Jump to content

Даде ми Син Екран


F0rb1dd3j

Препоръчан пост

В гаранция е още на 2 месеца е захранването знам че не е силно и не е кои знае какво но върши работа .. А и ако не се лъжа 2 3 пъти гасна тока ( тогава започнаха всички проблеми ) и от тогава се почна .. или ще го отворя или ще намеря друго да пробвам .. обаче си прав и аз съм забелязал че всеки път дъмп файловете са различни а и мен това ме съмнява че рязко се покачва температурата и за това да прави такива мизерии ... Вчера исках да го изпробвам и за 1-ви път не ми направи ядове бях отворил 8-10 бара в браузъра и цъках играта и не ми прави ядове погледнах температурата на видеото и на процесора и не беше кои знае колко висока 60 градуса беше и на процесора и на видеото ... Това стана след като инсталирах по старата версия на видео драйвера ми 13.09 ( даже и на амд програмата за автоматично  сканиране на драйвер ми намери този драйвер за видеото а не най-новия 13.11 което ме учуди ? ... Обаче започна друг проблем в игра ми сече .. като чели зацикля за секунда 

Link to comment
Сподели другаде

  • Отговори 115
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Защо ми се ресна компютъра ? и след това не се пусна екрана ? компютъра тръгна но монитора не светна ? след това го изключих пак го включих .. даде ми че е намерило ати картата и сата .. някакви и от долу ми изписа overclocking fail? освен това започна да ми губи интернет връзка дава ми жълтия удивителен долу на иконата ? 

Link to comment
Сподели другаде

Има ли проблем все още или е разрешен? Ако има, моля, дай информация за компонентите (включително и захранването). Дай и снимка от HWMonitor като за начало.

Link to comment
Сподели другаде

  • 2 weeks later...

Така проблема е решен обаче има едно друго нещо Всички ядове идваха от рамта .. защото процесора ми поддържа само 1333мхз а рамта ми е 1600мхг .. аз я задавах ръчно .. ддр3-1600мхз от биоса и ми правеше проблеми после пробвах да включа ХМП ни същия проблем сини екрани изключва се за 2-3 секунди .. Вече повече от 2 седмици съм с 1333мгх и нямам никакви проблеми но искам да си пусна рамта както си е по-подразбиране 1600мхз без проблеми .. Гледам казват че и5-2500к няма проблем с 1600мхз рам нищо че поддържа само до 1333.. Та мисълта ми е как да си я направя 1600мхз без да имам проблеми сини екрани изключвания и тем подобни ... 

Link to comment
Сподели другаде

Да, процесорът не би трябвало да има проблеми при честота 1600MHz на RAM-паметта. Проблемът тук е, че системата става нестабилна дори при разрешаването на ХМP в BIOS. В случая, може да се наложи промяна стойностите на напрежението за RAM-паметта за да се стабилизира системата. Добра идея е също така съответната памет да бъде тествана посредством Memtest86+ при честота от 1333MHz. Какъв е моделът на захранващия блок?
Link to comment
Сподели другаде

Не е от най-добрите ( слабо е  ) но би трябвало да не прави ядове  Fortron Fsp350-60apn 85+ .... пробвах с ХМП дава ми син екран после го настройвах автоматично дадох на manually зададох voltage timing frequency и не става пак син екран след това увеличих voltage на 1.55 ( дефаулт е 1.5 ) не стана след това пак на същия волтаж зададох по-големи тайминги 9-9-9-24 ( дефаулт са 8-8-8-24 ) и пак син екран .. някъде бях видял че са казали да пробвам на 1.65В ама мен ме е страх .. да не повредя рамта .. Би трябвало да го подкарам на 1600мгх дефаул всичко .. много хора са с 1600мхз с моя процесор даже има и много по-големи МГХ от 1600мгх с които нямат проблеми .... 

Link to comment
Сподели другаде

В случая, максималната мощност на захранването може и да представлява проблем. Каква е видеокартата на системата? Важното в случая е дали захранващият блок може да поддържа 35А по 12V линия при максимален товар. В случая, бих препоръчал да се извърши замерване на стойностите на напреженията, защото както казахте, подобни проблеми не би трябвало да има при нормални обстоятелства.
Link to comment
Сподели другаде

На теория, захранващият блок не би трябвало да изпитва каквито и да е било проблеми с тази конфигурация. Въпреки това, според мен е удачно да се замерят стойностите на напреженията посредством мултицет. Начинът е описан в тази тема.

Също така, като за начало, пуснете един тест на RAM-паметта посредством Memtest86+ при честота 1333МHz. Възможно е да има проблем със самата памет.

Link to comment
Сподели другаде

Ясно но колко пъти да я пусна 6-7 ? И дали ако пусна мемтеста на 1333МГХ да сканира и не намери нищо а на 1600мгх ми прави ядове дали ще ги отрие на 1333 ( говоря за това че ако самата рам има проблем на 1600мгх дали когато съм на 1333мгх ще ми изкара проблема ) ???? 

Link to comment
Сподели другаде

Извинявам се за забавянето.

 

Пуснете софтуерът да работи минимум 4-6 часа. Целта на теста е да се разбере дали при сегашната работна честота, RAM-паметта работи коректно. Ако тук се забележат грешки, то много е вероятно те да са причината за нестабилността на системата.

Link to comment
Сподели другаде

( нали програма се бутва ? ) Обаче само 1 път ли .. По-принцип съм чувал че се пуска 6-7 пъти ..  на много им е изкарвало грешка на 6-тото пускане на програмата 

Link to comment
Сподели другаде

Цяла нощ беше пусната програмата .. 7 пасс-а и нито един ерор .. но го сканира на 1333мхз и 9-9-9-24(28 не помня ) ? Въпроса ми е има ли значение на колко МХз и тайминг е ? дали ако я направя дефаулт дето е 1600мхз 8-8-8-24 ? и я пусна дали ще има разлика или това няма значение ? 

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...

×
×
  • Създай ново...