Jump to content

Exact Audio Copy не работи правилно


Препоръчан пост

след като заредя FLAC профила за рипване на CD албум, песните вместо във FLAC, се рипват във WAV.

 

Програмата до сега е успявала да ми рипне във FLAC само един единствен път! По принцип знам, че след рипване в компресия, EAC изработва първо WAV файлове, които после се трият и стават на FLAC. Това нещо се случи само веднъж - първия път. После вече нямаше тази способност и песните оставаха във WAV формат. Опитвах корекция на битрейта, посоченото разширение е FLAC, и енкодера е посочен FLAC.EXE, задал съм да се трият WAV файловете, профила е потребителски, но пак не работи!

Извода ми е че тази програма е допотопна и е създадена за допотопни компютри! Ако трябва човек да търси надеждност, за такива работи не трябва да разчита на бета версии продукт. До сега Exact Audio Copy не е излизал от бета стадия си. Като гледам даже автора е прекратил. Явно е почувствал, че кашата изисква прекалено много ресурс и време за сверяване и изучаване. Колкото по-сложна е една система, толкова повече грешки идват. По-лошото е че са вързани. Затова моята препоръка е да не използвате тази програма. Има си доказани платени продукти, които това им е работата, тоест прави се от професионалисти, отдаващи цялото си време и внимание на програмите си.

Ако има някакво решение, ще се радвам да го чуя. Ако няма, значи програмата е залязла от 3 лета, както вече казах - направена е за допотопни машини, от времето когато нямаше и Windows 8, 2011-та година.

Link to comment
Сподели другаде

Освен проблема с обръщането във FLAC, програмата има още един проблем, при който EAC крашва. При опит създаване на CUE списък от меню "Действия", програмата изважда грешка и се самозатваря. А ето и решението на проблема. Много прилича на нашето решение. :)

 

http://i62.tinypic.com/2zpm52u.png

 

Поразрових се за алтернативeн софтуер и на какво мислите попаднах...?  Пак на нашите AVS4YOU! Уникално атрактивен и пълноценен софтуер, съдържа всички програми за работа с медия, с много добра поддръжка и на супер достъпна и благородна цена като за бедните хора. Евала на разработчика!

 

http://i58.tinypic.com/2u94x7p.png

 

http://i60.tinypic.com/2hnrgip.png

Link to comment
Сподели другаде

Решение по всяка вероятност има, просто не ми се занимава да се задълбочавам в проблема. Щях да го направя, докато не прочетох незаслужените наплювания по адрес на програмата.
Link to comment
Сподели другаде

Не казвам, че няма бъгове, но да се твърди, че софтуерът е допотопен, е меко казано глупаво, защото точно с този "допотопен" софтуер се рипват почти всички дискове по известните тракери, включително и руските такива, където по принцип не си поплюват. Но понеже всичките тези хора са идиоти, те затова не използват платени продукти и по-конкретно твоите любими AVS програми.
Link to comment
Сподели другаде

Значи няма никакви шансове програмата да заработи? :

Това че се използва масово сред тракерите, аз си го обяснявам с благинката, че дава подробно инфо за диска, което лично считам за не особено необходима и нужна екстра. Въпроса е защо не работи? :unsure:

Може би ако успея да я подкарам, ще запея друга песен? Но на този етап мога единствено да я гледам с много мръсен поглед. Просто много ме е ядосала, най-вече заради изгубеното време да я изучавам, настройвам, а тя накрая да ми се отплаща, като ми сервира л.....(цензура)  :bang:

Моля ви някой да подскаже нещо.

Link to comment
Сподели другаде

 

 


Значи няма никакви шансове програмата да заработи? :

Ама, много си упорит. Не разбра ли, че никой няма да ти каже, че няма решение. То е ясно, че има. Каза ти се поне два пъти. Ако не разбираш от намеци, поне това трябва да си разбрал:

 

 


Решение по всяка вероятност има

Хайде, преглътни гордостта си и помоли за помощ като нормален човек.

 

 

 


Това че се използва масово сред тракерите, аз си го обяснявам с благинката, че дава подробно инфо за диска, което лично считам за не особено необходима и нужна екстра.

Разбирам, че само си търсиш повод да се заяждаш, но имай малко уважение към човека, който те търпи толкова време. Ето. Навярно това е причината.

 

 

 


Може би ако успея да я подкарам, ще запея друга песен? Но на този етап мога единствено да я гледам с много мръсен поглед.

С това ще мотивираш всеки разбирач да ти даде инструкции. Светът не се върти около теб.

Link to comment
Сподели другаде

Понеже съм добра душа, а и не искам други хора да остават с погрешно впечатление относно Exact Audio Copy, ще напиша думичките по-долу. Съветвам да ги прочетеш внимателно.

 

Това, че последната версия (3-та бета) на програмата е от септември 2011 година, не я прави "допотопна". Първата бета на версия 1.0 на програмата излезе през ноември 2010. За справка: Windows 7 излезе през септември 2009 година, което е почти 1 година преди първата бета на Exact Audio Copy 1.0 и цели 2 години преди последната бета (която ти цитираш като допотопна). По тази логика Windows 7 не е ли също допотопна?

 

Exact Audio Copy работи коректно и компресира както трябва във FLAC с помощта на външен енкодер. Дори и новата версия. Условието е да се укаже правилния команден ред в прозореца за настройка на въпросния енкодер. Предполагам (не мога да съм сигурен), че използваш някаква модификация на командния ред, който съм публикувал в темата за качествено рипване на аудио дискове. Въпросният команденд ред работи коректно с версии 0.xx, но не и с 1.x. Причината е промяната на т.нар. environment variables и по-точно променливата %s (в края му). Чрез нея Exact Audio Copy указва на енкодера кой файл да се компресира и ако такъв файл не е посочен, енкдоерът просто се затваря. Във версия 1.0 обаче тази променлива е заменена със %source%. Така че, когато на новата версия на Exact Audio Copy с въведе команден ред с %s (вместо %source%), тя не указва на flac.exe изобщо кой файл да се компресира, затова и всички файлове остават в WAV.

 

Проблемът със създаването на CUE файл не мога да го пресъздам при мен. Т.е. тук Exact Audio Copy успешно засича дупките между пътечките и създава CUE файл без проблеми.

Link to comment
Сподели другаде

Благодаря Night Raven, благодаря за дадените съвети. :introduce: Аз не ползвам командните редове, единственото което ползвах е контролните бутони на програмата, версията е 1.0 бета 3.

 

Крашът ще го проверя дали ще се повтори на новоинсталирана система, ще я преинсталирам след седмица. После ще ви уведомя какъв е резултатът, надявам се до тогава да не се заключи темата.

Поздрави. ;)

Link to comment
Сподели другаде

Ако под контролни бутони разбираш оградените вляво, то те не са достатъчни.

 

Без използването на командния ред (другото оградено), няма как да получиш компресирани файлове.

 

http://i.imgur.com/en8J2cL.png

Link to comment
Сподели другаде

Ако имаш мерак и излишни средства, ползвай новия вариант на ЕАС, нареш

чен EzAC: http://www.easyaudiocopy.com/

Все не ми остава време да я преведа и нея, но в обозримо бъдеще ще се сдобие и с български интерфейс.

Link to comment
Сподели другаде

Аз я изпробвах току-що и съм силно разочарован, дори почти отвратен.

 

Нещо като мен с Exact Audio Copy? Тия пирати знаят ли колко им е смисъла да обръщат музиката във FLAC? Че заради това после на програмите им трябва време и място за да усвоят материала да го обърнат обратно в WAV. Каква е логиката на този FLAC? Да ми пести диска ли? Предпочитам да си спестя по-нататъшна обработка и чакане да стане готов материала за печене на диск. По ирония на съдбата EAC ме спря!

Като се замисли човек, сега аудио дисковете са излязли от мода и се употребяват единствено да достигне музиката от маркета в ръцете на потребителят. При което обръщането във FLAC вече става много по-елементарно, без нужда от запис на логовете, което се изискваше от EAC за да може да го зареждаме за печене на диск. :blush: Кой диск, то няма диск?

С други думи - Exact Audio Copy май се обезсмисля. И в двата случая намирам минус за програмата. В единия - форматът е далечен, в другия - няма нужда от подробните екстри.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...