Jump to content

Волейбол - Световна Лига 2013


IVAN

Препоръчан пост

.......

94 година много добре видях  и много добре знам защо България не игра абсолютно заслужен финал. Ние просто се изправихме срещу спортисти способни да практикуват всички други видове спорт между, които хандбал и баскетбол, само и само да не допуснат втори гол във вратата си и един обезумял от злоба и жаден за мъст, френски съдия, който свиреше сякаш мисията на живота му е да спре българите към финала, независимо от цената.Мача срещу Швеция нямаше абсолютно, дебело подчертавам абсолютно никаква стойност за мен.Ние играхме демотивирани от факта, че бяхме най - грубо изхвърлени от финала и единствената им цел на футболистите беше да направят Стоичков едноличен голмайстор на първенството.Резултата от цялото първенство беше, че България беше спряна към финала, а Стоичков стана съголмайстор на първенството, изобщо задкулисните усилия бяха насочени към омаловажаване на успехът на българите от онзи национален отбор по футбол.Селекцията беше сглобена от най - можещия и най - доказалия се към момента български треньор Димитър Пенев, който за последно само преди две години вече на сериозна възраст доказа, че може от тези куци коне , които бяха в ЦСКА по това време, за отрицателно време да направи боеспособен отбор.

Интересно защо ли имам усещането , че чрез изказването си целиш да направиш подготовка към една масирана атака спрямо моята особа , ако утре стане евентуално чудото и българите вземат, че победат.

.......

 Изненадан съм от тези ти думи! Напълно съм съгласен с тях :) ! Вярвам че както сега пишеш за поколението на Любо Ганев и Димо Тонев( когато входът в "Зимния дворец" беше свободен до четвъртия мач от лигата и от там на сетне билетите свършваха седмица преди мача) , така след 15 години ще пишеш и за сегашните момчета! Дано само и тогава имаш възможност да се ядосваш, че сме четвърти в света, а не първи! 

Запитай се кога всъщност ще бъдеш доволен ? А за коментаторите от ТВ7 не ми се говори! "Защо се сринахте във втория гейм?"....

Link to comment
Сподели другаде

  • Отговори 121
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

http://volley.imarinov.com/img/POL.GIFПолша 3:2 http://volley.imarinov.com/img/USA.GIF САЩ (обнових всичко за момента - http://volley.imarinov.com/ )

 

Май пак ще настане времето, АКО ... АКО.

 

Успех на волейболистите днеска!

Link to comment
Сподели другаде

Това "АКО" ще се отнася за всички! И за  Бразилия и за САЩ и за Полша! Е само Аржентина ще е спокойна и ще чака да я сложат с отборите от група Ц. Изобщо интересна група сме! Всъщност до сега най се ядосах на Бразилците , че загубиха от Франция! 

Link to comment
Сподели другаде

Предлагам преди да сме се изтрепали тотално, да благодарим на човека, който преди всеки голям волейболен форум се грижи да имаме от една страна информираност по отношение на резултатите и на движението на отборите в групата, от друга страна да изказваме мнението си и виждането си за отборите или за представянето им (най - вече за нашия), колкото и да се разминават мненията ни. Но нали така са казали мъдрите хора "В спора се ражда истината" или и сега греша. Благодаря за труда. Не го правя , за да дам заден ход преди днешната среща,(аз съм принципен или поне се опитвам да бъда такъв и си казах мнението, не съм като гъбите , които ще се появят АКО днес следобед стане чудото ) а защото се събудих с усещането, че твърде много сме се фокусирали около собствените си представи за живота и не виждаме, онова което действително е полезно и конструктивно. за нас. Не са много сайтовете на чист, ясен , български език които ни помагат да се ориентираме в интернет пространството и все трябва да учим чужди езици, за да си намерим информацията която ни интересува, така че е хубаво с жест или с думи,да кажем или покажем че високо ценим всяка добре поднесена информация на достъпен за нас език, а какво по достъпно от информация поднесена на български.
И преди да съм се разциврил, смятам че е време да си върна стария критичен образ , с които вече сте свикнали.

Изненадан съм от тези ти думи! Напълно съм съгласен с тях :) ! Вярвам че както сега пишеш за поколението на Любо Ганев и Димо Тонев( когато входът в "Зимния дворец" беше свободен до четвъртия мач от лигата и от там на сетне билетите свършваха седмица преди мача) , така след 15 години ще пишеш и за сегашните момчета! Дано само и тогава имаш възможност да се ядосваш, че сме четвърти в света, а не първи!
Запитай се кога всъщност ще бъдеш доволен ? А за коментаторите от ТВ7 не ми се говори! "Защо се сринахте във втория гейм?"..

Аз се интересувам от спорт, преди да дойдат успехите ни от 94-та година. Казвам го в случай , че някой си мисли, че аз съм чакал да станем известни и след това съм станал и "разбирач". Един от първите мачове, които гледах и които ме привлякоха към футбола в частност и към спорта въобще, беше мача между Франция и Бразилия на световното в Мексико, шедьовър за съжаление не завършил според моите очаквания.Аз не си падам по ходене на спортни мероприятия(макар че изживяването е несравнимо по силно отколкото да седя пред телевизора), предпочитам да ги наблюдавам по телевизията, защото има хора които за съжаление не отиват за да гледат ставащото на игрището, а за да предизвикат масови безредици. Това от една страна, от друга страна дори и да бях отишъл в "Зимния дворец" , едва ли щях да променя чувствително посещаемостта на срещите. Така , че отказвам да бъда обвинявам за празните седалки до четвъртия мач.Мога да бъда обвинявам само в мазохизъм, че все още седя и гледам почти всяка спортна проява особено ако има в нея български спортисти и се надявам да стане чудото(за това и разочарованието ми после е огромно), но от 98-ма година от когато датират едни от последните ни добри прояви в спорта имам предвид и футбол и биатлон и спорта ни като цяло. нямаме кой знае какви изяви, постоянност в тях няма и да търся.
На въпроса ти кога всъщност съм доволен, отговора ми е еднозначен "Всеки път , когато побеждаваме" Но апетита идва с яденето. това е другия момент , който е необходимо да се вземе предвид. Убеден съм, че ще се повторя, но явно има хора, които четат избирателно. След 20 години в подножието към върха и няколко пъти , в които сме били на косъм от финал ми се иска да ги видя поне един път в директен мач за титлата и не разбирам защо съм нападан заради това свое желание.
Струва ми се, че когато говориш за ТВ 7 имаш предвид Делян Пеевски. Аз в момента се намирам във форум, където се разглеждат спортни изяви в частност волейболни и по никакъв начин не заставам зад някакви политически убеждения. Даже твърдо се разграничавам от тях, особено тези на Пеевски или на журналистите отразяващи ставащото в страната във въпросната телевизия и отказвам да бъда забъркван в политически интриги и пристрастия. Но в интерес на истината съм длъжен да кажа, че абсолютно съм съгласен с изказването на коментатора, че не ние , а бразилците с техните неориентирани прояви ни дадоха гейма. Аз не омаловажавам това, което волейболистите ни направиха в първия гейм до 20 точка. Само казвам ,че ние не бяхме главно действащо лице след като хвърлихме толкова усилия и бяхме докарали нещата до 20:16 в наша полза. След това Бразилия ни настигна и ни изпусна, за да запишем гейм в наша полза. След което последваха три гейма , в който бяхме равностойни до първото техническо прекъсване, след което следваше тотален срив.
И аз питам същото като коментаторите, защо се сринахте във втория гейм, та даже така си я карахте до самия край на мача? Надявам се на отговор, който не включва стария шлагер с "часовата разлика". Само нашите професионалисти си намират оправдания, другите намират начин да побеждават.

Link to comment
Сподели другаде

Радвам, се че сайтчето ви харесва и вече няколко години се събираме агитка и коментираме мачовете, кой колкото разбира :D :P

Повечето любителски и няколко човека с практически опит във волейбола.

 

И най вече се радвам, че миналата година имах възможност да ви споделям "клюки" директно от залата, както чуем :D :P

Обнових трите мача, които от сутринта до сега се изиграха - http://volley.imarinov.com/

и коригирах няколко грешки в класирането, които бях направил.

http://volley.imarinov.com/img/BRA.GIFБразилия 3:1 http://volley.imarinov.com/img/BUL.GIF България - (19:25 25:21 25:17 25:19) - 94:82 - 1ч. и 53мин. - 11500(публика) - 6 Юли 16:00ч.(събота) - Бразилия(град) - P3http://volley.imarinov.com/img/stats.png/P2http://volley.imarinov.com/img/stats.png(статистика) - http://volley.imarinov.com/img/camera-128.png(снимки)

За мачът, според мен добре започнахме тактически и отново взехме първия гейм, но бразилците бързо влезнаха в нашия ритъм на промяна и си ни биха заслужено. Ние не можахме през цялото време да отреагираме на техните промени в играта и съответно да им отвърнем.

 

Винаги ще вярвам в тях и се надявам да се представим както трябва срещу Полша и да се класираме на финалите в Аржентина.

 

Май, май Полша точно за нашия мач ще е в оптимална форма и все още имат шанс за класиране, независимо че уж ги бяхме отписали ...

Link to comment
Сподели другаде

3 на 1. Първи гейм взет от нас самите на бразилска земя и втори гейм в който бяхме равностойни .Малко по-добро представяне от вчера, но отново недостатъчно за точка поне. Оттук натам само победа му е майката  и задължителни поне 3 точки на наш терен срещу Бразилия, ако искаме класиране на финалите и ако искаме да не попадаме в добре познатата ни ситуация , някой друг да решава съдбата ни.

Въпреки, че дъждът спря, гъбите ги няма и екзекуцията ми за това, че съм инакомислещ се отлага. Най – вероятно те ще се появят след първата наша победа, когато ще се правят на по-големи анализатори и от Мичмана. Тези псевдоморалисти и  псевдоразбирачи ще се появят след първата ни победа, за да ме разкритикуват и да се престорят на най-заклетите фенове на българския национален отбор по волейбол. Сега, ги няма, защото няма какво да кажат, а няма какво да кажат, защото толкова и разбират от волейбол. Да реве Българи Юнаци може всеки, който има бегла представа за правилата на  волейбола, от коя страна на игрището са трикольорите ни и няма жълта книжка.Но да направи разбор на мача, това е друга бира. Тях ги питай , защо беше празна залата 94 година, не мен.

P.S. Те ни помогнаха да спечелим първия гейм с 9те грешки от сервис – Пламен Константинов

Който има повече желание за победа и вложи повече усилия той ще спечели.  – Любо Ганев

Това казаха в интервю преди втория мач с Бразилия по повод представянето ни срещу тях в първия мач, хората които допринесоха да сме там във волейбола където сме в момента. Ако не вярвате на моята преценка ми се иска да видя, кой ще поиска да оспори техните мнения за вчерашния мач. С това ми се иска да вярвам, че темата относно вчерашното фиаско е завършена.

Link to comment
Сподели другаде

Малко да разгледаме другите групи - http://volley.imarinov.com/

 

Група C

Холандия май там е фаворитът тъй като има 7 победи и 3 загуби, но интересен факт е че последния им мач с/у Финландия се излагат и падат дават шанс на Канада ако победят след броени часове да се класират.

 

Група B

Тук уж Италия и Русия са класирани, но има шанс все още някой да отпадне. И двата отбора имат по 19т., но Италия има още един мач със Сърбия, в който да вземе поне точка(вчерашния мач м/у тях завърши 3:2 за Италия). Тази една точка на Италия е нужда, за да може да си затвърди класирането тъй като Германия другата седмица има мачове с/у Иран и ако вземе 6ч. става с 20т. и се гледат другите критерии след точките. А Иран се представя толкова добре, колкото Германия тъй като и двата отбора имат по 4 победи и 4 загуби иии измъкнаха по някоя точка на Италия и Русия.

Link to comment
Сподели другаде

.....Оттук натам само победа му е майката  и задължителни поне 3 точки на наш терен срещу Бразилия, ....

Това тази година няма как да стане. Просто Бразилия няма да ни гостува. 

 

 

За останалото явно не мога да ти обясня защо се чувстваш някак си нападнат. Ще опитам пак.

Това не е заради анализите ти , а заради изразните ти средства. Това ме дразни и в журналистите в тв7 които коментират волейбола ( не знам за каква политика ми споменаваше). Просто освен че е много грубо, е и изключително невярно да тикаш микрофона в наш играч след такава среща и да го питаш "Защо се сринахте". Да не би да говори за друга среща която е завършила 25 на 15?!?!? За какво сриване говорим? 

Link to comment
Сподели другаде

Според мен никак не е случайно, че последните срещи на САЩ са след нашите с Полша. Вероятността в група "А" да са на финалите трите отбора от американските континенти е твърде голяма. Добре знаем, как Бразилия може да играе симулативно и като нищо ще клекне на САЩ и в двете срещи, ако някои от европейските отбора не вземе чиста победа срещу другия. Просто този, който бие първата среща трябва да вземе и втората, ако ли не ще отидат американците и така от шест отбора на финалите четири ще са от америките... :stop: Русия също е под въпрос за финалите и ако ние с Полша си разменим победи с по 3:2, може на финалите да няма нито един славянски отбор за съжаление. Дано в петък и събота Господ да е българин и успеем с две чисти победи срещу Полша !

Link to comment
Сподели другаде

Тези псевдоморалисти и  псевдоразбирачи ще се появят след първата ни победа, за да ме разкритикуват и да се престорят на най-заклетите фенове на българския национален отбор по волейбол. Сега, ги няма, защото няма какво да кажат, а няма какво да кажат, защото толкова и разбират от волейбол. 

 

Незнам защо, но си мисля че ме слагаш в тази категория "псевдоморалисти и  псевдоразбирачи". Поправиме ако греша, но ако е така - не ме познаваш достатъчно, за да ме определяш като такъв. И аз се радвам когато наще печелят, тъжно ми е когато губят. Ти като искаш бъде реалист, аз предпочитам да съм оптимист. Нали знаеш Ариана търси оптимисти!  :D 

Колкото до мачовете ни с Бразилия:

1-ия: Започнахме концентрирано, но и Бразилия бъркаше много сервиса. Успяхме да вземем първият гейм и като че ли искахме да им върнем жеста за точките от сервис, за това решихме да не вкарваме никакви сервиси 2-я и 3-я гейм. Имахме шанс за поне 1 точка, но направихме твърде много грешки при наши контраатаки. Последната точка, какво спасяване направиха Бразилците, а нашия дори не успя да поеме топката и я бутна в тяхното поле.

2-ия: Не успях да го гледам и немога да го коментирам. За жалост се повториха нещата от първия мач.

 

Сега сме на 3 място след снощната победа на Франция над Аржентина с 3:1.

И сега всичко си зависи от нас. Дано Бразилия не се правят на маймуни и да бият САЩ. При победа на Бразилия над САЩ и ние да бием Полша още първият мач с 3:0 или 3:1 ще се класираме.  :bgflag:

Редактиран от IVAN
По желание на потребителя
Link to comment
Сподели другаде

Обнових резултатите - http://volley.imarinov.com/

 

Бразилия и Италия и те се присъединиха към финалистите. Независимо, че Италия падна с 3:1 от Сърбия и се изравни като показатели с Русия, но чак точковото отношение им дава предимство.

 

Сега Русия чака Германия дали ще бие два пъти с по 3:0 или 3:1 ...

 

В нашата група си е какво надробиш, трябва да се бие иначе може и първи може и пети :D

Link to comment
Сподели другаде

Според мен никак не е случайно, че последните срещи на САЩ са след нашите с Полша. Вероятността в група "А" да са на финалите трите отбора от американските континенти е твърде голяма. Добре знаем, как Бразилия може да играе симулативно и като нищо ще клекне на САЩ и в двете срещи, ако някои от европейските отбора не вземе чиста победа срещу другия. ......

Ако играеха преди нас , какво им прече на Бразилия да си клекнат пак, за всеки случай. Опасявам се повече , не от "клякане", а от желание на бразилците да си правят експерименти в играта и така да паднат.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...

×
×
  • Създай ново...