Jump to content

Копиране на файлове от SMART телефон


Препоръчан пост

Скубя си косата, понеже не мога да копирам видео MP4 от телефона върху компютъра. Някой знае ли какво се случва? Визирам следните странни ситуации, за които нямам обяснение:

1. Когато копираш видео, също и аудио файл, от телефона на компютъра -> и пожелаеш да го върнеш обратно на телефона, тогава излиза съобщение, което те подканва да конвертираш файловете за да идат на телефона.

2. Видео, заснето за забавен каданс със стойност 60/120 fps съдържа и аудио поток! По подразбиране телефона го възпроизвежда със забавено движение и без звук, но има опция с иконка в плеърчето, от където видеото стартира с нормални обороти и аудио звук. При копиране файла 1:1 върху компютъра този аудио поток го няма!

 

Затова и идва въпроса - как аджеба се прехвърлят файловете?

 

Link to comment
Сподели другаде

Не сте написал модела на телефона, но да речем, че не е най- важното. 

Прехвърляне на видео, файлове и други може да стане с помощта на кабел, чрез блутуд или през WI-FI, когато имат безжична връзка и двете устройства. С помощта на кабел съответно трябва да имате и програмката за съответния модел телефон (затова попитах за модела). Щях да ви я намеря и да Ви дам линк за изтегляне.  А що се касае за аудио потока от файла, то явно го няма, защото ползвате допълнителна "притурка" към софтуерният му плеар. Все пак плеарът на телефона "чете" определени аудио и видео формати, споменати в техническото му ръководство.

Link to comment
Сподели другаде

Zig Zag, пуснат ли е Debugging Mode в настройките на телефона? Ако го пуснеш можеш директно да виждаш SD картата на телефона като дисково устройство в Windows. И да си копираш/местиш файлове.
Link to comment
Сподели другаде

Zig Zag, пуснат ли е Debugging Mode в настройките на телефона? Ако го пуснеш можеш директно да виждаш SD картата на телефона като дисково устройство в Windows. И да си копираш/местиш файлове.

 

Аз устройството го виждам и намирам файловете в папка, копирам с мишка и поставям на компютъра. Но връщането им на мястото си, където са били е мит. За да се случи, системата на Микрософт ги конвертират към WMV и WMA. Най-лошото е, че аудио потока отлита нанякъде. Няма програма, която да отчете наличието на аудио. Което много ме озадачава.

Link to comment
Сподели другаде

Това си е за озадачаване. Не е по подразбиране. При теб нещо се получава. Има ли инсталиран на компютъра някакъв софт за телефона. Дай модел на телефона.

Link to comment
Сподели другаде

Софтуера за телефона е HTC Sync Manager. Което е доказано уникална глупост за хора без работа.

Опитах да намеря инфо директно от телефона влизайки с експлорера с десен клик върху видеото и избирам MediaInfo, но се появява джам, който казва "Изтегляне на файла" и като го изтегли - пак отсъства аудиото. Обърни внимание, че която и програма да ползваш за отваряне на файловете от телефон, първо се тегли и после се отваря. Като затвориш и се повториш на същия файл - пак се повтаря тегленето. Значи, това е теглене, копиране - хубаво. Но защо ми няма аудиото във видеото?

Link to comment
Сподели другаде

Аз не съм го инсталирал. Мисля че от преден пост стана ясно, че го нямам за приложение. Това е един откачен органайзер, от него е възможно да повърна червата си безвъзвратно, а не знам после кой ще поеме мисията ми, след като се помина. :) Да не дава господ на никой щастието да си инсталира Sync Manager..

Link to comment
Сподели другаде

Драйвъра е инсталиран. Устройството се вижда на компютъра под името на телефона с иконка на мобилен телефон и като кликна на него се отваря експлорер с устройство под името "Вътрешно хранилище", в което има папки на тела. Вижда се и като преносимо устройство в диспечера на устройства. Просто има нещо, което не знаем за тази медия. Забавен каданс, забързан каданс + звук... а като го прехвърля на компютъра, звука си е отишъл...... безвъзвратно. По пътя се изпарява. :)

Link to comment
Сподели другаде

  • 3 weeks later...

Ново 20, явно не съм довидял (от бързането) :blush:

Връщане в телефона освен за конвертиране дава и опция от сорта "не, само копирай". Аудиото е налично. Друг е въпроса дали може да се преработи (изреже клипа) със софтуер, така че аудиото пак да е налично за телефона. По-късно ще обявя развитието. :kissed1:

Link to comment
Сподели другаде

Защо не опиташ с ES file explorer - има си всичко необходимо за споделяне на файлове по мрежата. Аз само така си менкам файловете и засега нямам проблем. Когато искаш да качиш файла обратно на телефона го потърси от телефона, а не от компютъра (споделена папка и т.н.)

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...