Jump to content

Препоръчан пост

Тук смятам да публикувам всички аномалии на системата Windows 8 като доказателство за неяснотата и неориентираната насоченост на производителите от Майкрософт. Когато те започнат нещо да правят, в следващия момент очаквайте то да бъде отхвърлено, а вие да започнете наново от начало. За тях няма значение какво са произвеждали и на кого са давали. Важно е да започне нова ера и да се започва от нулата. Нещо като да ви върнат назад във времето, когато програмите за Windows OS са се брояли на пръсти и са били пеленачета с мал-функции.

 

На първо време ми е много интересно как стои въпроса с Microsoft SQL Server Compact Edition (SQL CE). Такова животно не се поддържа от Windows 8. А има програми, които изискват SQL CE.

Работата с опитни мишки и зайчета тепърва започва. Не е истина колко много извратени могат да бъдат от Майкрософт. Много е лесно да кажеш БАСТА и да бастисаш нещо, за което си пледирал че трябва да работи. Е... това е принципа на Микрософт. И това не е всичко. Изненади ще има и то доста глупави на вид, от съвсем прост и елементарен произход! Не съм програмист да мога да критикувам и определям с точност, но на пръв поглед се виждат елементарните им недоносени произведения.

 

Link to comment
Сподели другаде

  • Отговори 30
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

За тях няма значение какво са произвеждали и на кого са давали. Важно е да започне нова ера и да се започва от нулата.

 

Много е лесно да кажеш БАСТА и да бастисаш нещо, за което си пледирал че трябва да работи. Е... това е принципа на Микрософт.

 

Не е точно така. Microsoft поддържат продуктите си поне средно дълго време.

Те са ориентирали към новаторски технологии, което предполага преходи след не много голям период от време.

Link to comment
Сподели другаде

Позволи ми да те поправя. Всъщност с "преход" искаш да кажеш "кончина" на това, което са правили.

Да се надяваме, че новите потребители няма да почувстват осакатяването на системата.

Link to comment
Сподели другаде

Позволи ми да те поправя. Всъщност с "преход" искаш да кажеш "кончина" на това, което са правили.

 

Точно. Аз също не харесвам подхода на Microsoft.

Според мен до тук, където са, се стигна заради "роенето" на различни и предимно техни си разработки, както и заради задържането във версиите на софтуерните им пакети.

Link to comment
Сподели другаде

За да бъда максимално кратък, ще коментирам само това:

 

 

А има програми, които изискват SQL CE.

 

 

За последен път повтарям - авторите на софтуер за определена операционна система са тези, които трябва да направят своите продукти съвместими. Да, до някаква степен може да се каже, че това не бе уместно от страна на Microsoft, но developer-ите, които се оплакаха от това са изключително малкo, особено при наличието на алтернативи.

 

Ако мислите, че една операционна система трябва да угажда на абсолютно всеки потребител, то жестоко се лъжете.

Link to comment
Сподели другаде

Г-н Ферадов, а дали не сте се замисляли какви са взаимоотношенията между поръчители на софтуер и разработчиците му. Става дума за хардуер, по който се изработва софтуер. Веднъж е заплатено за направата на софтуер. И сега повторно ли трябва да се прави? Ново плащане за стари джаджи. :no:

Link to comment
Сподели другаде

Мобилни телефони, ТВ тунери. Когато се спре производството, модела увисва без поддръжка. Да благодарим на микрософт за загрижените дела по промяна на технологията. Днес ще пеем една песен, утре ще е друга върху нея. Направо ще ги трием - една върху друга.

Link to comment
Сподели другаде

Попитахте ме за какъв хардуер става въпрос. И аз ви казах за какъв. Този хардуер сега не работи пълнофункционално, благодарение на глупостите на микро меките.

Link to comment
Сподели другаде

Искате да кажете, че след като Microsoft обяви, че Windows 8 няма да поддържа SQL Server Compact Edition, по-стар хардуер, който се нуждае от този софтуер, не работи на своя максимум?

Link to comment
Сподели другаде

Момент, момент... Да не искаш да кажеш, че е вина на Microsoft, че даден производител е решил да си изостави продукта и затова липсват драйвери за продукт X за някоя по-нова версия на Windows? Ако точно това се опитваш да кажеш, е редно да те попитам дали случайно не се шегуваш/тролваш или наистина си вярваш. Редно е да питам, защото ми е трудно да ти разгадавам коментарите. Всъщност като се замисля не знам дали има смисъл да питам, защото можеш и да ме излъжеш.

 

Както и да е, да не разсъждавам повече. Ще кажа следното: авторите на дадена операционна система (Windows, базирана на Linux, MacOS и др.) нямат никаква вина и отговорност за това, че някой там производител не желае да вложи време и средства в разработването на драйвери за по-новата операционна система. Всеки, който създава някакъв продукт (без значение дали е хардуерен или софтуерен), има грижата да го поддържа функционален под новите версии на дадена операционна система. Много е желателно авторът на операционната система да се опита да направи своята операционна система максимално съвместима с по-стари продукти, но това не винаги се получава. В интерес на истината Microsoft са се справили доста прилично. Всеки, който се съмнява, може да хвърли око на следните видеа:

s и
. Вижда се, че откъм съвместимост Windows си се справя доста добре. Разбира се това не може да се гарантира за всяко приложение, но е малко или много доказателство, че ако дадено приложение е написано кадърно, то шансът да функционира нормално под по-нови версии на операционната ситема е много по-голям. Някои приложения просто са изградени от добър код и са писани с мисъл (няколко произволни примера: ImgBurn, WinRAR, StarCraft, WarCraft III, всичко на Марк Русинович и Нир Софер и др.) и надали ще съзадават особени проблеми по време на работа под стара или нова операционна система. Други приложения пък едва функционират (че даже и това е силно казано) под операционните системи, за които са предназначени, защото са писани от идиоти. Примери за такива пък са BlueSoleil, BS.Player, почти всичко на Oracle/Sun Microsystems и т.н. Вярно е, че при драйверите положението е малко по-различно от стандартните приложения, но въпреки всичко и там може да се постигнат добри резултати. Има случаи, в които драйвер за Windows XP се инсталира под Windows Vista/7 и всичко си работи нормално. 
Link to comment
Сподели другаде

Ако си мислите, че Mикрософт мислят за вас - пак сте се излъгали. Те мислят единствено за парите си, но не и за вас. Доказателство -  за да ви лапнат парите Микрософт са скопили MPEG2 поддръжката за да не може да гледате DVD филми и MPEG2. Има програми, които изискват кодека, но той отсъства. Единственият начин тези програми да работят е да купите Windows Media Center, друг начин не съществува! Притежателят на патента за MPEG-2/4 изисква $2 на копие за Windows. А Микрософт се стремят да извлечат много повече пари от този дефицит!  :) Работят ни както пише по книгите!

 

http://i40.tinypic.com/x5zj1k.png

Link to comment
Сподели другаде

И това ми се струва логично. 2 долара на копие не са малко пари. Ако Microsoft продаде 100 копия, то тя трябва да плати $200 на MPEG LA. Лесно можеш да си направиш сметка колко пари трябва да се плащат за лицензи, ако се продават милиони копия. И всичко това за функция, която адски малко хора ползват. Нека да направим едно раздробяване. Да вземем въпросните 100 продадени копия. Една част от тях ще са за тъничките ултрабуци или таблети, които нямат оптични устройства и няма как да възпроизвеждат DVD дискове. Премахваме ги от 100-те. От останалите една част от лицензите пък ще се използват на компютри, които даден потребител си е сглобил/асемблирал и е избрал в конфигурацията му да не фигурира оптично устройство. Махаме и тях. Някои от потребителите, които са си закупили Windows 8, пък е възможно да си имат отделен/стационарен DVD плеър и да си гледат DVD филмите на него. Махаме ги и тях от 100-те. Някои хора пък вече не гледат DVD, а са преминали на Blu-ray, докато други пък се насочват към набиращите популярност (поне в САЩ) услуги за поточно видео от рода на Netflix. Хайде и тях ги елиминираме от 100-те копия. И за капак, не всички, които гледат DVD дискове на компютъра си, използват точно Windows Media Player или Windows Media Center. Доста предпочитат VLC, Media Player Classic (Home Cinema) или някой платен плеър от рода на InterVideo WinDVD или CyberLink PowerDVD. Като теглим чертата излиза, че хората, които използват Windows 8 на компютър с оптично устройство и гледат точно DVD на компютъра и то точно с продукт на Microsoft, са много малък процент от всичките. Т.е. от тези 100 продадени копия да речем само на 5 от тях се гледа DVD по гореописания начин. Да обаче Microsoft плаща такси за всичките 100, нищо че реално само 5 от тях ползват тази опция. Неизгодно е и е напълно логично от бизнес гледна точка.

 

А и нека не забравяме, че Windows XP нямаше никаква поддръжка за гледане на DVD, но никой не се оплкакваше.

Link to comment
Сподели другаде

Ако мислите, че една операционна система трябва да угажда на абсолютно всеки потребител, то жестоко се лъжете.

А може би трябва. MS орязаха възможностите на XDDM модела в WindowsVista и въпреки обещаната поддръжка в Windows7 - практически беше напълно изличен. Превърнаха хора, купили си лаптопи по 2000долара малко преди излизането на WindowsVista в притежатели на несъвместими пишещи машини. Има тенденция с всяка версия големината на Windows приблизително да се удвоява, а WindowsVista/7 бяха 5 пъти по-големи от WindowsXP. Честно казано, не виждам много полезни новости в Windows7, oсвен UAC. Останалото е баластра от много шарени картинки. Ако е за Aero-т - в Linux подобни ефекти се реализират много по-щадящо.

Обратната съвместимост може да не е проблем за домашните потребители от страни на хора с промити мозъци като САЩ, където всяка година си купуват нови компютри, но е от значение ако имаш скъпо струващ специализиран хардуер, на когото са му орязали поддръжката изведнъж.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...

×
×
  • Създай ново...