Jump to content

видео карта за WiNDOWS 7 възможно ли е за моя компютър


Препоръчан пост

Здравейте в прикрепения файл копирах данните на компютъра ЧРЕЗ програма  SPECCY. Въпросът ми е възможно ли е да се постави видео карта която да работи с WiNDIOWS 7  .и каква е тя?

danni.txt

Link to comment
Сподели другаде

Възможно е да се постави някоя AGP видеокарта, като преди да се вземе, трябва да се види дали има драйвери за нея за Windows 7. Така или иначе, компютърът няма да става много за игри, понеже процесорът е доста слаб, а и бъдещата видеокарта също. За някои стари може.

Link to comment
Сподели другаде

Имаш вградено видео Intel Extreme Graphics 2. Виждам, че познанията ти не са на ниво за сложни технически изпълнения, така че изтегли Driver Max, регистрирай я с твой Email и изтегли Vista XDDM драйвера, който го има в базата им данни. Няма да имаш Aero, но поне няма да си заседнал със StandartVGA драйвера, с който не можеш и един филм да изгледаш като хората. Иначе цаката е или да се пачват драйверите или да се търси архив с драйвера от WindowsVista - в 7 сериозно са орязали поддръжката на по-стар хардуер и сериозно негодувам за това лично аз. Няма официален драйвер от Intel за посочената графика.

Можеш да помислиш за един ъпгрейд на процесора до PentiumIV поне за 30-тина лева. Този Celeron е умряла работа.

Ако ще добавяш външна видео карта - ориентирай се към минимум Nvidia 6600 или ATi еквивалент.

Link to comment
Сподели другаде

Можеш да опиташ да инсталираш този драйвер в режим на съвместимост с Windows XP и да се надяваш да сработи.

Това често не работи. Microsoft са орязали XDDM и инсталирането на такива видео драйвери често гарантира сини екрани. А режима на съвместимост с WindowsXP ще ме извинявате, но го взехте за мезе. Не е панацея за каквото и да е било.
Link to comment
Сподели другаде

Никой не е казал, че е панацея. Просто е нещо, което може да се пробва, защото има шанс да сработи. Ако не сработи, се преминава към друга идея. Аз съм инсталирал драйвер за XP за GeForce 4 на Windows 7 и е работил. Вярно, липсваха някои функции, но работеше. Също така често съм инсталирал драйвери за Window Vista за графични чипове на Intel на Windows 7 и също не е имало проблеми. Инсталирал съм драйвера за XP на моята по-стара звукова карта под Windows 7 и също е работил.

Да, понякога не се получават нещата и има проблеми, но пък понякога всичко е наред. Струва си опита. Ако човек няма много голям брой варианти, които да изпробва, някак не е редно автоматично да ги отписва, защото "може да не стане". 

Link to comment
Сподели другаде

Никой не е казал, че е панацея. Просто е нещо, което може да се пробва, защото има шанс да сработи.

Специално за тази стара вградена карта съм чел и съм се занимавал, общо взето без някои чалъми...не е много вероятно да тръгне out of box.
Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...