Jump to content

Търся съвети/предложения за продажба на монитор


Препоръчан пост

 Монитора е 24 инча и има някои допълнителни екстри: резолюция 1920х1200(вместо на 1080), може да се регулира по височина и да се завърта портретно(макар че досега само веднъж съм пробвал за малко). Поради тези причини бих искал да взема за него поне 180 лв.(има гаранция до януари 2014 г.). Доколко е реалистично да очаквам такова нещо(това е около 1/3 от цената, на която го купих) и къде освен в "Продавалник" бихте ми препоръчали да пусна обява?

 Ако смятате, че няма да мога да му взема толкова - следващата ми идея е да го използвам като телевизор. Бихте ли ми препоръчали подходящ външен ТВ-тунер - модел и евентуално магазин/сайт?

Link to comment
Сподели другаде

Пусни обяви тук, както и в HardwareBG.com, Kaldata, Setcom. Кажи точният модел на монитора. 

Може да му вземеш и повече, и по-малко от 180 лв. Зависи колко струва към момента, а не за колко е купен. 

Link to comment
Сподели другаде

Монитора е HP LA 2405wg. Пуснал съм обява и тук, но мисля че този форум не е много подходящ за обяви - не мога да редактирам/актуализирам(например цената). Иначе благодаря за предложенията.

Между другото преди малко направих едно сравнение между двата монитора, които ползвам в момента(този + още един 19-инчов) и този, който бих искал да взема(Dell U2713HM) и се оказа, че докато като резолюция са близки, то сумарната площ на двата ми сегашни монитора е по-голяма(около 0,27 кв.м), отколкото на 27-инчовият(0,2 кв.м).

А на мен основната идея е на монитора да мога да събера повече прозорци в удобен за преглеждане вид - без да се налага често да минимизирам/превключвам...В този смисъл може би няма да е по-добре да сменя 24+19 инча за 27 инча.

Link to comment
Сподели другаде

Пусни го с 30-40% по-ниска цена от продажната към момента, ако питаш мен. 

Пускай в hardwarebg.com. Ще го продадеш бързо. Ако не искат да го купят на обявената цена от теб, смъкваш с 10 лв и така, докато го вземат. Въпросът, до колко ще се наложи да смъкваш цената. :) 

http://www.shopmania.bg/monitori/p-hp-la2405wg-1499589 Най-ниската цена на която попаднах е 466 лв. Според мен трябва да му искаш повече от 180 лв. Още повече, че е с остатъчна гаранция. Но ти си решаваш.

Link to comment
Сподели другаде

Радвам се, че мислиш така и това, което предлагаш изглежда логично, но(за добро или лошо) потенциалните купувачи мислят по друг начин.

Аз пък междувременно реших, че смяна на 19+24 инча с 27 инча не е равностойна. Мисля засега да оставя нещата така и да се оглеждам за хубав 30-инчов монитор за под 2000 лв.

Link to comment
Сподели другаде

 Искам да задам въпроса по този начин.

В момента ползвам два монитора и предимствата са: по-голяма обща площ и възможност да включвам вторият само, когато ми трябва. Недостатъци - заемат повече място(спрямо един 27 или 30 инчов), повече кабели по бюрото, дразнещи разлики в настройките на картината между двата монитора.

 Забелязах, че докато моделът U2713HM струва около 1000 лв., то по-големият U3011 е около 2200 лв. - това доколко е нормално? Имам предвид над 1000 лв. разлика за 3 инча повече - дали си заслужава?

 Малко ме притеснява това, че изглежда U3011 е стар модел(на сайта на Дел пише, че вече не се предлага) и не знам дали изобщо ще пуснат нов - някъде четох, че 27 инча било горната граница за монитори - подобно на ситуацията със смартфоните...

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...