файла.

Link to comment
Сподели другаде

Благодаря ви момчета...Проблема е,че от ръководството на фирмата не искат PDF форматът... Бабината им...да крадът като не могат да съчинят две думи на кръст! :)

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...