Jump to content

Как да си направя резервно копие на писмата отпощенския клиент?


Препоръчан пост

До преди няколко месеца използвах уеб-поща, но поради СПАМ се принудих да премина към т.нар. пощенски клиент. На лаптопа бях инсталирал линукс МИНТ и тъй като там си имаше Thunderbird - реших да го пробвам. Предполагам обаче че може да съм объркал нещо в настройките на акаунтите(имам две пощи и едната я направих IMAP, а другата - POP3; после четох за разликите между двете, но пак не ми е ясно кое е по-добре за мен), защото в един момент забелязах, че писмата в уеб-пощата ми ги няма - явно са били преместени в някаква папка на лаптопа. Сега проблемът е, че рано или късно ще трябва да преинсталирам и искам да имам на друго място копия от всички писма, по възможност с адреси и др. Опитах да потърся в сайта на програмата, но доколкото разбрах програмистите не са сметнали за нужно да въведат функция Import/Export и разчитат на някакви добавки, или пък аз съм пропуснал нещо? Предполагам, че бих могъл просто да копирам папката на програмата(след като я намеря къде всъщност е), но може и да има по-елегантен метод...

Link to comment
Сподели другаде

При използването на POP протокол доколкото знам писмата се свалят от клиента и се изтриват  от сървъра.Това му е най-голямата разлика с IMAP.А за прехвърлянето на  писмата освен да копираш папката или този метод който изглежда интересен.Пък за всеки случай може и двата варианта :)

Link to comment
Сподели другаде

Няма такова нещо, че се свалят от клиента и не остават в сървъра. :)

Sten:

Можете да пробвате варианта даден от TheSmoKeR

за в бъдеще ето как каквото и да се случи с клиента писмата винаги си остават в сървъра(e-mail-a)

post-18983-0-48676000-1399698231_thumb.jpg

post-18983-0-03062100-1399698231_thumb.jpg

Link to comment
Сподели другаде

Извинявам се ако съм ви объркал,понеже използвам уеб поща не знаех че пощенските клиенти имат опция за оставяне на копие на имейла в сървъра.А иначе за самия POP протокол наистина е проектиран така че след като свали мейла от сървъра ако не е изрично зададена опцията от клиента писмата се изтриват от сървъра.Тук  е обяснена разликата между двата протокола доста добре.Не че съм имал работа с протоколите,просто наскоро имах подобна лекция и реших да споделя малко информация.

Link to comment
Сподели другаде

Явно и при мен така се е получило - в POP3 по подразбиране е зададено да се изтриват писмата от сървъра и понеже това не ми беше ясно, го оправих чак като видях че ми ги няма старите писма от уеб пощата. Сега като прочетох обясненията си мисля, че ако настройките се направят по съответния начин, няма да има голяма разлика между двата варианта. Все пак си мисля - дали като вече съм настроил акаунта на POP3, може по-късно да превключа на IMAP? Всъщност когато стигна до преинсталиране на ОС(на лаптопа - където са писмата в момента - или на настолния) и съответно отново трябва да правя акаунт в Thunderbird - пак ще мога да избирам POP3 или IMAP?

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...