Jump to content

Субтитри в Windows media player на телевизор


Препоръчан пост

Здравейте. Искам да ви попитам този плеър, за да пусне субтитрите или да ги разпознава, те в какъв формат трябва да бъдат? Искам директно да излизат на плеъра или поне да ги разпознава :look:  (ТВ-то ползва този плеър, а не аз, да знаете :lady: )

 

Link to comment
Сподели другаде

Здравейте Djessy,

опасявам се че малко може и да не съм разбрал въпроса, но все пак ето малко инфо, ако е това, което си мисля.

БГ

За да използвате субтитри, докато гледате телевизия

Някои телевизионни програми се излъчват на език, който не е на говоримия език на съответната страна или регион, като в този случай, радиото, телевизията понякога включват затворени надписи език функция като част от телевизионния сигнал. Можете да конфигурирате Windows Media Center за показване на субтитри, които се излъчват по този начин.

За да промените настройките за субтитри в Windows Media Center:

  1. От началото на екрана, превъртете до Задачи , след което щракнете върху Настройки на екрана.

  2. Натиснете TV , след което щракнете върху затворени надписи .

  3. Под дисплея Caption , кликнете Off , On , или On, когато заглушен .

EN

To use subtitles while watching TV

Some TV programs are broadcast in a language that is not the spoken language of the associated country or region; in this case, broadcasters sometimes include a closed-captioning language feature as part of the TV signal. You can configure Windows Media Center to display the subtitles that are broadcast in this way.

To change the subtitle settings in Windows Media Center:

  1. On the start screen, scroll to Tasks, and then click the settings screen.

  2. Click TV, and then click Closed Captioning.

  3. Under Caption display, click Off, On, or On when muted.

линк

Link to comment
Сподели другаде

Аз съм шернала няколко папки и оттам гледам филмите на ТВ-то... Лошото е, че не ми изкарват субс (излиза, че ги няма)

 

П.С. Гледам филмите директно от ТВ без свързване с лаптопа, без нищо, само с шерване ... т.е с media server.

Link to comment
Сподели другаде

Точно това е проблема, защото всичко друго е окей. Този плеър не чете директно srt и аз питам какъв чете? Megatone, аз ползвам плеъра на ТВ, а не от лаптопа и такива функции ги няма.. Има опция за субтритите, които или ги има или няма

Link to comment
Сподели другаде

Ето какво бих предложил да пробваме:

намерете си някакъв филм или нещо което да са му вградени субтитрите, а не да са отделно и пуснете клипа(филма) или каквото и да било да видим какво ще се получи.

Какъв е модела на този телевизор?

И още нещо пример:

ако филма се казва - Ям банан.avi, нека субтитрите да бъдат също - Ям бананиsrt и пробвайте така.

Link to comment
Сподели другаде

Принципно WMP навремето не четеше субтитри и не вярвам нещо да се е променило. За да вървят трябва VSFilter по-известен като VobSub.

Народа масово ползва разни пакети с кодеци а филтъра е част от които и да е било такъв та това е причината да им вървят субтитрите с WMP.

Ако нямаш инсталиран такъв е нормално да не ти пуска субтитрите но е странно че нямаш проблем с филмите. Иначе го има и отделно http://www.videohelp.com/tools/VSFilter-DirectVobSub

Когато го имаш просто филма и субтитрите трябва да са с еднакво име както каза k0st4din и си тръгват сами. А за настройките цъкаш на зелената стрелка до часовника. 

На Ariel и отново на Ariel и излиза промяната на големината и шрифта. А разположението им е още на първия прозорец - Х:50 В:90. За да ги свалиш на долу второто го променяш на 99.

 

пс. За вградени субтитри в mkv е желателно да има инсталиран и Haali Splitter. Когато са вградени ASS големината се променя от него а не от VSFilter.

http://store.picbg.net/pubpic/B9/62/c6a3d5334557b962.jpg И това май изчерпва въпроса за всички видове субтитри и промяната им. Довечера ще погледна пак темата ако има нещо неясно. 

 

пс2. Ако не става пак един кабел за лаптопа решава всичките ви главоболия.

Link to comment
Сподели другаде

Е, да, така е, но аз редовно ползвам лаптопа заради работата ми, а мъжът ми мрънка за филми, а малката и котката пък дърпат кабелите, което е... Затова остана този вариант с шерването. Даже пробвах и музика да си пусна, но все още не разчита mp3, а софтуера му е най - новия... Телевизорът е този http://www.areadvd.de/images/2012/Panasonic_TX-L55DT50E/Panasonic_TX-L55DT50E_FrontSeitlich.jpg. Влизам през медия сървър и оттам ми се появяват филмите, които са avi и си тръгват без проблеми, но без субтитри, тях не ги открива...



k0st4din, а за еднаквите имена ми е ясно :lady:

Явно ще се налага да вграждам субс и това е... Сега ще пробвам с вградени, че нещо ми е малко зор да ги търся такива филми...



И другия вариант е с външен хард диск и е готово... Интересното е, че когато е с външен хард диск (ползваме го основно за филми на 3D) ТВ чете всичко, а когато е през шерването с интернета работи само с wmp и оттам само филмите ми тръгват, които са на avi... Не знаех, че ще има такова разминаване или пък аз не правя като хората..

Link to comment
Сподели другаде

Serviio media server   -  Трябва да се зададе модела на TV за да няма проблем със субтитрите. В централната конзола на serviio, в дясната част на таблицата се цъка десен бутон и от падащото меню се избира модела.

Link to comment
Сподели другаде

Първо прегледай настройките на тв-то си, за смяна размера на субтитрите. Ако няма такава настройка, ще трябва да пробваш друг dlna сървър (програма) която да прекодира суб. но тогава вероятно ще загубиш и от качеството на картината. Мога да ти дам линк кум друг форум, кудето има писано доста по въпроса, ако искаш да тестваш с други сървъри. Пиши и ще го пратя на лични, за да не се сметне за реклама.

Link to comment
Сподели другаде

Да нямаш предвид онази руската ... хоум дето се започва... Пробвах с нея, но пък картината я разваля ужасно. Нищо, ще карам с нея, че повече  ме кефи. Мерси много :lady:

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...