Jump to content

Какво се прави след употребата на CHKDSK


Препоръчан пост

Да ви споделя какво решение намерих. Ако някой знае защо е така, моля да сподели. След подробно разглеждане на отчета на Event Viewer, на лога който се предлага на потребителите да видят след сканирането за поправяне на грешки от CHKDSK, забелязах че всъщност са правени някакви корекции на външния ми хард диск. С две думи - имало е грешки. Днес се опитах да отворя някои епизоди от колекцията ми на един филм. Повечето епизоди не се отварят, някои се отварят. В паниката си започнах да правя проби да отворя или екстрактна съдържанието с най-различни програми, всички до една отказваха. В повечето имаше забележка от рода access denied. Това ме наведе на мисълта, че може да има някаква забрана - да е останало нещо от мазалото на Shadow Defender запора или при корекцията се очаква данните да бъдат преразпределени някъде за работа от нормален диск. Защото си спомних, че преди сканирането ми изписваше да направим бекъп да прехвърлим данните. Демек трябва да се четят. Усещането ми беше с 90% сугурен в надеждата, че ако прехвърля данните ще се четят. И действително като ги прехвърлих на друг диск, данните вече се четяха от него.
Има ли нещо, което не знам? Как се прави и защо се получава така?

 

Какво трябва да се направи, за да може всичко в устройството да работи коректно?

Link to comment
Сподели другаде

Още два случая като моя - без отговор! В единия само се пита и не получава отговор, а в другия си мислят само за Линукс и обсъждат неговите свръх естествени сили по възстановяване на файлове от дял "C". :)

Link to comment
Сподели другаде

Опит за формат на дял "D" ми дава, че не завършва успешно. Правих го на ниско ниво и на бързо форматиране - все тази бележка. При опит да изтрия тома ми дава "Достъпът е отказан". Сега какво следва?

Link to comment
Сподели другаде

Един приятел ми сподели да изтрия всичките дялове и да създам нови, за да се поправят индексите. В момента действам и ще преинсталирам системата. После ще обявя резултатът. Благодаря.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...