Jump to content

Даде ми Син Екран


F0rb1dd3j

Препоръчан пост

Няма какво друго да ти давам. Вече съм дал връзки за всички нужни драйвери. И няма нужда да го преинсталираш, ако в момента работиш на прясно инсталирана операционна система.

Link to comment
Сподели другаде

  • Отговори 115
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Установих, че може причината да е изгорял слот обаче ми прави проблем на 2та слота един до друг където са  та мисълта ми е възможно ли е да са прецакани 2 слота ? 

 

Исках да проверя и хард диска и изтеглих HD tune pro на health ми излиза само едно но не знам дали е грешка 
C7 interface crc error count - да не би зареди това да ми дава сини екрани ? Сега му пуснах ерор скан 

Link to comment
Сподели другаде

Добре изкарах едната плочка рам по всички 4 слота с 1-вия и 2-рия слот ми дава сини екрани и изкючвания а с 3-4 си работи нормално така е ис другата плочка .. Да не би да са се прецакали 1 и 2 слот? Ако ги сложа в 3 и 4 дали ще работят като Dual channel ( обаче ще са с различни цветова ) ?? Понеже нали трябва да са в едни цветове поставени за да работят затова питам ????

Link to comment
Сподели другаде

Ако поставиш паметите в слотове с различен цвят, няма да работят в двуканален режим. Евентуално можеш да опиташ да почистиш вътрешността на проблемните слотове с някоя четчица. Може да помогне.

Link to comment
Сподели другаде

Добре ся ще пробвам ... Днес е същото на 3 и 4 слот рам паметите работят добре без проблеми сложа ли ги на 1 и 2 слот веднага или ще е рестарт или ще се изключи или ще даде син екран ...

Link to comment
Сподели другаде

След 2 дена тестова на 4-рите слота ...  винаги дава сини екрани на 1 и на 2 на 3 и 4 нито 1 път не направи проблем ( нито се изгаси нито се рестартира нито даде син екран )  .... и изпратих дъното на гаранцията ( надявам се това да се окаже проблема )  но искам да попитам каква термо паста ще ми препоръчате да си взема че щом 1 път се махне охладителя от процесора трябва да се смени пастата нали ??? и с какво да изчистя старата паста 

Link to comment
Сподели другаде

По принцип съществува вероятност и да е от UEFI, защото видях, че за твоята дънна платка има по-нови версии, които основно подобряват съвместимостта с различни памети, макар че обикновено в такива ситуации има проблеми с всички слотове, не само с някои. Както и да е.

Относно пастата, най-доброто, което може да се вземе към момента е Prolimatech PK-1/PK-2/PK-3 или Noctua NT-H1. Те обаче се намират по-трудно и/или са скъпички. По-достъпни и лесно откриваеми алтернативи са Arctic Silver 5 и Arctic MX-2MX-4. Обръщам внимание, че при последните става въпрос за два различни производителя - Arctic Silver и Arctic. Имената им са сходни, но са различни компании. 

Също така и пастите на Xigmatek би трябвало да са доста прилични.

Link to comment
Сподели другаде

А това така наречено UEFI какво точно е ? и как се ъпдейтва и дали е препорачително ? 
Всички паста са по 15 лева г/д без доставка ? нещо качествено на по-ниска цена ??? 
какво ще кажеш за тази 

Arctic Cooling Термо паста MX-2 Thermal Compound 

или ми предложи някоя ?

Link to comment
Сподели другаде

А това така наречено UEFI какво точно е ? и как се ъпдейтва и дали е препорачително ?

По-старите компютри имат BIOS, а по-новите имат UEFI, което е по-усъвършенствана версия на BIOS, така да се каже.

Актуализира се по същия или сходен начин като BIOS. Обикновено има информация за това на страницата на дънната платка.

 

Всички паста са по 15 лева г/д без доставка ? нещо качествено на по-ниска цена ??? 

какво ще кажеш за тази 

Arctic Cooling Термо паста MX-2 Thermal Compound 

или ми предложи някоя ?

Искаше препоръка за паста, аз ти дадох няколко. Няма по-качествени пасти на по-ниска цена. Ако имаше нещо смислено за по-малко пари, естествено, че щях да го спомена.

 

какво ще кажеш за тази 

Arctic Cooling Термо паста MX-2 Thermal Compound 

Ти не прочете ли коментара ми изцяло? Вече съм я предложил: Arctic MX-2 (компанията промени името си от „Arctic Cooling“ на „Arctic“).

 

или ми предложи някоя ?

Колко пъти да ти ги предлагам? Аз съм написал всички пасти, които си заслужават парите. Това не е нещо, което се купува всеки ден, че да има смисъл човек да се скръндзи и да прави опити да спести някой-друг лев. По-качествените пасти пренасят топлината по-добре и запазват качествата си много по-дълго време, което общо взето значи, че ще се налага смяна само когато сменяш/демонтираш охлаждането на процесора, което при една добре поддържана средностатистическа система би трябвало да се случва доста рядко (не по-често от веднъж годишно, обикновено около веднъж на 2-3 години). Освен това дори малките спринцовки са достатъчни за поне 2 нанасяния, така че... ще си подсигурен за няколко години напред, ако няма някакви извънредни „изненади“.

По-евтините пасти не са толкова ефективни и с времето губят своите качества, като някои дори засъхват толкова зле, че всъщност влошават охлаждането, което води до проблеми в работата на системата (нормално, ако процесорът започне да прегрява), което пък налага по-честата смяна на пастата, което пък струва време и нерви да се отваря кутията и да се демонтира охлаждането. Да не говорим, че така пастата ще свърши по-бързо и ще се наложи да купиш нова по-рано.

 

Дори и да забравим за момент факта, че има реален риск и доста голяма вероятност по-евтината паста всъщност да излезе по-скъпа в дългосрочен план, пак остава това, че пастата се сменя доста рядко и се циганиш за няколко лева в период от 1-2, че дори и 3 години. Ти какво, не можеш да спестиш по 50 стотинки на месец?

 

П.С.: почистването на термо паста е най-добре да се извърши с парче памук, микрофиберна кърпа или евентуално някоя по-мека кухненска/тоалетна хартия, напоени със специална течност за почистване на термо пасти (продава се в специализираните магазини за компютърна техника). Ако не ти се дават пари за такъв разтвор (както предполагам), можеш да използваш и медицински спирт, който е значително по-евтин и можеш да си го набавиш от всяка аптека.

Link to comment
Сподели другаде

  • 3 weeks later...

Така казаха ми че не могат да ми го сменят с друго понеже не се произвеждат вече и ми предлагат p8b75-v. Мисълта ми е дали е като моето или е по-слабо ???? 

 

 

Или ми предложете какво може да искам за замяна ? някое по-ново ( по-хубаво ) или поне да е като това моето 

Link to comment
Сподели другаде

Като цяло, предлаганата дънна платка е по-лоша от текущата ти. Т.е. възможностите и параметрите ѝ са по-лоши. На практика обаче не мисля, че за твоите нужди ще има значение, както и се съмнявам да усетиш каквато и да било разлика.

Link to comment
Сподели другаде

Ясно но разбрах че с този модел не можело да се клоква така ли е ? ... кажи ми м/у Asrock z77 някои модел , този дето го казах (p8b75-v ) и на Gigabyte някои модел на кои да се спра ( каза че Asrock са по-лоши ако искам по-хубаво да ми даде някое на Gigabyte ) ( предложи някое където да е подобно на моето и да питам дали ще може да се замени за него )  ако не да се придържам към това дето го казах вече ? 

Link to comment
Сподели другаде

Ясно но разбрах че с този модел не можело да се клоква така ли е ?

Може, но частично. А и не разбирам защо те интересува. Оувърклокването е за напреднали потребители, които знаят добре какво правят.

 

ажи ми м/у Asrock z77 някои модел , този дето го казах (p8b75-v ) и на Gigabyte някои модел на кои да се спра ( каза че Asrock са по-лоши ако искам по-хубаво да ми даде някое на Gigabyte ) ( предложи някое където да е подобно на моето и да питам дали ще може да се замени за него )  ако не да се придържам към това дето го казах вече ?

Не мога да кажа точно, защото не ти знам нуждите. ASRock не са по-лоши. Вярно е, че различните производители имат своите характерни особености, но за общо ползване разликите са минимални.
Link to comment
Сподели другаде

Ми предимно ще е за игри и в бъдеще за клок ... но Хем ми казват че Asrock са по-добрите хем и, че e най-добре да се вземе на Gigabyte ( но зависи и кои модел ) 

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...

×
×
  • Създай ново...