Jump to content

Волейбол - Европейско Първенство 2013


IVAN

Препоръчан пост

http://softvisia.com/users/ivan/WL/EU-logo.pngЕвропейско Първенство 2013http://softvisia.com/users/ivan/WL/EU-logo.png

 

Съжалявам, но нямах времето да спретна сайта(http://volley.imarinov.com/) или да оправя темата тук в softvisia.com, затова поне да коментираме мачовете.

 

--------------------------------------------------------------

Адреси за черпене на информация:

http://en.wikipedia.org/wiki/2013_Men%27s_European_Volleyball_Championship

http://www.eurovolley2013.dk/index.php/en/2013-01-31-08-51-43

http://www.cev.lu/Competition-Area/CompetitionMatches.aspx?ID=559

--------------------------------------------------------------

20 Sep 21:00 Czech Republic http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/cb/Flag_of_the_Czech_Republic.svg/23px-Flag_of_the_Czech_Republic.svg.png   http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/9a/Flag_of_Bulgaria.svg/23px-Flag_of_Bulgaria.svg.png Bulgaria

21 Sep 16:00 Germany http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/b/ba/Flag_of_Germany.svg/23px-Flag_of_Germany.svg.png   http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/9a/Flag_of_Bulgaria.svg/23px-Flag_of_Bulgaria.svg.png Bulgaria

22 Sep 19:00 Bulgaria http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/9a/Flag_of_Bulgaria.svg/23px-Flag_of_Bulgaria.svg.png   http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/f/f3/Flag_of_Russia.svg/23px-Flag_of_Russia.svg.png Russia

--------------------------------------------------------------

Първите в групата директно отиват на четвъртфинал, а тези на 2-ро и 3-то място на плейоф:

24 Sep 18:00 2nd Pool B 3rd Pool D

24 Sep 21:00 2nd Pool D 3rd Pool B

четвъртфинал:

25 Sep 21:00 1st Pool D Winner of PO match 2B/3D

 

Това са ни евентуалните мачове след групите.

Link to comment
Сподели другаде

:wacko:  А-а-а?! Чак пък 3/0 за Германия срещу Русия! Успях да гледам само третия гейм, братушките ми изглеждаха много объркани. Какво всъщност стана?

Link to comment
Сподели другаде

Мисля че стана добре , че чехите ни взеха третия гейм. Нашите ще си имат едно наум относно концентрацията. Много странно обаче ми беше , че като свършиха двата таймаута на нашите , а чехите продължаваха да водят м Плачи не направи нито една смяна!? Чудя се как да го тълкувам. Като " нека сами преодолеят кризата" или като "нямам за момента кого да пусна"?

Link to comment
Сподели другаде

Жалко, че ги няма чехите и в този мач да се бият сами. Без Ел Капитано, демек Тъпанар Алексиев ако някой не е разбрал, ще сме значително по-добре. Поне ще сме 5 на 6 , а не 5 на 7.

Link to comment
Сподели другаде

keba, пак почва с неговите оплаквания!   :D 
Наистина уникален мач направиха срешу германците, но след като Скримов излезна се объркаха работите жестоко.

Утре срещу Русия ми е интересно какво ще направим, а и мисля че Русия малко ги е страх от нас.

Защото паднаха от Германия 3:0, а нас едвам, едвам 3:2.

Ще стискам палци. Нека не се отказваме, само заради 1 загуба.  :bgflag:

Link to comment
Сподели другаде

 keba, явно аз гледам различни мачове :wink1:  

Мъчно ми е , но се гордея с нашите момчета!!!

Направо ми взе думите от устата. За теб лъжа, за мен истина.Гледах мача и точно това си мислех . От къде намираш този оптимизъм и кое точно е положителното в нашата игра, че да го похваля.Единственото което можах да направя е, да преглътна нецензурните изрази които първоначално ми бяха на езика по отношение на играта на нашите юнаци с накривени калпаци. Отбор срещу който само до преди 2 години излизахме за протоколни 3 точки, сега ни разказваше играта. Това се нарича с една дума, СРАМ. Няма значение, че предния ден са били Русия. Ако ще и Господ да са били, за нас това е без значение. Руснаците си оплетоха кошницата, като спечелиха лигата, сега могат и да  дръпнат малко спирачките или пък да кажат, че са били изненадани от силната игра на немците. Руснаците са показали и доказали  кои са във тази игра и че могат да се съберат точно когато им е най - необходимо.Ние нямаме оправдание, за това което се случи, особено след като сме разбрали какво са  направили германците в предишната среща. На нас ни трябват между 5 и 10 опита да затворим гейм. Германците в болшинството случай се нуждаят от 1-2 шанса и всичко свършва за техните противници. Ние трудно правим разлика и лесно допускаме да бъде заличена. А когато сме в ролята на догонващ обикновено не успяваме да заличим пасива. Само в два от геймовете от вчерашния и днешния ни мач изпускаме около 15 точки преднина. При друг формат на турнира, това може да ни струва скъпо.

Само слепите не виждат , че Соколов може да бъде далеч по добър лидер от Алексиев, който перманентно гледа като ученичка на първа среща. Очите му са разширени и гледа като подлуднал , ръцете му се потят и не удържат топката и ако в този  момент някой на майтап го пипне за задните части, съвсем ще се срине. Ако това е потенциален лидер, значи аз съм папата. Да не говорим, че се търкаля по терена има  - няма за какво и буквално проспа първите 2 гейма на мача. След като Скримов излезе , нашите съвсем го замустачиха или като ти културно би казал, не можаха да му намерят достоен заместник. Това показва че , всичко най-добро с което разполагаме е на терена и ако и един излезе , седянката се разтуря. Отбори като Германия и Франция бележат напредък, а ние в най- добрия случай тъпчем на едно място. Е ако ти във всичко това виждаш нещо положително, така да бъде.

На спора по време на провеждането на Световната лига, някой ме попита да не би да искам във всеки мач да бием с по 3:0. Отговорът се оформи след като видях какво направиха германците в нашата група . Искам да се класираме с лекота за следващата фаза на турнира точно както го направиха те и другите да започнат да смятат , а за нас 3тия мач да бъде терен за изпробване на различни схеми на игра. Щом отбор, който беше никой до вчера за волейбола го може , значи и ние го можем  или поне така ми се иска да е.

Сега се сещам за нещо положително. Все още сме в играта и най - важното е че дали ще продължим в следващата фаза на турнира все още зависи от нас. Дано само да се задържим в нея колкото се може по-дълго. А нещата които посочих и тези, които не съм видял за да ги отбележа, но се виждат от специалистите е задължително да бъдат оправени в най-кратки срокове иначе ще стигнем дотам, че на европейско първенство само африканските отбори няма да могат да ни победят, убеден съм, че се сещаш защо.

Link to comment
Сподели другаде

И аз съм леко разочарован от националния ни отбор за съжаление .. с отбора на Германия последния две години сме играли хиляди пъти и да този път с леко различен отбор, но как става така първия гейм да е супер оспорван и след 30мин. да не знаем къде се намираме и дори в да имаме преднина тя се топи лесно.

 

Честито на немците за класирането им директно на четвъртфинала, ние днеска с братушките ще си спорим за второ и трето място и ще играем плейоф най-вероятно с Полша или Словакия.

 

 

Успех на лъвовете!

Link to comment
Сподели другаде

Логиката говори, че трябва да хвърлим всичко в мача срещу руснаците и да си осигурим лек път към един евентуален полуфинал , като отстраним последователно Словакия и Франция., каквото е моето желание. Или избираме да се оставим на пороя срещу Русия , след това следва Полша (традиционно неудобен за нас съперник и освен това домакин на първенството) и ако и това препятствие прескочим отиваме на поправителен срещу Германия, а  най-вероятно събираме куфарите още срещу Полша , след поредното безлично представяне. Без да подценявам, който и да е отбор , ако искаме да направим запомнящо се представяне, нашия полуфинал го ковем сега.

Link to comment
Сподели другаде

Битката с братушките беше загубена с 3:1, но войната продължава с победителят от Полша:Словакия на 24-ти (Вторник) в 18ч.
Успех лъвове!

 

// Днешния мач не искам да го коментирам :/

 

Най-нагледния и лесен начин за плейофите и четвъртфиналите: http://en.wikipedia.org/wiki/2013_Men%27s_European_Volleyball_Championship

Link to comment
Сподели другаде

Магическите 20 точки за малко шега да ни изиграят, но важното е че бихме! Утре от 21ч. да го върнем на немците!

Днес:
Italy 3–1 Netherlands
Russia 3–0 Slovakia
Serbia 3–0 Denmark
----

Утре:
18:00 France – Russia
18:00 Finland – Italy
21:00 Belgium – Serbia

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...