Jump to content

Bluetooth и MSP430G2


Препоръчан пост

Здравейте. 

 

Взех си MSP430G2 и Bluetooth (JY-MCU Bluetooth Wireless Serial Port Module). Днес реших да ги пробвам и ги вързах по следният начин както е обяснено ТУК. Всичко супер изтеглих си и приложението за Android BlueTerm, пускам пускам приложението, а на MSP-то качих следната програма:


 
char valor=0;
 
void setup()
{
  Serial.begin(9600);
}
 
void loop()  //Bucle infinito
{
    if (Serial.available())//Si hay una caracter en el buffer serial
    { 
        valor = Serial.read();// Se lee el valor numérico en el puerto serie.
        Serial.print(valor);  
    }
}

 

Връзвам се към блутута и когато започна да пиша нищо не се получава. Пуснах едно Putty, но там нищо не става, нищо не се появява. Когато обаче разменя двата кабела (TXD) и (RXD). Пускам програмата и Putty и когато пиша нещо в Putty се появяват символи. Някой ако може да помогне ще е супер.

Link to comment
Сподели другаде

Като за начало кажи какво ползваш - подозирам, че е нещо от сорта на Energia. Ако е така - като съвет ще ти дам да се откажеш от него и да започнеш да пишеш на C (няма да е излишно да поназнайваш и Асемблер), с разните Arduino среди сериозни проекти не се правят. Нещо като да се учиш да караш кола с автоматични скорости, а да искаш да участваш в рали състезание.

На второ място - това явно, че не може да е цялата програма. Направи copy-paste на програмата от сайта и виж дали ще тръгне - ако не, значи най-вероятно имаш хардуерен проблем. Обикновено първо се проверява свързването (окабеляването) на модулите и захранването. Виж datasheet-а на bluetooth модула на какви baudrate се пуска. Първо си провери хардуерно нещата, след това ще го мислим.

Link to comment
Сподели другаде

Това от сайта, също не тръгва. Просто исках това което въведа да го видя дали ще се покаже. Да ползвам Energia. Предпочитам с това да пробвам, тъй като е по-елементарно за начало. Смисъл идеята ми е да тръгне пък тогава ще го хвърля на C, няма проблем.  Не мисля, че би било проблем и с тази програма, тъй като не би трябвало да е грешна. Захранването върви и се връзвам, принципно. Ще разгледам datasheet-a. Ето ги и baud rate - товете.

4800
9600
19200
38400
57600
115200
230400
460800
912600
1382400
Link to comment
Сподели другаде

Когато го включа си свети индикатора за захранването. С телефона се връзвам към блутута и започвам да изпращам примерно някакви данни, но през Putty нищо не се вижда. когато както казах по-горе разменя кабелите (споменах кои) започвам отново да пращам някакви данни и в Putty този път отиват данни и, но не са това което чакам. Примерно ако натисна 'х' се появява 'f'. В 90% все е 'f'. Това ме навежда, че се получават някакви данни, но нз защо не се получава. Ако вържа кабелите както е показано в линка по-горе. Нямам никакви данни в Putty.

Link to comment
Сподели другаде

Проблема си го оправих. А ето и какъв беше той. Моят номера на чипа е M430G2553, а аз компилирах и качвах за M430G2452. И от там идваше и този проблем.

Ето и картинка за кой чип се отнася

 

 

http://cdn.instructables.com/FOW/73U8/H5TU7BO3/FOW73U8H5TU7BO3.MEDIUM.jpg

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...