Jump to content

Съвети за компютърна конфигурация за видео обработване


Препоръчан пост

Здравейте мисля да си купувам компютър за видео обработка (не за игри!). Работя със програмите: Vegas Pro, Pinnacle Studio 16, Corel Motion Studio 3D, BluffTitler, Aurora 3D Text & Logo Maker, Aurora 3D Animation Maker, adobe after effects,AVS Video Editor, много програми на adobe, и други :look:  :newpaper: .Разполагам със 1500лв ако може по-добър за малко (около 100лв) повече ще дам. искам дънната платка  да поддържа 16GB RAM. И процесор 3GHz не по-малко от 2.5GHz и да има поне две ядра. 

Не разбирам от хардуер затова моля да ми препоръчате :yes:

Link to comment
Сподели другаде

Забравих да напиша, че искам 3 твърди диск единият да е SSD (100ГБ за системния дял) а другите по 1TB (раздалечени във кутията за да не загряват). aaster23 и на мен ми хареса но ако може да добавиш и това :look:  :yes:

Link to comment
Сподели другаде

В гореспоменатата конфигурация могат да се направят известни промени, като в някои от случаите те са препоръчителни, а в други наложителни. Това е конфигурацията, която предлагам в случая. Нека се има предвид, че за тази изисквания, производителността е приоритет. Поради тази причина съм надхвърлил бюджета, но наличието на SSD оскъпява доста цялата конфигурация.

 

Избраната конфигурация е Z77 базирана. Процесорът е Intel Core i5-3570, който предлага най-добрата производителност за текущия бюджет. В конфигурация за видеообработка не трябва да се правят каквито и да е компромиси по отношение на централния процесор. Дъното е ASROCK Z77 Pro4-M, с поддържана памет до 32 гигабайта и XMP Profile 1.2/1.3. Доста хора не обръщат внимание на RAM-паметта, която в случая заема доста важна роля и от нея трябва да се изисква максимално бързодействие. Поради тази причина съм избрал Corsair Vengeance кит, като скоростта на паметта е 1600Mhz. Видеокартата е същата като единствената разлика е в това, че тази е GTX650Ti OC, която е една идея по-напред от вече предложената. В случая, избраният твърд диск е предложен поради цената си, като на мястото на този модел бих препоръчал този. Първоначално бих Ви посъветвал да закупите само един твърд диск, а след време да извършите ъпгрейд като добавите още един. В противен случай, това ще оскъпи конфигурацията прекалено много и за да се вместим в ценовата граница ще трябва да правим компромиси по отношение на останалите компоненти. Захранването е CM Silent PRO M2 620W е час от доста качествена серия на CoolerMaster. Кутията на Thermaltake мисля, че ще бъде достатъчна както за Вашите нужди, така и за тези на системата. SSD-то е от 330 сериите на Intel. Цената му е висока, но това е напълно нормално с оглед възможностите на компонента.

 

Ако имате някакви въпроси, то чувствайте се спокойни да ги зададете тук.

Link to comment
Сподели другаде

s.feradov ще използвам твоята конфигурация. Благодаря за изчерпателното изказване :thumbsup:

за сега нямам въпроси после ще го прегледам още веднъж защото съм много зает. :crazygirl2:

Link to comment
Сподели другаде

  • 2 weeks later...

Предлагам на автора да изчака новите процесори на intel haswell защото както разбрах новите процесори са няколко пъти по-производителни от настоящите. Аз чакам да излизат новите процесори, които ще излизат на пазара в началото на Юни месец.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...