Jump to content

Харда ми се пълни, а не разбирам от къде


Препоръчан пост

Здравейте,

 

Имам проблем с паметта на Хард диска. Извинявам се, ако не се изразявам правилно, но ще се опитам да обясня. Не разбирам много от компютри, но съм си преинсталирала сама Уиндоуса и знам, че диска ми е разделен на 3. Двата са отделни от този, който се изтрива при преинсталирането. Проблемът е, че този, в който ми е Уиндоус (Диск С) се запълва периодично и не виждам с какво. Реално след като прегледам папките имам около 25GB заети, а останалите 25 трябва да са свободни, но не е така, защото скалата на Диск С вече на червено и компютъра започва да забива. Какъв може да е проблемът и как да го коригирам? Благодаря!

Link to comment
Сподели другаде

Хибернация, точки за възтановяване, временни файлове, кеш памет от браузъри.

 

Start => cmd => десен бутон run as administrator => в черния прозорец въведи: powercfg -h off

 

Start=> десен бутон на MyComputer => Properties => System Protection => Configure => Delete => сложи плъзгача на 3%. => За всеки случай създай нова точка => Create => някакво име за точката => OK => OK.

 

Изтегли TFC => стартирай го => избери START => след като приключи програмата ще рестартира системата.

 

След тези стъпки пиши дали има резултат.

Link to comment
Сподели другаде

Можете да изтеглите и инсталирате и следната програма => FolderSize.

Стартирайте я и от падащото меню изберете дял C:\ и след това натиснете зелената стрелка от дясно на мястото, където избрахте дял C:\

Изчакайте проверката да приключи и да се създаде кръга с детайлна информация на процентното съдържание на използваното място.

Направете screenshot по този начин: Как се прави снимка (screenshot) и къде може да се качи? и след това публикувайте снимката с резултатите в следващия си коментар.

 

Поздрави!

Link to comment
Сподели другаде

Случайно някой да се замисля, че съответният слайдер изразя стойности, които са в пряка зависимост от размера на системния дял? В случая, би било редно да се посочи препоръчително заделено пространство посредством стойността в GB, отколкото да се задават проценти. Отделно - спирането на Hibernate опцията без знания за това каква е системата, било то настолна или преносима, както и без да е обяснено на потребителя какво реално се спира, според мен, е "леко" неправилно.

Link to comment
Сподели другаде

Обяснено е какво се спира и как. Според мен ако автора толкова държи на хибернацията ще пише да не се спира, а ако идея си няма за какво става дума, значи надали използва хибернация, а файла само стои и заема място на системния дял.

Link to comment
Сподели другаде

Да кажем, че е нормално да не обясним какво точно представлява процеса на "хибернация" и потребителят може да намери сам информация. Но спирането на въпросната опция, при незнанието най-малко за базовата конфигурация за системата, както и операционната система, е несериозно. Какво се случва при положение, че спрем Hibernate и потребителят, чисто теоритично, е с дискова подсистема, съставена от един 5400RPM HDD? Или може би, Fast (Hybrid) Boot също е ненужна и просто място заемаща опция при Windows 8 и нагоре?

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...