Jump to content

Exact Audio Copy - уволнена програма


Препоръчан пост

Здравейте отново. Да ви споделя, че за сетен път се убеждавам, че EAC не е създадена в услуга на потребителя, а за спънка на неговите желания. Понякога се замислям, дали автора знае, че програмата му е наполовината инвалид. Ако трябва да я изкритикувам, няма да мога, тъй като каквото и да кажа за нея ще е малко.
Първо - защо при инсталацията ме пита в какъв режим да работи, дали съм напреднал? С което идва една изненада - осакатявате възможностите по експлоатация. В превод - това е "Извинете, каква версия искате да ви инсталирам, скопената или пълната?" Не знам да има потребител, който да желае да бъдат скрити възможностите по обработка на CD, тия са първите, които изиграват потребителите си по този начин, защото те, горките потребители, идея си нямат какво всъщност се канят да им сервират от EAC. Но неблагоразумието да се отнасят така с тях си е за тяхна сметка. Дори F4 пряк клавиш не дава възможност да манипулирате, как им е хрумнало да скопят програмата идея си нямам!? Явно им пречи. :D
 
http://i58.tinypic.com/9t398p.png
 

Вижда се колко смешно са направили кола за милион с чаркул за две стотинки, който обезсмисля и изхвърля ползата на колата.

 

Второ - имам спукан диск, сцепен през дупката и влизащ навътре в самия запис с не по-малко от половин сантим. Аудио диска работи безпроблемно и плеърите го просвирват без грешка. Налага се да му направя бакъп. В настройките на програмата са написали, че параноичния режим е непрепоръчителен, да използваме надеждния режим за извличане. Така и сторих. При извличането даваше поправка само за първата песен, както очаквах. Мина бавно около половин час за тази песен, имахме си read error и sync error. Експериментирах два пъти върху песента без да затварям EAC и запазих два отделни файла. Вмъкнах ги в Adobe Audition. При сравнението забелязах на втория създаден, че имам излишна вълна в спектрограмата на лява колонка. Пуснах да чуя въпросното място и там се чува леко пукване. Добре де, два пъти го минах по един и същ начин, а получавам различни резултати. Нали уж трябваше да поправи грешките, как така пукването се омъкна вътре? С което разбрах, че потребителят може да остане излъган, ако не прослуша изходния материал.

Бъдете внимателни с употребата на такива инструменти. Всичко може да дойде във ваша вреда.

Link to comment
Сподели другаде

Да, прав си. Всички ентусиасти и специалисти на тема цифрово аудио са безкрайно заблудени, защото използват точно EAC. Ти разбира се си доста по-навтъре и имаш повече познания от хора с дългогодишен опит в областта, така че явно знаеш по-добре.
Link to comment
Сподели другаде

Да, прав си. Всички ентусиасти и специалисти на тема цифрово аудио са безкрайно заблудени, защото използват точно EAC. Ти разбира се си доста по-навтъре и имаш повече познания от хора с дългогодишен опит в областта, така че явно знаеш по-добре.

 

Тези ентусиасти, за които говориш, са старото поколение пирати, които не са имали друг избор от епохата на Windows 98. Сега бъка от конкурентни по-добри програми, но нашите всезнайковци не им се занимава да търсят алтернатива.

На всичко отгоре EAC ми иска най-нагло да отстъпя свой имайл за да получа инфо за даден диск. Как може AVS4YOU да използват тяхно ID и да си вземеш каквото трябва по най-лесния начин безотказно? Grab from CD работи по същия метод на EAC, но по-ясно и приятелски. Ако намериш разлика ела и ме убий! Режимите са 4 както при EAC, даже на първата песен не ми се моткаше в Secure Mode. Намирането на CDDB действа безупречно, ако диска е оригинален. Ще се опитам да използвам Nero за запазване на таговете от FLAC, може би ми трябва CD Text, не знам.

Link to comment
Сподели другаде

Изобщо не са старото поколение пирати, но ти си мисли каквото искаш. Използвай си AVS Audio Converter, след като нямаш проблеми. Аз ще си ползвам EAC, защото аз пък досега не съм имал проблеми с нея.
Link to comment
Сподели другаде

Оказа се, че ще продължа да използвам EAC като надеждна програма! AVS Audio Converter не се справя добре в извличането. Втората песен на CD албума в началото й хванах две прескачания. FLAC файла не беше възстановен при рипването. Ако може Night Raven, преправи това заглавие на темата, например на "eac - неудобство", защото ми изглежда стряскащо и най-вече недостоверно. Поне сега сме всички единодушни.   :beatedup:

За по-удобно може и да я тръкнеш.

Link to comment
Сподели другаде

Как с лека ръка отхвърляш програма, доказала се в продължение над три петилетки, за която все някой (статистически са доста потребителите, които я ползват) би намерил съществен недостатък, а не потърсиш проблема в своя кошник. Опитай новата верси, след 3 години близо, която излезе преди има-няма седмица - Exact Audio Copy V1.0 beta 4.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...