Прехвърляне към съдържание


Закриват Winamp


 • Моля, влезте, за да отговорите
33 отговора по тази тема

#1 Гост_Zig Zag_*

Гост_Zig Zag_*
 • Guests

Публикувано: 22 November 2013 - 08:19

Закриват Winamp. Поддръжката на плеъра е до 20 Декември 2013. След това потребителите дори няма да могат да го теглят.

Жалко за упоритата работа върху плеъра.

 

20 reasons why you’re going to miss Winamp

 

Прикрепен файл  winamp_end.png   810.3К   1 Брой изтегляния#2 peter69pl

peter69pl

  Котаран

 • Потребители
 • ПипПипПипПипПипПип
 • 339 мнения
 • Пол:Мъж

Публикувано: 22 November 2013 - 10:08

Аз го закрих още някъде април-май 2009...

Много тежко беше това радио....

Майкрософт си падат по изкупуване на "метални отпадъци":

Microsoft-Wants-to-Buy-and-Save-Winamp#3 Гост_Zig Zag_*

Гост_Zig Zag_*
 • Guests

Публикувано: 22 November 2013 - 11:08

Е чудно как Микрософт ще дадат пари, за нещо, което е било обект на пиратите

и което няма да бъде вградено в операционната им система. Как ще извличат

полза от Winamp, като той ще се яви в техен минус.

А знаем, че микрософт са свикнали единствено да лапат пари

и да извличат дивиденти от нискокачествен продукт без особена поддръжка

върху него.#4 peter69pl

peter69pl

  Котаран

 • Потребители
 • ПипПипПипПипПипПип
 • 339 мнения
 • Пол:Мъж

Публикувано: 22 November 2013 - 11:26

Не ме вълнува съдбата на този плейър,а доколкото знам

Нокиа не беше нискокачествен продукт,макар че не си падах и по тая марка  :haha:#5 Гост_Zig Zag_*

Гост_Zig Zag_*
 • Guests

Публикувано: 22 November 2013 - 13:22

Всеки, който е пропуснал да закупи до сега плеъра, остава без него, дори да е само за една единствена остаряла версия. По-лошото е, че SoftVisia смята това за нормално, потребителите да нямат достъп и възможност да използват PRO версията. Всички трябва да се облизваме като котаци отстрани и да си бием главите от къде да вземем лиценза. Защо? Нямаме ли право да заплатим? На кого да заплатя, SoftVisia? На вас ли? Кажете от къде да купя програмата? Или по-точно от къде да купя версията, лишена от поддръжка?! На кого да платя за програма, останала в историята? Посочете начинът за използване на PRO версията? И.... внимавайте какво ще ми отговорите. :)

Не искам банани, искам комуникация, като хора с хора, съвсем легално! :)#6 k0st4din

k0st4din

  Softvisia

 • Потребители
 • ПипПипПипПипПипПип
 • 1178 мнения
 • Пол:Мъж
 • Живущ в:Loading ... please wait
 • Интереси:Softvisia

Публикувано: 22 November 2013 - 15:07

Здравейте Zig Zag,

Първо поздравления за получената информация от ваша страна.

Относно коментара ви за Softvisia, ще започна първо от тук:

 

3. Забранява се публикуването на всякаква нелегална информация (кракове, пачове, генератори, пароли, серийни номера, музика, филми, книги и други) както и информация за извършване на нелегални действия (открадване на пароли, проникване в чужди компютри, нелегално наблюдение и други подобни), искането на подобна информация или подпомагането за намирането й чрез форума (чрез лични съобщения), както и препращането към сайтове с такава информация. 

 

Условия, с които сте се запознал, при направата на вашата регистрация във форума.

 

Трето: Официалният производител на тази програма, обявява, че няма да се поддържа и да се продава вече този плеър(било то поради финансови проблеми, лош маркетинг или управление на компанията или каквото и да било друго), а вие започвате да се "тюхкате" - Леле какво ще правим?

Да съгласен съм с вас и запитването ви, но аз имам и друго запитване, чрез подаване на доста други примери - например:

Преди два дни сключих договор с мобилен оператор за две години(мое желание да бъде така), вчера наблюдавам, че са пуснали друга оферта(тарифен план), който е стотици пъти по-добър от моя - сключен преди броени дни.

      - Е да взема да си сложа край на живота ли? В дадения момент и време е имало определени предложения, за които съм взел собствено решение за закупуването им и използването на даденият продукт(услуга).

Друго: Мобилните апарати - какво да правя с моя Siemens C45 или откъде да го закупя - Ми няма такъв модел, спрели са производството му и сега..................? Същата ситуация - продукт за който съм заплатил преди време сума ти пари(да го приемем за лицензен) и сега вече го няма, спрян е от производство или поддръжка.

Още един пример - ако е вярна информацията на peter69pl, ако го закупят Майкрософт, най-вероятно да не пипат нищо по плеъра, а да премахнат тук, там някои неща или изобщо няма да го пипнат, но ще искат нещо в замяна, за определена цена. Веднага ви давам пример - Когато се случиха нещата със скайп и преминаха към Майкрософт, спряха една от услугите, които той я предлагаше и в момента искат да се прави заплащане за тази услуга. Ще попитате коя е тя - "Споделянето на екрана, докато говорим със събеседника си".

Да в определени случаи не е честно, спрямо любителите и феновете на този плеър, но така са решили, така са го направили. Нека да  не започваме темата за тези, които вече са го закупили - който взел, взел това е. Да не би вие да не сте изпадал в ситуация, в която да сте бил.......как да го кажа - "прецакван" с даден продукт, услуга, софтуер и т.н

Още един пример: - Другата седмица го дават да завали сняг(и ако тръгна от вашето запитване), то би трябвало да го коментирам така: -И сега какво да правим, откъде да си закупя слънце, защо трябва да седя на студено, вместо да си се излежавам на топло? А да сетих се има един начин(нелегален е), но аз ще го публикувам, откъде да си вземете "оригинални слънчеви лъчи".

Стига моля ви се, стегнете се има безброй алтернативи, които могат да заместят една програма. Пък нека се замислим и върху това - Дали не спират поради малкият интерес и доста по-добри алтернативи и то безплатни. :)

Надявам се да ме разбирате правилно. Разговарям(комуникирам) с вас като човек с човек, най-приятелски. :)#7 Night_Raven

Night_Raven

  Subject Delta

 • Администратори
 • ПипПипПипПипПипПип
 • 23042 мнения
 • Пол:Мъж
 • Живущ в:Русе

Публикувано: 22 November 2013 - 19:34

Какво смятаме за нормално няма голямо значение в случая, защото важно е какво е легално. AOL държат правата за Winamp, а не ние, така че няма какво да направим по въпроса. Можем само да се надяваме, че ще решат да пуснат Pro версията безплатно, като последен жест.

И все пак аз не виждам какъв е проблемът да се ползва Full версията, след като тя е почти идентична с Pro версията. Това, което липсва във Full са неограничените скорости на рипване и запис на дискове (във Full това е възможно, но на силно ограничени скорости) и възможността за възпроизвеждане на H.264 видео формата. Това са дреболии. В днешно време изключително малко хора рипват аудио дискове и никой не използва Winamp за запис на дискове и като видео плеър. Не разбирам какво толкова ти липсва.

 

Колкото до 20-те причини, поради които ще ни липсва Winamp... ще си позволя да не се съглася с много от тях:

 

1. Интрото никога не съм го намирал за нещо особено добро. А и не разбирам как това ще ми липсва, след като то се пуска само след инсталация на плеъра и никога повече. Как може това интро да ми липсва, след като съм го чувал няколко пъти в живота си?

2. Тук съм съгласен. За Winamp наистина има невероятно много кожи.

3. Това е вярно, винаги е бил безплатен, но това не го прави уникален, защото има доста други безплатни аудио плеъри, които също заслужават внимание.

4. Тук мога да се съглася наполовина. Нелоша функция е, но пък не е функция, която всеки използва. Има много хора, които нямат iPod плеъри.

5. Тук ще се съглася на доверие.

6. Наполовина съгласен. Написаното е вярно, но няма почти нищо общо със самия плеър.

7. Просотии общо взето. И то относителни простотии. Ако се инсталира без излишните елементи, наистина е лек плеър, но не е единственият лек плеър. Има и други леки плеъри, някои от които са дори по-леки. Ако Winamp бъде инсталиран с всички екстри, тогава е доста далеч от лек.

8. Не мога да коментирам по ред причини.

9. Наполовина съгласен. Вярно е, че форумът на Winamp не е лош, но има и други плеъри с добри форуми, които се радват на добра поддръжка. foobar2000 например смея да заявя, че има по-добра поддръжка.

10. Тук съм съгласен. Разнообразието от подобни плъгини е наистина много голямо.

11. Какво общо има това? Може да е бил първият, но не е единственият. Няма как да ми липсва функция, която я има в почти всички други плеъри в днешно време.

12. Наполовина съгласен. Вярно е, но не е единственият.

13. Наполовина съгласен. Понякога е полезно да се поддържат по-неизвестни формати, но в повечето случаи не е необходимо. Всички уважаващи себе си аудио плеъри поддържат предостатъчно аудио формати.

14. В общи линии е вярно.

15. Определено не е най-малкият в историята, но не е лоша функция.

16. Глупости. Winamp не ни е научил какво е еквалайзер. Да не говорим, че всеки плеър разполага с такава екстра.

17. Вярно.

18. На мен пък няма да ми липсва този стар облик. К'о прайм?

19. Наполовина съгласен. Winamp не е единственият плеър с поддръжка на клавишни комбинации.

20. Наполовина съгласен. Зависи как е инсталиран. Ако е инсталиран с минимално количество екстри, тогава да, наистина е доста интуитивен. Ако е инсталиран с всички екстри, тогава е доста объркващ. А и не мисля, че плеъри като AIMP, foobar2000 или дори XMPlay са по-малко интуитивни.


Love is just a chemical, no matter the origin. We give it meaning by choice.
 


- Eleanor Lamb (BioShock 2)


#8 digitalblade

digitalblade

  Ханчо

 • Потребители
 • ПипПипПипПипПипПип
 • 169 мнения
 • Пол:Мъж

Публикувано: 22 November 2013 - 19:38

Winamp само се излагат след 2.хх. Вярно е че ако го инсталираш на напълно и 5.хх версиите са бързи. Този плеър се опита да бъде нещо повече от просто плеър за музика но никой от потребителите му не се интересуваше от това мисля. Единствената причина за осееха му беше, че беше един от първите по известни безплатни плеъри за музика и беше по читав от Медиа Плейър на Майкрософт на времето. Когато получи истинска конкуренция от други плеъри се срина. Както и да го погледне човек, полярността му се дължеше на това че хората не знаеха нищо друго и нямаше толкова много като сега. В днешно време повечето хора ползват това което има на операционната им система или всеки си има специфичен плеър който му пасва най добре на изискванията. Winamp се опитваше да бъде всичко и се провали, не съм чувал хора да го ползват от години. Не виждам и защо Майкрософт ще ги купуват, като те си работят по Медиа Плеър. Скайп вече беше страхотна покупка, жалко за Линукс...


Hate is the son of Love,
Death is the daughter of Life,
and their child...... is Pain.

There are only 10 types of people on these world, those how understand binary and those how don't!

coders DO IT by hand


#9 Night_Raven

Night_Raven

  Subject Delta

 • Администратори
 • ПипПипПипПипПипПип
 • 23042 мнения
 • Пол:Мъж
 • Живущ в:Русе

Публикувано: 22 November 2013 - 20:30

Не съм съгласен, че след версия 2 Winamp се излага или че се е сринал при наличието на конкуренция. Много далеч от истината са такива твърдения. Също далеч от истината са твърдения, че никой не го използва. Вярно е това, че доби популярност, защото беше първият наистина читав аудио плеър.


Love is just a chemical, no matter the origin. We give it meaning by choice.
 


- Eleanor Lamb (BioShock 2)


#10 TechMaster

TechMaster

  Arc Tech

 • Автори
 • ПипПипПипПипПипПип
 • 1479 мнения
 • Пол:Мъж

Публикувано: 22 November 2013 - 21:45

Не ползвам плеъра, но жалко за него. AIMP и Foobar2000 са далеч по-грознички като алтернативи. Но това, че няма да може да се изтегли от никъде е пресилено - има портали като old apps и тук-таме някой Mirror в нетя все ще остане.
Aliena vitia in oculis habemus, а tergo nostra sunt.
И запомни,Всяко нещо е следствие на друго нещо и причина за трето!
Non est ad astra mollis e terris via

Имаш вирус?Не искаш да се повтаря?"Баш бая хакер" си? Тогава цъкни тук- ЦЪК
Не бъдете жертва на вирусите и недобронамерени лица.Интелигентно използване на компютъра!
Край на топлата бира и студените картофки!

#11 abracadabra

abracadabra

  Потребител

 • Потребители
 • ПипПипПипПипПипПип
 • 924 мнения
 • Пол:Мъж

Публикувано: 23 November 2013 - 11:52

...аз ползвам плейъра за да слушам музика, а не да гледам"кожите" и визуализациите му. Искам за звучи добре(повечето от които съм ползвал  ме устройват), и да е лек(да не товари компа). В Ю-Тюб пък си гледам направо. Наскоро открих и една програмка чрез която и текста на песента  върви на екрана. Лошото е че това което слушам го няма в базата данни в съответния сайт. Но, за младите е добре, да четат и текста ... Не, като нас едно време... Но, и това не е чак толкова важно, защото в нета се намира и лириката и нотите дори на почти всяко парче. Така че се чудя защо жалите един софтуеър, като това, което е постигнато при него не се губи, ще се вгради в други, програмистите ще вървят напред и т.н. 

П.П.

Скоро научих че СААБ(автомобилното подразделение) ще спре, Ягуар е купен от индийците ТАТА моторс,... И, какво, няма да има качествени автомобили вече? Не, тогава гледайте напред, и както е казал един мъдрец: "Искаме или не искаме , ще станем по-добри!".


УСПЕХ!!!  "Злото е безсилно, когато Доброто е Безстрашно!" 


#12 pugi

pugi

  Потребител

 • Потребители
 • ПипПипПипПипПипПип
 • 2 мнения

Публикувано: 25 November 2013 - 17:20

добре след като му спрът поддръжката , той ще продължи да си работи аз така или иначе използвам стара версия на този плеър не би трябвало да имам проблем с изпозлването нали така#13 Гост_Zig Zag_*

Гост_Zig Zag_*
 • Guests

Публикувано: 25 November 2013 - 22:01

Просто ще го използваш с недостатъците му, които би могло да се поправят. Ще си работи на Full. :)#14 andreygg

andreygg

  Потребител

 • Потребители
 • ПипПипПипПипПипПип
 • 133 мнения
 • Пол:Мъж

Публикувано: 29 November 2013 - 00:45

Просто ще го използваш с недостатъците му, които би могло да се поправят. Ще си работи на Full. :)

Голям вой вдигна. Все едно ще се свърши света.


Asus X55A - SX197

Acer Aspire 5750ZG

Asus Ponepad 7 ME175


#15 plamen74.72

plamen74.72

  Triax TD-110 Dreambox DM500HD

 • Автори
 • ПипПипПипПипПипПип
 • 1052 мнения
 • Пол:Мъж
 • Живущ в:Тетевен

Публикувано: 06 December 2013 - 18:24

Никога не съм го харесвал тоя плеър! Винаги съм предпочитал мандаринката, макар че е предназначен предимно за линукс, го има и за уиндоус! Освен него ползвам от време на време и AiMP - така че няма да ми липсва изобщо ;)


0 потребители четат тази тема

0 регистрирани потребители, 0 гости и 0 анонимни потребители