Jump to content

Имам проблем с Wi-fi на лаптопа


Препоръчан пост

Здравейте.Имам проблем с Wireless Network Connection и не знам как мога да го оправя . За това се обръщам към вас за помощ. Работата е ,че Local Area Connection-а си работи без проблем но картата за Wi-fi не открива мрежи към който да се свърже и дори при опит да открие такава изписва Wireless Network Connection is not connectet ( Wireless network unavaliable и до там . Опитах се да я repair-на ако има проблем и да сменя драйвърите , но без успех. Информация за лаптопа:

Toshiba Satellite L40

Realtek RTL8187B Wireless 802.11b/g 54Mbps USB 2.0 


Благодаря ви предварително ! 

 

Link to comment
Сподели другаде

Сигурен ли си, че Wi-Fi адаптерът е включен? На лаптопите обикновено има бутонче или клавишна комбинация (Fn+нещо си) за спиране/стартиране на безжичната карта.

Ако си сигурен, че е както трябва, в прозореца със свойствата на безжичната карта (това е прозорецът вляво на двете снимки, които си дал) кликни горе Wireless Network и се увери, че има отметка на опцията най-горе. Не мога да ти кажа наизуст точно наименованието, но е опция Windows да се грижи за списъка на безжичните мрежи, а не друго приложение. Ако няма отметка, постави и потвърди с OK. Ако има, я махни, кликни Apply и след това я постави отново и потвърди с OK.

Link to comment
Сподели другаде

Провери услугата Wireless Zero Configuration в Services.msc да не е забранена - трябва да е на Automatic. И провери да няма друга услуга, която да управлява безжичния адаптер. Например на производителя на адаптера. Услуга, която се инсталира заедно с драйвъра за тази карта.
Link to comment
Сподели другаде

има ли инсталиран драйвера и другото което е разрешен ли е wireless-а да се споделя от рутера който ползваш? мисля че бутона за стартиране беше F2

Link to comment
Сподели другаде

Драйвъра е инсталиран , а ако говориш за рутера. Има споделяне , просто самата ланкарта не може да намери мрежа ,а това по каква прична е самия  въпрос...( само да вметна , че в настройките изписва ,че тя вкл.)

Link to comment
Сподели другаде

Отново да попитам дали си сигурен, че си активирал безжичната карта посредством хардуерен бутон/ключ или клавишна комбинация? Ако да, ще може ли снимка от подпрозорец Wireless Networks на свойствата на безжичната карта?
Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...