Jump to content

Ръководство за работа с Windows Movie Maker


Препоръчан пост

Windows Movie Maker не може да запазва в AVI, а само в WMV, който не се поддържа от DVD плеъри.

За slideshow клипове може би най-добрият софтуер е ProShow Gold. Не зная доколко ще ти помогне, но тук има ревю на програмата.

Link to comment
Сподели другаде

  • Отговори 243
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Windows Movie Maker не може да запазва в AVI, а само в WMV, който не се поддържа от DVD плеъри.

За slideshow клипове може би най-добрият софтуер е ProShow Gold. Не зная доколко ще ти помогне, но тук има ревю на програмата.

Много ти благодаря Night Raven,ще пробвам с тази програма :thumbsup:

Link to comment
Сподели другаде

  • 1 month later...
Искам да направя клипче с Movie Maker . Снимките, които желая да сложа не са с еднакъв размер т.е. като ги вмъкна в екрана на програмата не го запълват. Отстрани остават черни полета . Как да се оправя?
Link to comment
Сподели другаде

Не мисля, че в Movie Maker има възможност за уголемяване и автоматично запълване на екрана. Ако толкова ти е нужно да запълват екрана, можеш да уголемиш картинките преди да ги добавиш.
Link to comment
Сподели другаде

  • 4 weeks later...
И не разбрах как стана това с рязането на песните. Аз искам от една песен 3 мин. дълга (например)

съдържанието на песента от 1:30 до 1:40 да го премахна. �”а го прескоча.

 

Аз лично ти препоръчвам на Ulead MediaStudio PRO 8.0 програмата Audio Editor 8.0.

 

Добре. А да ми препоръчаш някоя програма с която мога да го променя.

 

За мен най добра си остава Total Video Converter.

 

Не оспорвам решението на Night_Raven естествено, но си давам и моето мнение:D.

 

2. Въпрос. А мога ли да слагам още една песен да звучи след тая дето съм избрал ?

Половината "филм" такъв другата различен ?

 

Ако съм разбрал правилно въпросът, това най-лестно ще стане ако просто сложиш следващата песен когато ти потрябва. Можеш колкото си искаш да сложиш. Но за изрязването на песента това става само от зад на пред. Не може да се махне началото само края, което за мен е много гадно. :wacko:

Link to comment
Сподели другаде

  • 3 months later...

Здравейте!

Отскоро работя с WMM(Версия 5.1) и честно казано си я разучих сама и не се нуждаех от помощ...досега.. Опитвам се да направя клипче с картинки и музика.. Песните съм ги разяла с друга програма и просто ги вмъкнах в проекта. Накрая записах файла на компа, но като го пусна само картинките се мърдат без музика, без нищо... Трябва да направя това клипче до 8ми май аа явно нещо не правя като хората.. Преди малко ми изписа "The exception unknown software exception(0xc0000409) occured in the application (0x7741e977).. Като нищо не съм местила или изтривала... Може ли да ми помогнете? Ще го оценя ..

Мерси предварително...

Link to comment
Сподели другаде

  • 3 months later...

Здравейте, народе! А добре съм ви дошла. От осем месеца имам лаптоп "Тошиба", с вградена Виста Хоме Премиум, на английски език. Това, че не зная езика е кофти. Още по - зле е обаче, че никога не съм се занимавала с компютри и почти не умея да се справям, бъбрене в скайп не се брои. Иска ми се да науча поне основните, най - важни неща. Надявам се, вие и времето да ме просветите. Вече видях по форума разни полезни неща, от които нищо не разбрах, засега.

До тук не съм в темата, извинявайте, за което. Всъщност, за момента, болката ми е Windows Movie Maker. Искам да правя клипчета с картинки, музика и текст. Опитах, но... Зная да слагам снимки, текст, ефекти и преходи. С музиката е проблем, не зная как да я скъсявам. Не мога да разбера, как се размерва времето за да вървят по - бавно или бързо кадрите, преходите, да не се застъпват ефектите, текста. Появиха ми се всички тези проблеми. И един, който съвсем не мога да проумея. Направих няколко опита за клип, при всички, като ги отворя след време, намирам еднакъв дефект. Музиката върви, а картина и текст няма, само няколко кадъра и то не поредни. Като сложа клипчето в програмата за редакция, на сториборда всичко стои, но пусна ли го, пак същата история. Звук има, екранчето черно, с тук там картинка.

Прегледах показаното във форума ръководство, но моята програма е с друг изглед и липсват някои ъъъ, бутончета, надписите също са различни.

Така, знаещи има. Надявам се да намеря желаещи да помагат. А да не забравя. В термините съм тотално зле, туй кодеци и не знам какво си, нищо не ми говорят. Та, ако може, обясненията, по - достъпни.

Link to comment
Сподели другаде

  • 2 weeks later...

Можеш да регулираш дължината от самото поле Timeline. Хващаш ръба на дадения видео или аудиом поток (курсорът трябва да се превърне в червени стрелкк( и влачиш.

Дай снимка на твоята Windows Movie Maker и кажи точно коя версия е. Въпросните дефектни клипове в кои плеъри си опитвала да ги възпроизвеждаш?

Link to comment
Сподели другаде

  • 1 year later...

Здравейте!

Искам да попитам дали има начин след като вкарам видео което е широкоекранно да го запазя в същия вид, защото Movie Maker-a го прави "квадратно" и качеството става не много добро ;д .Т.е. искам да запазя резолюцията на клипа ,така както е сниман, понеже в моя случай снимах какво правя на лаптопа си(1366х768) ,а след преработка е примерно 800х600 и се разтяга на една страна.

Оправих се ,намерих го в опциите - 16:9 ,оставям поста все пак ,ако има някой заблуден като мен :) .

Link to comment
Сподели другаде

  • 2 months later...
Клиповете са WMV но и преди съм правила клипчета от тях без проблем обаче след като ми преинсталираха компютъра не става. Относно кодеците нямям идея кои са инсталирани а и не знам как да разбера
Link to comment
Сподели другаде

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...

×
×
  • Създай ново...