Jump to content

Съвет за избор на фотоапарат


bako_ttv

Препоръчан пост

Реших да си взема фотоапарат и се загледах в тези двата модела: 

Nikon COOLPIX L320 16.1MP и Olympus SP-620UZ, 16.0MP

Мисля, че разликата от 0,1МР не е голяма, но искам да знам, кой от двата е по за предпочитане?

Ако има и по-добър избор предложете вие модел фотоапарат. Няма да го ползвам професионално, но когато ходя из планината ми се иска да мога да правя качествени снимки, че сега с 5МР камера на смартфона ми не са много на ниво (все пак си е телефон, а не фотоапарат). Имам и Olympus VG-120 но като, че ли и той не прави снимките, такива, каквито ми се иска на мен, а тези двата имат сравнително солидна оптика.

Надявам се на съвети и предложения за избора!

Link to comment
Сподели другаде

Здравейте, аз бих се спрял на някои от тези, стига да нямате лимит в цената:

Canon PowerShot SX500 IS, 16MP, Fujifilm FinePix SL1000, 16 MP, Fujifilm FinePix HS35, 16 MP

Защо тези: - от 4 закупени фотоапарата, два от тях са с сменяеми батерии, т.е от кръглите, другите 2 са с Li-ion батерии, първите 2 никога не са ми стигали поради изтощаване на батериите и то при какви ли не прехвалени, че са доста издръжливи и какво ли още не. С другите 2 дори на единият след 3 месеца не използване просто си поставих батерията и си направих 500 снимки, само за спорта дето се казва. Това е само моя гледна точка. :)

Link to comment
Сподели другаде

Хубави с, но на такава цена мога да си взема DSLR фотоапарат, а те са професионални. На мен ми трябва нещо леко, и в същото време да прави качествени снимки при походите в планината. За батериите не бях се замислял, но нали има и такива като тези дето се зареждат!? За Nikon-а пишат, че можел да работи и с двата вида батерии. Не знам само дали може да се зареждат при включване с USB кабел към компютър, както е при стария ми Olympus VG-120 или не е така?

Link to comment
Сподели другаде

Ако фотоапарата го позволява да се постави Li-ion батерия, то тогава нямате никакъв проблем.

Най-малкото би трябвало да имате кабел за сваляне на снимките през USB, което от своя страна ще ви позволи и зареждане на батериите (каквито и да са те), но ще става по-бавничко. Аз разглеждах това, което сте предложил и с какви консумативи го предлагат, което от своя страна ако доведе до закупуването на допълнителни консумативи ще качи цената му. За мен най-важното е да имам сериозна батерия, а не да започна и да не стигна до никъде (пак се повтарям - казвам го от свой опит), а избора остава само ваш. :)

Link to comment
Сподели другаде

Благодаря! За сега се спрях на Canon PowerShot SX500 IS, 16MP защото другите са прекалено скъпи, пък и на Fujifilm му нямам много доверие. Като го взема и направя някоя снимка ще публикувам (стига да не забравя де :D ). Принципно нямам нищо против Fujifilm, но гледам, че професионалистите ползват предимно Nikon и Canon (само дето техните са DSLR)!

Link to comment
Сподели другаде

  • 1 month later...

Да не отварям нова тема ще питам и аз тук! Понеже нямам пари за нов, намерих в продавалника три фотоапарата, които ми харесаха, но не знам кой от тях си заслужава повече да бъде избран пред другите два?! Това са моделите: Nikon COOLPIX L810Panasonic Lumix DMC-FZ38 и Sony Cyber-shot DSC-H7

На една и съща цена ги намерих, и за сега избора ми клони към сонито, заради наличието на дистанционно, което при снимане от статив си е много голямо предимство! Но нали е важна и матрицата, пък не знам на кой от тия трите фотоапарата е с най-добра?  Както и кой от тях прави най-добри снимки т.е. с най-добри и живи цветове, яснота и т.н. (видеото не ме интересува - за тази цел си има видео камери)?!

Link to comment
Сподели другаде

  • 7 months later...

Здравейте.

Няма отговор на последният въпрос тук, но ще пробвам и аз да потърся препоръка за фотоапарат. Става въпрос за сестра ми, която в момента ползва Sony DSC W80. С него снима най-вече малкия - по концерти, тържества и др. Основният проблем е, че карта памет 2 гигабайта се оказва малка за запис на видео - на 640 Fine събира около 20 мин. Настроих го на 640 Standard, но не знам как ще изглежда видеото. Виждам, че 4GB Memory Stick Pro DUO струва почти 30 лв., а 16 гигабайта - около 70 лв. Замислям се дали е по-добре да търся по-голяма карта или нов фотоапарат - под 200 лв.

Link to comment
Сподели другаде

Благодаря - разгледах го, но не ми е ясно първо откъде точно бих могъл да го купя(на няколко места срещу него пише"не е наличен") и второ с какво е по-добър от кой да е друг апарат с цена между 150 и 200 лв.

Повтарям, че не разбирам от фотография. Трябва ми апарата да прави добри снимки за цената си и да е подходящ за човек, който изобщо няма да се занимава с ръчни настройки.

Link to comment
Сподели другаде

Най - добре е да се посъветваш директно в магазин, за предпочитане такъв, който е специално за фото техника, Фотосинтезис напр. 

По мое мнение и наблюдение, в класа на т. нар. "сапунерки" най - доброто, което може да се вземе е CANON.

И естествено попитай с каква карта работи, най - разпространените SD (с каквито работят повечето) не са толкова скъпи. И вече ще гледаш с каква скорост записва и чете самата карта, с което се променя и цената й.

Link to comment
Сподели другаде

Благодаря - разгледах го, но не ми е ясно първо откъде точно бих могъл да го купя(на няколко места срещу него пише"не е наличен") и второ с какво е по-добър от кой да е друг апарат с цена между 150 и 200 лв.

Повтарям, че не разбирам от фотография. Трябва ми апарата да прави добри снимки за цената си и да е подходящ за човек, който изобщо няма да се занимава с ръчни настройки.

Апарата прави страхотни снимки и клипове във Full HD формат. Насочваш и снимаш, не се занимаваш с никакви настройки. Колегата над мен ти е казал, че Канон е най-доброто сред сапунерките, което е точно така. На линка в предния ми пост, най-долу на страницата има клип, в който може да видиш екстрите на апарата. Ето линк към магазин

На дъщеря ми и подариха такъв фотоапарат и наистина прави снимки и клипове със страхотно качество.

 

Ето една снимка правена с него.

post-11841-0-80551000-1402898296_thumb.jpg

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...