Jump to content

Инсталиране на програма в windows7, пригодена за windows XP


djudjendjer

Препоръчан пост

Здравейте.
Имам един малко по-особен въпрос, но тъй като сме във време на развити технологии и не всичко се съвместява помежду си, очевидно е нормално да възникват подобни въпроси.
На един друг мой по-стар лаптоп, ползвах като мейл клиент outlook express. Както повечето от вас се досещат, outlook express обаче, има на windows XP. Проблемът е, че на другия ми компютър, където имам инсталиран windows 7, той естествено не може да се инсталира. Пробвах да използвам режима на windows XP, ползвайки като виртуална машина windows virtual PC. Проблемът е, че в главния прозорец на програмата, където са поместени няколко иконки, говорящият ми софтуер не ги чете. Програмата чете в менютата, от които се вижда информацията от режима на windows Xp като дискове, памет и др. Там няма проблеми с четенето, но се съмнявам, че от там може да се направи нещо, примерно да се инсталира програма, въпреки че в DVD-устройството, има опция да се стартира от него iso файл. Не съм сигурен, обаче, дали това значи, че може да се инсталира нещо. Поне аз не забелязах от многото ми опити да може, но аз не пробвах с обикновен диск от който да инсталирам iso файла, а пробвах от виртуален диск. Въпросът ми е има ли някакъв друг начин, примерно чрез друг софтуер или нещо, с помощта на което да могат да се слагат програми, пригодени за различна, от версията на windows7, операционна система, като в случая става дума за windows XP.  Тук не става дума принципно само за outlook express, но понеже от него съм си експортирал вече файл с настройките и не съм сигурен до колко ще може да работи в друг мейл клиент, а и съм си свикнал с него и ми е удобен за работа, затова поставям този въпрос.
Благодаря. :)

 

Link to comment
Сподели другаде

Няма как да стане твоята, мисля. Ето ти препратка към Microsoft Опитвате се да изтеглите Outlook Express в Windows Vista или Windows 7?

На кратко - ползваш друга програма, ползваш Windows Live Mail или ако имаш Microsoft Office - ползваш Office Outlook.

Link to comment
Сподели другаде

Мисля, че това на мен не ми върши работа. Аз искам да си импортирам файла с настройките от outlook express6 в друг мейл клиент, но в този (windows live mail) не виждам такава опция. Ако има, моля да ми кажете, ако знаете разбира се.



Като се опитам да го импортирам от microsoft office outlook 2007, изобщо не ми излиза акаунта. Пише, че не е на мерен и естествено не може да се избере нищо друго освен ok..

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...