Jump to content

Проблем с версия на android апликация


Препоръчан пост

Здравейте.

Имам следния проблем:

Ползвател съм на Samsung galaxy s4, с версия на android OS 4.4.2.

Преди известно време си инсталирах програмата CleanMaster. Вероятно съм избрал нещо, което не е трябвало, така че в един прекрасен момент се оказва, че няколкото android файла от външната карта с памет липсват. Междувременно приложенията на телефона си се актуализират. И се стига до момент, в който едно от актуализираните приложения не работи. От тук следват проблемите:

  1. Нямам опция за възстановяване на предходната версия на приложението.
  2. Точно след това разбирам, че файловете, които грижливо пазех в картата си с памет липсват…А предварително ги бях извлякъл от работещите тогава приложения, точно за случаи като този, в които евентуално мога да бъда неприятно изненадан от последиците на една актуализация. Междувременно си помислих, че като не мога да върна версията на неработещото приложение, и не мога да възстановя изпарилите се от картата файлове, то онова, което ми остава е да пробвам да ги възстановя през компютъра…Но уви…
  3. Картата с памет изобщо не се разпознава като външен диск, а само като външна памет – част от телефона. Пробвах с USB привързването, но тогава устройството изобщо изчезва напълно от устройствата… Форматирах картата с памет, но през самия телефон, надявайки се, че най-накрая ще се покаже в компютъра като външен диск…Е, няма промяна. Пробвах телефона на два компютъра и все е едно и също. А до не много отдавна картата с памет се разпознаваше от windows като външен диск… Та сега не знам… Надявам се, че има някакъв начин да си възвърна изгубените файлове или поне да възстановя предходната версия на приложението. Та тогава няма да ми бъде проблем отново да извлека файла от нея… Очаквам предложения и благодаря предварително.
  4. П.П. Извинявам се за твърде големия пост, но все пак исках подробно да опиша проблема и нещата, които досега предприех. И още нещо – Надявам се да не се налага да правя root на телефона, ако се наложи за работа с някоя програма, защото отскоро го имам и не зная как да осъществя съответното действие, а от това, което съм чел зная, че то не е нещо безопасно, защото дава достъп до системните файлове…Та в този смисъл root-ването не е за всеки, поне според мен.
Link to comment
Сподели другаде

След като почетох доста по темата, стигнах до извода на своя проблем, а именно: Телефонът не се показва като сменяем диск, защото не е в режим USB mass storage, поради това, че от google са го забранили във версията на android, която както казах в предния коментар е 4.4.2.. Тогава възниква въпроса може ли телефонът да бъде настроен в такъв режим, без пълен достъп до системните файлове (root) и ако не, то тогава възможно ли е в windows да се инсталира нещо, което да позволи неговото показване в такъв режим?

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...