Jump to content

Питанка за Рам памет


Препоръчан пост

Най-вероятно самата дънна платка не харесва паметта, така да се каже. Защо държиш да имаш още памет, след като вече имаш 6GB? Реално натоварваш доста северния мост по този начин, което не е желателно по принцип. Особено ако трябва да смъкне честотата на останалите памети. Ако имаше недостиг на памет, т.е. имаше да речем 1-2GB, тогава да кажем, че си заслужава, защото ще се спечели повече отколкото ще се загуби, но в случая имаш предостатъчно памет.
Link to comment
Сподели другаде

Благодаря значи аз съм максималис на дъното му дават да работи ис ддр2 800мх и с ддр2 667мх има 4 слота и му дават макс 8гб да потгържа рам.Та този 4 тия слот защо да ми е празен.Но вероятно като ползвам ддр2 800мх тази с 667мх няма как да свали другите на 667 и затова не тръгва да работи.

Link to comment
Сподели другаде

В интерес на истината, ако имаш 3 памети на 800MHz и поставиш една на 667MHz, дънната платка трябва автоматично да смъкне честотите на останалите и всичко да е наред. Защо не се случва е отделен въпрос. Може паметта да не е изправна. Тествана ли е с Memtest86+? Може просто дънната платка да не харесва въпросната памет, не всички дънни платки са съвместими с всички памети.

Казваш, че си максималист, но е интересно, че си максималист за запълване на слотовете, а не за постигнае на най-добрата производителност. Решението си е твое, но е неразумно и нелогично.

Link to comment
Сподели другаде

Здравейте!

Купих още 512мв рам, поставих я в празния слот и засега всичко работи нормално. Благодаря!

А бихте ли ми казали, кой от давата процесора е по-добър pentium 4 northwood или intel pentium 4 prescott? Първия е 2.6 а прескота е 3 Ghz

Link to comment
Сподели другаде

Благодаря за отговора!

Хубава вечер!


По мое мнение Prescott е по-добрият избор в случая. Ако греша, някой да ме поправи

Може ли още един въпрос?

Сега компютъра е с 1 гигабайт Рам. Ако му сложа още 1 гигабайт, дали ще тръгне Уиндоус 7? Защото на сайта на производителя има някакви драйвери за седмица, но не видях за аудио, интернет, видео, чипсет..

Става дума за ThinkCentre S50 (Дъно IBM 8183-K73)

Link to comment
Сподели другаде

За Windows 7 два гигабайта памет са достатъчни. Разбира се няма да можеш да работи с много и/или тежки приложения наведнъж, но за всекидневна работа ще напълно наред.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...