Jump to content

Хубави БЪЛГАРСКИ песни, които те карат да настръхнеш :)


Препоръчан пост

Споделете своите любими български песни, без значение от жанра. Нека да разбере кой на каква музика се чувства горд от това че е българин. Нека започна с първото заглавие като така искам да елиминирам евентуалния първенец в класацията "песента, която те кара да настръхнеш" и по точно химна на нашата мила родина България. Като изключим това, ето и една от моите любими песни:
[media]https://www.youtube.com/watch?v=IojvyIiI9no[/media]

Link to comment
Сподели другаде

https://www.youtube.com/watch?v=Hx5oNXm2Ztw

 

Музиката, свързана с българската история винаги ще си остане на първо място в сърцето ми. Жалко, че тази музика, с всяко следващо поколение, се цени все по-малко и по-малко.

Link to comment
Сподели другаде

Azrael, много си прав. Моето скромно мнение е, че след 30-40 години напълно ще се забрави истинската българска музика, макар да има школи в по-закътаните краища на България, където се изучава българският фолклор и традици.За това трябва повече хора да вземат инициативата в своите ръце, защото държавата като гледам не прави нищо в това отношение и да образоваме самите ние децата от новото поколение.Подобни теми със сходна тематика трябва да има във всеки един български форум и то на видно място.

Link to comment
Сподели другаде

https://www.youtube.com/watch?v=LJi3tjzRNHs

 

Още една от многото изпълнени с мисъл песни от обичаната ни родна музика. Поклон пред всички композитори, певци и като цяло автори на българска народна музика.Нека имената им се славят, песните им нивга да не се забравят, а по-младите да взимат пример от тях :)

Link to comment
Сподели другаде

Тъй като темата не е за патриотични, а въобще за песни, които те карат да настръхнеш без значение от жанра,аз ще се "отклоня" от горните мнение. За мен най-добрата българска песен си остава "Душа" на Диана Експрес /недависимо дали е в изпълнение на Георги Станчев или Илия Ангелов/ Просто в тази песен Митко Щерев наистина е втъкал душата си! Инструментала е уникален и независимо ,че са минали почти 30 години от първото и изпълнение, мисля че и сега няма човек който да не "настръхне" когато чуе китарите на Живко Топалов-бас и Максим Горанов-соло

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=euCwpkdpUi0

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...