Jump to content

От какво зависи с каква част от пиърите се свързвам?


Препоръчан пост

Дори и този "Featured Torrent" в горната част? До вчера беше въпросният "iLivid", за който говоря, но сега е различно.

А, това ли? Бях забравил за него, защото го махнах преди доста време. Ето как: отваряш меню Options (Опции) -> Preferences (Настройки) и там просто си кликаш Advanced (Разширени). Вдясно ще видиш различни настройки. Трябва да намериш конкретни такива, да ги маркираш и да ги изключиш, като избереш долу радио бутона False (Изкл.). Въпросните настройки са:

- gui.show_notorrents_node;

- gui.show_plus_upsell;

- offers.sponsored_torrent_offer_enabled;

- offers.left_rail_offer_enabled;

- offers.sponsored_torrent_offer_enabled;

- offers.content_offer_autoexec.

След като забраниш всички тях, кликаш OK и рестартираш торент клиента.

 

Да. Мисълта ми беше друга. Програмата не винаги си намира новите версии. Вероятно целта е да я изтегля и инсталирам ръчно, за да видя всички реклами отново.

Да, тази функция наистина не работи коректно. Ако не се лъжа обаче, няма възможност да се изтегли и инсталира новата такава. Т.е. дори и програмата да каже, че има по-нова версия, пак ще те изпрати на сайта, за да си я изтеглиш. Не съм сигурен, просто аз почти не използвам въпросната проверка за нова версия точно поради тази причина. И да, най-вероятно наистинa точно заради рекламите са го направили по този начин. Това беше моята теория, след като започнаха да изкарват нови версии доста честичко, но с минимални промени.

 

За жалост рекламите в програмите няма да си отиде скоро. Дори напротив, ще става по-лошо, защото като цяло известен безплатен продукт с реклами/ленти с инструменти/други боклуци вътре е по-доходоносна стратегия от същата програма да е платена.

В някои случаи говорим за автори на програми, които общо взето трябва да се издържат от тези свои програми. В други случаи говорим за автори, които се издържат без проблеми, просто са решили, че искат още пари (т.е. малко или много говорим за алчност). Според мен вторите случаи са много повече от първите, но това е само предположение. Мисълта ми е, че аз също не харесвам тези боклуци в софтуерните продукти, но няма какво да се направи, а и понякога продуктите са добри, така че това, че имат някакви реклами, не би трябвало да ни отказва категорично от тях. Казано иначе: нека съдим за продуктите по самите им качества, а не по това колко боклуци се опитват да ни пробутат. ImgBurn например е отличен софтуер (не е за масите от потребители по ред причини, но си остава отличен продукт), който към момента се опитва да пробута два други продукта (преди време беше една лента с инструменти).

 

Случвало ми се е най-често, когато първият торент е магнитен линк.

Какво значи "първият торент"? Торентът с индекс 1 в списъка?

 

Десен клик на иконата --> "Възобновяване на всички торенти".

Не е ли по-логично да се обновят тракерите? Някак не виждам логика да пуска всички торенти.

Намерих опцията. Аз пък не виждам логика да се обновяват тракерите. Това си е точно опция за пускане/възобновяване на всички торенти. Т.е. ако имаш торенти на пауза и искаш да ги възобновиш с минимален брой кликове от иконата, без да извикваш прозореца на програмата.

 

За теб може и да са. Все пак, ако работиш често и с повече торенти е доста дразнещо. Като цяло може и да не са кой знае какво, но са доста, а и не се предприема нищо. Просто си създавам мнение за програмата.

Както споменах, нямам спомен да са ми се случвали такива неща. Ако използваш по-стара версия, може да е проблем при нея.

 

Няма такова нещо. µTorrent си се осира и без помощ.

Всъщност може би не те разбирам правилно. Ако имаш предвид наистина създаване на торент, тогава не мога да кажа, защото аз торенти не създавам. Ако имаш предвид приключване с изтеглянето на торент, тогава мога да кажа с чиста съвест, че такова нещо не съм виждал на моята система.

 

Да, но ако настроиш прозореца за добавяне на торент да не се показва (т.е., да започне да се сваля веднага), програмата си сваля където иска. Поне преди беше така. Сега нямам желание да пробвам.

Това вече трябва да е бъг в по-стари версии, защото го тествах току що и всичко си работи нормално.

 

Да, случва се, но другите приложения се взимат в ръце и "оцеляват". Приложения, с които извършвам по-сложни действия, с повече файлове. Приложения, които мога да изключа, дори да стане гаф, а не да търся задачата в Task Manager и да чакам да си прави проверка на всички торенти.

Не знам точно какво разбираш под "оцеляват". При мен също се е случвало прозорецът на uTorrent да е "not responding", докато работи интензивно с твърдия диск. След като приключи обаче всичко си се оправя. Не знам дали това имаш предвид ти.
Link to comment
Сподели другаде

@Melmak ®,

Да. Идеята на темата съвсем не беше да коментираме µTorrent.

Отначало никъде не си писал, че изобщо имаш проблем или нещо не ти харесва. Нито, че дадена програма не ти харесва. Напротив, говореше за свързаност и после сам промени доста идеята на темата си. :)

 

Наистина ли си установил, че и другите имат подобни проблеми, от личен опит?

Да. Дори се срещат и други, някои от тях доста по-дразнещи.

За щастие повечето грешки от qBittorent, като че ли вече са поизчистени и като цяло съм доволен.

 

Не схващам кое му е трудното.

Ти замисляш ли се изобщо колко неща е нужно да се направят, за да се кодира файловите действия качествено?

Ако искаш да няма замръзване по интерфейсът, трябва да се заключи за нови десйствията, да се изведе индикатор за потребителя, да се спре активността по файловете, да се пусне нова нишка която да трие и т.н. Всяко от тези неща ще има по десетина подточки. А сложната логика е уязвима от допускането на нови грешки.

 

Има програми, които изпълняват в пъти по-сложни действия и се справят доста по-прилично.

Нима?! Кои например? :)

Тук имаме множество действия по мрежата, използване на големи файлове, управлението им, високо натоварване на системата и т.н.

Повечето сложни програми извършват само елементарни действия с малко наброй и големина файлове. Като почти никоя не извършва писане/четене/управление едновременно. Да, програми като Explorer и Finder извършват по-сложно управление, но те също са ужасно сложни.

 

Относно шпионажа - не схванах дали това има нещо общо с BitTorrent или темата като цяло, или го споменаваш просто така.

Има общо най-вече с темата и конкретно µTorrent. Подозирам го защото е масов, затворен, защитен и си е сменил собственика в близкото минало. Като част от самата философия и държание на програмата също не ми харесват в някои аспекти.
Link to comment
Сподели другаде

След като забраниш всички тях, кликаш OK и рестартираш торент клиента.

То така и баба знае. В крайна сметка - има ли желание, има и начин. Не е ли странно как вместо един хикс, който да го премахне завинаги, те ме карат да обикалям толкова много. Да не говорим, че това е в случай, че съм привилегирован и имам познанията да го спра. Има опция, която да пуска всички торенти с минимален брой кликове, но няма опция да маха тази реклама по не чак толкова екзотични начини. Интересно.

 

 

Това беше моята теория, след като започнаха да изкарват нови версии доста честичко, но с минимални промени.

Да, това е едно от нещата, които също ме дразнят, но не съм споменал. Всички помним времето, в което излизаха нови версии буквално всеки ден.

 

 

Мисълта ми е, че аз също не харесвам тези боклуци в софтуерните продукти, но няма какво да се направи, а и понякога продуктите са добри, така че това, че имат някакви реклами, не би трябвало да ни отказва категорично от тях.

Когато видя реклама на програма в друга програма я отписвам категорично. Не знам до колко е правилно.

При повечето програми рекламите приключват след инсталацията, а тук успешната/чистата инсталация е просто първата стъпка -  трябва да съм информиран как става премахването. Всъщност, това което ме дразни най-много е, че рекламират нещо, защото са решили, че свалям бавно. Липса на всякакво достойнство от страна на авторите.

 

 

Какво значи "първият торент"? Торентът с индекс 1 в списъка?

Не. Първият торент, който се тегли след инсталацията. Сега май е оправен, защото последният път не ми се случи.

 

 

Аз пък не виждам логика да се обновяват тракерите.

"Възобновяване" ми е доста по-близко до "обновяване", отколкото до "пускане", а и за обновяването на тракерите се иска един клик повече.

 

 

Това си е точно опция за пускане/възобновяване на всички торенти.

Добре. Приемаме версията. Малко ми е странно защо важи само за торентите на пауза, но както и да е. Вчера, когато се опитвах да разбера какво е предназначението й, в някаква ситуация спря всички торенти. Не знам на какво се дължи.

 

 

Ако имаш предвид наистина създаване на торент, тогава не мога да кажа, защото аз торенти не създавам.

Да, говоря за създаване на торенти. Не предполагах, че звучи толкова двусмислено.

 

 

Това вече трябва да е бъг в по-стари версии, защото го тествах току що и всичко си работи нормално.

Не. Сигурен ли си, че разбираш за какво говоря? Настройки--> Интерфейс--> и демаркираш "Показвай опции за смяна на името и папката в данните за торента".

 

 

Не знам дали това имаш предвид ти.

Да, това имам предвид, но при мен е рядкост.

 

 

 

 

 

Отначало никъде не си писал, че изобщо имаш проблем или нещо не ти харесва. Нито, че дадена програма не ти харесва.

Естествено, че не съм. Погледни заглавието.

 

 

Напротив, говореше за свързаност и после сам промени доста идеята на темата си.

Аз повече въпроси по тази тема нямам. Нямах и намерение да коментирам µTorrent и вероятно нямаше да го направя, ако не беше Zig Zag. И ти заговори за някакви шпионажи, но не ти се сърдя.

 

 

За щастие повечето грешки от qBittorent, като че ли вече са поизчистени и като цяло съм доволен.

Това значи ли, че го ползваш? Нали според теб µTorrent е най-доброто?

 

Ти замисляш ли се изобщо колко неща е нужно да се направят, за да се кодира файловите действия качествено?

Тук става въпрос за подобрение на нещо, което съществува, и нищо повече. Измислили са начини да ме тормозят с реклами, но не и да си оправят програмата.

Link to comment
Сподели другаде

То така и баба знае. В крайна сметка - има ли желание, има и начин. Не е ли странно как вместо един хикс, който да го премахне завинаги, те ме карат да обикалям толкова много. Да не говорим, че това е в случай, че съм привилегирован и имам познанията да го спра. Има опция, която да пуска всички торенти с минимален брой кликове, но няма опция да маха тази реклама по не чак толкова екзотични начини. Интересно.

Изумен съм. То така и баба знае? Сериозно? Първо, така баба не знае, защото това е доста скрит начин за премахване на нежеланите реклами. Сам го каза в по-следващото си изречение. Второ, звучиш сякаш отричаш въпросния метод за премахване на рекламата, което е погрешно поведение, защото хем искаш да я махнеш, хем не ти допада описания метод.

Да, съгласен съм, че авторите/собствениците са копеленца, защото си натъпкаха софтуера с adware, но не са 100%-ови копеленца, защото все пак има начини тези реклами да се премахнат, дори и да не е толкова очебийно и елементарно. По-добре да има някакъв начин, отколкото да няма изобщо. Нали?

Аз също не харесвам подобни практики, но съм достатъчно разумен и здравомислещ, за да проумея, че тази практика няма да изчезне

 

Когато видя реклама на програма в друга програма я отписвам категорично. Не знам до колко е правилно.

При повечето програми рекламите приключват след инсталацията, а тук успешната/чистата инсталация е просто първата стъпка -  трябва да съм информиран как става премахването. Всъщност, това което ме дразни най-много е, че рекламират нещо, защото са решили, че свалям бавно. Липса на всякакво достойнство от страна на авторите.

След като не знаеш колко е правилно, нека аз да ти помогна: много е погрешно.

Всяка програма трябва да се оценява на базата на своите качества и възможности. Да, наличието на toolbar-и, реклами и други боклуци в инсталациите или самите приложения е доста досадно нещо и е нормално да влияе на крайната оценка и общото мнение на потребителя за продукта. И все пак би трябвало да влияе много малко, освен ако не възпрепятства самата работа на приложението. Все едно да съдиш за качествата на даден човек само по начина, по който изглежда. Не е ли редно да поговориш с него/нея, преди да си сформираш мнението?

Съмнява ме точно авторите да определят какво се рекламира. Рекламният компонент си сваля банера на базата на някакви си свои критерии. Може да е произволно, може да се взема някаква статистика под внимание, нямам конкретна представа. Мисля, че си взел твърде присърце рекламата, която си видял.

 

"Възобновяване" ми е доста по-близко до "обновяване", отколкото до "пускане", а и за обновяването на тракерите се иска един клик повече.

 

Добре. Приемаме версията. Малко ми е странно защо важи само за торентите на пауза, но както и да е. Вчера, когато се опитвах да разбера какво е предназначението й, в някаква ситуация спря всички торенти. Не знам на какво се дължи.

Странно, защото на мен "възобновяване" ми звучи като "пускане отново в действие на нещо, което е било спряно". Да, може би звучи сякаш трябва да важи и за напълно спрени торенти, а не само спрени на пауза, но все пак говорим за превод. В английската версия там имаме "pause" и "resume" като функции, което поне на мен ми звучи 100% логично от езикова гледна точка: едната опция спира краткотрайно задачата (почивка), а другата опция отменя почивката и работата продължава.

 

Не. Сигурен ли си, че разбираш за какво говоря? Настройки--> Интерфейс--> и демаркираш "Показвай опции за смяна на името и папката в данните за торента".

Да, напълно съм сигурен. Аз също имах предвид точно същата опция. При мен си работи коректно. След премахване на отметката и потвърждаване, при всеки клик върху магнитен линк или отваряне на .torrent файл клиентът автоматично започваше сваляне в упоменатата от мен папка, а не където той си иска.
Link to comment
Сподели другаде

 

 


Изумен съм. То така и баба знае? Сериозно? Първо, така баба не знае, защото това е доста скрит начин за премахване на нежеланите реклами.

Аз не го казах в смисъл, че всеки може да го направи. Напротив. Имах предвид точно обратното - че трябва да си информиран. Опитах се да кажа, че ако има желание, ще се намери начин.

 

 


Второ, звучиш сякаш отричаш въпросния метод за премахване на рекламата, което е погрешно поведение, защото хем искаш да я махнеш, хем не ти допада описания метод.

Не го отричам, но той не е направен за средностатистическия потребител. Направен е за хора, на които им е много важно да я няма.

 

 


Аз също не харесвам подобни практики, но съм достатъчно разумен и здравомислещ, за да проумея, че тази практика няма да изчезне

И аз съм наясно с това, но при повечето програми има някаква мярка.

 

 


Все едно да съдиш за качествата на даден човек само по начина, по който изглежда. Не е ли редно да поговориш с него/нея, преди да си сформираш мнението?

Имах предвид, че отписвам рекламираната програма, а не тази, която я рекламира.

 

 


След премахване на отметката и потвърждаване, при всеки клик върху магнитен линк или отваряне на .torrent файл клиентът автоматично започваше сваляне в упоменатата от мен папка, а не където той си иска.

И упоменатата папка не е в диск :C?

Link to comment
Сподели другаде

Не го отричам, но той не е направен за средностатистическия потребител. Направен е за хора, на които им е много важно да я няма.

Да, така е, но е по-добре да има такъв начин, отколкото никакъв.

 

Имах предвид, че отписвам рекламираната програма, а не тази, която я рекламира.

Всъщност то и за тях се отнася това, че те също следва да се оценяват на базата на реалните им качества, а не на това, че се предлагат като добавки в други програми. Поне на теория. На практика обаче в най-добрия случай тези програми са безполезни, а в най-лошия дори потенциално опасни, така че доста по-спокойно могат да се "отписват".

 

И упоменатата папка не е в диск :C?

Не. Аз съм задал торентите да се свалят във F:\Downloads и µTorrent сваля там, независимо дали е настроен да показва прозореца за избор на файлове/папки или не.
Link to comment
Сподели другаде

  • 2 months later...

@Night_Raven,

Знам, че вече ми отговори, но все пак...

В един от тракерите, който ползвам, е споменато за Port Forward. Насочват ме към тази страница - трябва да намеря моя модел и да следвам ръководството. Реално има ли полза от това?

Link to comment
Сподели другаде

Пренасочването на порт не е задължително, но е желателно по принцип. Нужно е, за да могат други торент клиенти да се свързват с твоя. Основно има значение за сийдването на торенти, но може да окаже и влияние върху свалянето. Ако скоростта ти на сваляне те устройва в момента (т.е. нямаш проблеми да сваляш) и сийдването не те интересува (или все пак успяваш да сийдваш), не е нужно да се занимаваш с пренасочване на порт. В противен случай е добре да си го пренасочиш.
Link to comment
Сподели другаде

За да сваляш файлове, торент клиентът ти трябва да се свърже с торент клиенти на други потребители, за да се разберат от кого какво ще се сваля. Ако нужният порт не е пренасочен, тогава торент клиентът не може да получава входящи връзки от други потребители. Т.е. торент клиентът се свръзва с по-малко на брой други клиенти, което значи и по-малък шанс за сваляне или качване. 

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...