Не видях температурата на видеото. Напрежението 12V е ниско. Марка и модел на захранващото у-во? Колко вата е? Можете ли да мерите с мултицет?

Проблем с видео картата ми.
Публикувано: 04 May 2013 - 21:03
Публикувано: 04 May 2013 - 21:15
Напрежението 12V е ниско.
Реално напрежението е в рамките на приемливите възможни отклонения. Все пак е наложително стойностите да се замерят с мултицет.
"There isn't a person anywhere who isn't capable of doing more than he thinks he can." - Henry Ford
Публикувано: 04 May 2013 - 21:39
LC-8400BTX 385W
незнам как да използвам мултицет.
сега не разбрах от кое ми е проблема.
Публикувано: 04 May 2013 - 21:44
Трябва да се премери напрежението 12V за да се разбере дали реално е толкова ниско. Няма софтуер който да отчете правилно напреженията.
Публикувано: 04 May 2013 - 21:50
и как мога да го измеря с мултицет
Публикувано: 04 May 2013 - 21:57
Мултицет имате ли?
Забележка: На снимката съм показал цифров мултицет, има и аналогови (със стрелка).
Ако имате:
Завъртате го на право напрежение (DC). Отваряте кутията, намирате един свободен молекс:
На мултицета има сонди (червена и черна) пъхате червената сонда в дупката на молекса която води към жълтия кабел. Черната сонда пъхате в дупката която води към черния кабел. На дисплея на мултицета ще се появят цифри, напишете ги тук.
Внимавайте да не направите късо.
Мнението беше редактирано от Stoyannov: 04 May 2013 - 21:58
Публикувано: 04 May 2013 - 22:00
Ще попитам някой приятел дали има и ще проверя
Публикувано: 05 May 2013 - 08:09
Само едно малко допълнение към мнението на колегата Stoyannov-показаният от него мултиметър/мултицет е с автоматична настройка на скалата. Тъй като повечето продавани мултицети са с ръчен избор на скала, то е необходимо селектора (или врътката по народному) да бъде завъртяна на стойността 20 V DC, която е най-близка до предполагаемото напрежение, но същевременно е по-висока!
"Родена в пъкъла музика се е разцъкала, като вълна избута боклука в ъгъла"
0 потребители четат тази тема
0 регистрирани потребители, 0 гости и 0 анонимни потребители