Jump to content

Препоръчан пост

За броя на програмите мога да ти кажа, че не се предвижда увеличение. Това е само (обява) - вид тенденция в случай, че някой прояви интерес неговата телевизия да стане ефирна. Говорил съм преди месец по телефона с тях и те нямат никакви сведения коя телевизия предстои да влезе в ефир. Интересуваше ме "БНТ Свят" и колкото и странно да звучи - тази телевизия няма да е в списъка. :)

Link to comment
Сподели другаде

  • Отговори 94
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Цитат от форума на предавател:

 

ЖОРО написа:
bTV ще качи bTV Comedy / bTV Lady или btv Cinema .
NOVA ще качи Nova + & Kino Nova
БНТ ще качи BNT Film , BNT Detsky
TV7 ще пусне и Super7
Други програми който може да се появят в национален ефир това са The Voice & TV Evropa ,

 

Ще има, но се бавят - още правели тестове и т.н. глупости! А и нали булсатком е новия ефирен оператор, и ако няма да се качват програми, то защо им е да се занимават с ефирна цифрова телевизия?! За това казах, че по този начин замазаха очите на европейците, но това могат да го правят само до 1-ви септември, след което ще последват глоби ако няма резултати!

Link to comment
Сподели другаде

То е ясно, че са постановки, пък и симулкаст изобщо не означава тестов период, а едновременно излъчване на аналогов и цифров сигнал! Дано само не отнесат глобите, че тогава може и да си останем с чакането за нови програми!

Link to comment
Сподели другаде

  • 3 weeks later...

Здравейте, отскоро съм с декодер на външна аналогова антена, на покрива на блока - София. Хващам всички 9 телевизии с перфектно качество, но доста често се получават сривове, картината или застива или става на пиксели. Чудя се дали е от излъчването или от декодера ми, който не е от най-скъпите или е от тетовете, които се правят(ако се правят) и ако е така, дано след 1-ви 09 да се стабилизират нещата. Ако не е от тестове, дали трябва да си купувам антена, гледам цените - по 30-40лв са. Със 100% качество хващам само БГ он Еър. 

Link to comment
Сподели другаде

И аз все още не мога да си избера антена. Предавателят ми е на  8 км. от нас. А блоковете около мен ме държат на задънено. И искам антената ми да е пасивна и да си я крепна на терасата. Какво да правя?

Link to comment
Сподели другаде

Аз съм с външна антена, а вчера в друг форум ми отговориха, че са звъняли на националния телефон и отговорът е, че все още се правят тестове и сигналът не е стабилен. След 01.09 би трябвало нещата да се стабилизират, така че да не бързаме с антените. Ако стигна до антена, бих предпочел да е с усилвател, но при добро излъчване, би трябвало да се хваща без проблем и с парче кабел, както четох някъде.

Link to comment
Сподели другаде

  • 3 months later...

Натъкнах се на странен проблем. Качеството на сигнала ми е 100% за телевизора. Но на хибридния TV Tuner качеството плава между 30% и 60% и дефакто се пикселизира картината. Има сходен случай, който не го разбрах или няма отговор.

 

http://www.youtube.com/watch?v=6c0brwDRKEM

 

Надявам се прочината не се дължи на несъвместимостта на драйвъра на тунера с Windows 8?

Друг един проблем е че екрана е черен и се чува само звук. Някои са давали акъл за инсталация на видео драйвър. Други за инсталация на DirectX, от който не е имало резултат. Аз пък си мисля че трябва да инсталирам DirectShow кодек с VFW (Video for Windows) и MPEG-4. Възможно е дисплея да не е активен и заради лоша съвместимост, но стрийма си тече. Тунера е на AverMedia.

Идеи за някаква поправка?

Link to comment
Сподели другаде

Няма значение дали е външен или вътрешен тунера! Важното е да е HD за да поддържа Mpeg-4 декодиране!

Аз съм с USB тунерче на PacoStar и съм доволен от качеството. Вече си зависи каква антена ще се ползва, заради недоброто покритие на цифровия сигнал. От "Цифровизация" твърдят, че са постигнали 95% покритие, но едва ли реално е повече от 70% (да се надяваме, че ще пуснат сигнал и от вр.Ботев, за да се покрият поне още малко места с липсващ за момента цифров сигнал)!

Пример:

В гр.Тетевен има сигнал само в централната част, а в крайните квартали, като "Скрибътна" и "Полатен" цифров сигнал на практика няма. Да не говорим за съседните села като Черни Вит, Рибарица, Васильово и още по-отдалеченото село Дивчовото (и кой знае колко още такива има из страната). Рекламират, че който е приемал аналогов сигнал ще може да приема и цифров, но на практика се оказва пълна лъжа, защото в изброените села се е гледала аналоговата телевизия и то с добро качество, а цифров сигнал липсва!

Това си е подвеждаща реклама и ако не оправят този проблем доста солидни глоби ще им бъдат наложени!!!

Link to comment
Сподели другаде

Проблема с тунера оправих с покупка на нов хибрид, пак от AverMedia! 100% сигурен бях, че проблема е от съвместимостта. Явно хардуера по никакъв начин не може да се погоди с новите ОС, който хардуер изисква и конкретен SQL Server, касаещ само XP. На официалния сайт правилно сочат системите (без Win8). Така че преди 2 години съм се набутал с 120 лв. минимум 80 лв. за скапания хибрид. Новата ми придобивка USB тунерчето AVerTV Hybrid Volar HD съдържа една много изумително смешна и ексцентрична пасивна антенка, мини-миниатюрна - една педя, тънки пеленгаторчета! Мислих си до колко може да се подиграват с хората. Тествахме го и се оказа, че лови сигнала с 100% качество. Брей, то нямало нужда да търся и антена! Разбира се, в нашия град имаме телевизионна кула, която е на 7 км. от мен и се намира на юго-изток, повече в изток, а стаята ми е северна, а антената в центъра на стаята, не до прозорец, както съветват. Тествахме и на друго задънено място, човека си сложи антенката пред него и си бачкаше като за бебок. Винаги съм си мислел, че трябва специална стайна антена с усилвател.

 

Най-интересното, което констатирах - нито един от най-популярните гранд магазини и вериги не продават тунери! TV Tuner не продават Технополис, Техномаркет, Електроника и Софтуер, и някои компютърни сервизи и магазини за компютърна техника. Нито един тунер! В Технополис се излагат с един USB без вход за коаксиален кабел, уж с вградена в него антена и още един USB колкото нокъта на палеца ми, пак без вход. И двата ловят най-много 3 канала. Е те това е! България влиза в Европа! Като пиле в кълчища!

 

Добре че се уредих и сега съм предоволен - получавам това, което искам. Именно софтуера на AverMedia ми е много симпатичен и му се любувам в пълния си блясък.

Озадачих се защо не реализират PCI вградени тунери, а все флашки. Смятам, че вградените са по-качествени и функционални. Не е ли така?

 

Преди седмица бях на гости в един приятел, еми той също беше с USB, случайно ми сподели, че това дето е боднал е тунер. Аз обаче никакъв интерес не проявих какъв е. Не съм и допускал, че ще стигна до същото дереже. Поне сега мога да го нося тук там. :) Не е необходимо да влача цял компютър, само защото нямам кабелна телевизия. Вземам флашката и я боцкам където има телевизия.

Link to comment
Сподели другаде

Защо невидимата микроскопична антенка ми дава 100% качество, а скъпата от 75 лв. с 45dB за райони със слаб сигнал до 25км и екстри като нисък електронен шум, филтър срещу GSM, SignalClear технология, ми дава колебания и по никакъв начин не пасва на тунерчето? "Булдозера"  работи на 100% единствено на Телевизора.

Link to comment
Сподели другаде

Защо невидимата микроскопична антенка ми дава 100% качество, а скъпата от 75 лв. с 45dB за райони със слаб сигнал до 25км и екстри като нисък електронен шум, филтър срещу GSM, SignalClear технология, ми дава колебания и по никакъв начин не пасва на тунерчето? "Булдозера"  работи на 100% единствено на Телевизора.

Въпросната антена за която споменаваш трябва да бъде захранена с 5v., а тунерчето няма как да и ги подаде (за това имаш тези колебания в сигнала)! Вече няма голямо значение дали е вътрешна или външна картата за ефирна, сателитна или кабелна телевизия! Просто трябва да имаш добър софтуер и точните кодеци, за да няма проблеми!

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...

×
×
  • Създай ново...