Jump to content

Препоръчан пост

Налага ми се тази вечер да запиша един репортаж от сайта на  БНТ в реално време. Потърсих програма, с която мога да направя това .В нета има доста изписано по тази тема, но  повечето мнения на хората са, че за тази цел Fraps е доста добра програма.

Но, понеже никога не съм се занимавала с това, реших да изпробвам ,как действа програмата. Предаването ще е 30 мин. и аз направих 30 минутен пробен запис. Не бих казала, че е идеален, но е с доста добро качество. Няма накъсване, няма разминаване м!у картина и звук..., общо взето съм доволна от програмата.

Проблема е, че ми направи три отделни файла от по 4 GB в AVI фармат. Това, че е AVI не ме бърка, големината също. Аз и без друго ще ги конвертитам. Проблема е, че дори и при обединяване на трите файла си проличава прекъсването. А може да се случи такова леко прекъсване, точно в най-неподходящия момент.

Не знам дали е нормално програмата, да прави няколко файла. Има ли някаква настройка, където да задам,че искам да получа един файл с възможно най- добро качество?- /големината на този файл е без никакво значение /

 

Link to comment
Сподели другаде

В голяма грешка си Ваня.

1. Fraps не е програмата, която ще ти запише екрана на вграден плеър за онлайн видео стрийминг. Това е програма за запис на игри без насичане. Нищо повече.

 

http://i40.tinypic.com/2s1pzf9.png

 

2. Настройките за 4 GB кой ти ги е бутал? Защото по подразбиране отметката е махната, а вие сте я сложили. Това не е станало случайно.

 

http://i43.tinypic.com/j7szmr.png

 

3. За запис на екрана без да ти лагва, най-добрата е WM Capture с включени настройки на системата за Best Performance. Екран от 300, 600 пиксела едва ли ще ти дропи уязвимо, но за HD останалите програми определено ще ти дропят. Прави се монитора на HD и тогава пристъпваш към WM Capture да записва Full Sceen. При теб това не е необходимо, защото вградения плеър се вижда 1:1 с мащаба.

4. Ако става дума за този сайт: http://tv.bnt.bg/bnt1/

Това се сваля директно, а не се записва екрана. Програмата е RTMPDump, видеото е FLV, защитено с парола в SWF флаш плеъра. Но ти с нея не можеш да се оправиш. Защо направо не споделиш кое искаш да запишеш и аз ще ти го запиша в по-добро качество без да свалям този кирлив флаш, чийто размер за 30 мин. е около 120 MB големина?

 

 

 

 

Link to comment
Сподели другаде

За по-добро качество, сложете отметка на 60FPS.

Това не е правилно. Оригиналния източник е 30 fps, а видео с 60 fps не съм виждал. При това положение кепчъра ще лагва и проблемът ще е сериозен.

Link to comment
Сподели другаде

Ами честно казано, въобще не погледнах за тази отметка Split movie every 4GB. Аз просто изтеглих друга версия на програмта и при втората проба всичко си дойде на място.Мерси за разяснението. За напред ще го имам в предвид!

 

Zig Zag,

Записа ми е изключително важен и ще ти бъда мн. благодарна, ако наистина ми помогнеш.  Става въпрос за предаването Открито с Валя Ахчиева от 22 до 22,30 тази вечер по http://tv.bnt.bg/bnt1/

Мерси предварително!!!

Link to comment
Сподели другаде

ОК. Аз се досетих, че за него става дума, ще го запиша.

Ако не се лъжа БНТ споделят всеки брой на предаването, от където може да се сваля без проблем с обикновен даунлоуд манаджер, но вероятно става дума за най-отвратителното възможно качество.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...