Jump to content

Съвет при избора на IP камера


Препоръчан пост

Искам да попитам кои са качествените марки IP камери за видеонаблюдение, говоря за някакъв среден клас (цена-качество). От къде е по-добре да бъдат закупени - в специализираните магазини, онлайн (български или чуждестранни сайтове и кои) .

 

Честно казано ми е малко трудно да преценя какъв модел точно да избера, основно искам сравнително добро качество на картината, опция за нощно виждане и добър обхват. Гледах този модел ICSR-IP100 HD IP камера на OmniVision, но се чудя дали не може да се намери нещо по-евтино. Доколкото четох, марката е добра, но искам да чуя и вашите предложения и мнения.

 

Благодаря предварително

Link to comment
Сподели другаде

При отсъствие на стопанина, преди да се пристъпи към действие, първо се обезврежда камерата. Ако обекта се намира на ниско, ползва се дълъг прът, може и въдица. Ако е на много високо, три етажа нагоре, може да се направи опит с пневматична пушка или при липса на такава се застава в позиция странично и с четал се произвеждат няколко изстрела до отклоняване или повреждане на камерата прожектор. Не сте уточнили за какви цели ще се използва тази камера.

Най сполучливи според мен са скритите камери, с датчици и инфра червени лъчи. Но ако ви трябва за любителско наблюдение, то изборът ще ви бъде голям и ще зависи най-вече от вас.

Link to comment
Сподели другаде

Камерата ми е нужна за наблюдение на паркинга непосредствено пред вкъщи. Смятам да я монтирам някъде на терасата, като е добре да има обхват поне 20-25 метра. 

 

Скритите камери също са вариант предполагам, не се бях замислил за тях, тъй като съм виждал камери по терасите на хора в квартала. Просто не предполагах, че ще тръгнат да стрелят по камерата. А дали тези китайските в Али Експрес ще ми свършат работа? Гледах има по 20-30 долара, но ми се струва прекалено евтино. 

Link to comment
Сподели другаде

Преди да закупиш и поставиш камери е добре да се запознаеш с нормативната уредба - има изисквания и ограничения за наблюдението, записа и (евентуално) публикуването на материалите, особено, ако ще използваш "скрита" камера. Вярно, че тези правила масово не се спазват, но ако някой се разпознае на снимка/клип в мрежата и реши да търси отговорност, може да си имаш сериозни проблеми.

Относно качеството - според мен би било добре да отидеш в офиса на някоя фирма, която продава такава техника и да видиш на място какво се предлага и с какво качество е картината. Друг вариант е да помолиш някой познат - в много от търговските обекти и обществените сгради вече има камери, в училищата - също, може да те пуснат да погледаш. Разбира се, трябва да можеш да си запишеш техническите характеристики на камерите, които гледаш.

Камера за 20 - 30 долара ще ти свърши работа за през деня, но не разчитай да разпознаеш някого (освен ако не застане неподвижно точно срещу камерата). Разгледай снимките от тази камера, например - виж как се виждат обектите в дъното на склада, като разстоянието надали е повече от 10 метра, при това - добре осветено. И накрая, имай предвид, че каквато и камера да вземеш, няма да можеш да разпознаеш човек с качулка, шапка, вдигната яка, маска и т. н. т., особено нощно време или ако се движи бързо.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...