Jump to content

при вписване в скайп ми излиза: "отписахме ви защото използвате остаряла версия на скайп"


Препоръчан пост

Вярно е, че е против лицензионното споразумение на Skype да му бъдат извършвани промени по файловете, но под нелегален софтуер имаме предвид предоставяне на материали безплатно, които по принцип са платени. Skype е безплатна програма и няма какво да ѝ се краква. Не виждам проблем връзките да останат.

В момента, в който софтуерът бъде подправен без съгласието на автора, той става не-легален софтуер. Когато се подправи (фалшифицира) софтуера, автора изпуска ползи от оригиналния продукт и минава в негов ощърб.

Може би Night Raven ще размисли все пак?

Link to comment
Сподели другаде

  • Отговори 66
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Аз, който доскоро ползвах по-стара версия(и си мислех че ако кача най-новата ще  товари компютъра), сега съм на противоположното мнение. Най-новата  е отлична, и се чудя защо хората искат да са със старата? Даже има и опити правени и качени в интеренет че по-старите са по-товарещи и бъгави... 

П.П.

Та, какви опции има старата версия от новата? Или пък хората просто имат много стори компютри и не тръгва по-нова версия...

Link to comment
Сподели другаде

Аз, който доскоро ползвах по-стара версия(и си мислех че ако кача най-новата ще  товари компютъра), сега съм на противоположното мнение. 

Не мисля точно така.

 

Memory Usage:

 

http://chat4o.com/wp-content/uploads/2013/03/skype-memory-usage.png

 

 

CPU Usage:

 

http://chat4o.com/wp-content/uploads/2013/03/skype-cpu-load.png

Link to comment
Сподели другаде

Здравей, оправи ли се със бекъпите? Или те хронологията ти се показа сама... 

П.П.

Гледах и аз едни подобни графики, ама тези по-различни ми се виждат... Явно е субективно...Така или иначе трябва да сме с новата, ако не искаме да правим някакви промени, които май са съмнителни.

А, ето пълната статия-Тест: Натоварване на компютъра при различни версии на Skype: http://chat4o.com/skype-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82/ Значи прав бях...

И виж какво казва човека:"Въпреки че очаквах Skype 3.8 да бъде победител по всички параметри, както виждате това съвсем не е така. Оказва се, че най-новата версия (6.3) натоварва най-малко процесора и дори използва най-малко интернет. Относно заетата RAM памет обаче, победител тук е най-старата тествана версия – 3.8. Отдолу можете да видите повече информация за начина на тестване, както и снимки на самите резултати."

Link to comment
Сподели другаде

Това с графиките и натоварването е относително. Да, подобни тестове са добри за ориентир — да придобие човек груба представа, но дотам.

 

При мен например Skype 6.18 използва 100-ина мегабайта private bytes и около 120 мегабайта working set, което е по-малко от стойностите за версия 6.3. С това не искам да кажа, че 6.18 е по-лека, а да докажа, че е относително и зависи от различни фактори.

 

Иначе съм съгласен, че Skype се разду с времето и реално потреблението му на ресурси не отговаря добре на това, което извършва. Т.е. потреблението на ресурси (и по-конкретно заемана памет) нарастваше постоянно, докато възможностите на програмата се запазваха все едни и същи. И все пак, това количество заемана памет не би трябвало да е проблем на една съвременна система, която разполага с поне 3-4 гигабайта оперативна памет. Да не говорим пък, ако има 6 гигабайта или повече.

Link to comment
Сподели другаде

Съгласен съм че почти(ако не и всички) версии на която и да е програма, с времето става все по-голяма дори и като размер. Също и по-тежки... Сещам се за Неро като много добър пример. И така отблъскват потребителите... С ненужни функции и по-шарен интерфейс,... Ето и Мауербайтс, колко шарена я направиха...

Link to comment
Сподели другаде

Помагайте,добри хора!

При мен,освен най-новата версия,каквото и да правя не ми позволява да инсталирам по-стара такъва!!!

Да,ама новите хич не ги харесвам,дайте,моля ви,някакви идеи,как да "излъжем"сървърите на Скайп!? :help:

Link to comment
Сподели другаде

А премахваш ли първо по-новата, преди да инсталираш по-старата? Има ли съобщение за грешка? Какво се случва?

Дай някаква информация, с която да можем да работим, защото „ми, не става“ не е достатъчно.

Link to comment
Сподели другаде

-а, ти па?

 

Как го разбра?

Разбрах го след като инсталирах новата версия и скайпа не ми разпознава камерата. порових малко из нета на сайта им намерих това:

"

 If your computer doesn't have SSE2 support, you won't be able to use video calling and screen sharing."

https://support.skype.com/en/faq/FA12252/why-can-t-i-make-video-calls-on-the-latest-version-of-skype-for-windows-desktop

Знам, че ще кажете ами ти с тоя стар компютър какво очакваш, затова ще ви отговоря. Имам и друг компютър (също толкова стар) и лаптоп (по-нов). Компютрите си вършат идеално работата за която ги използвам предимно (единия е сървър а на другия се гледат филми), Скайпа беше допълнение от което сега тотално ще се откажа, защото не мисля да се поддавам на изнудването на MS. То ако им играем по свирката трябва всички да сме със суперкомпютри. А навремето хората са пратили ракета в космоса с четири пъти по-слаб процесор от на телефона ми сега.

Link to comment
Сподели другаде

Значи просто си се

То ако им играем по свирката трябва всички да сме със суперкомпютри.

Не, просто трябва да сме със съвременен хардуер, което не е същото като „мощен“ или „скъп“. Т.е. да, ще се наложи да се отделят пари за покупка/ъпгрейд на нов компютър/компонент, но не е нужно той да струва много пари.
Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...

×
×
  • Създай ново...