Jump to content

проблем с компютъра или с монитора?


Препоръчан пост

здравейте на всички. От известно време имам страшни проблеми с компютъра. Когато играя или пък гледам филм монитора след известно време започва да мига. Носих го в сервиз, пича вика нищо му няма, преинсталира го, вземи 25 кинта и си го прибрах. Проблема продължи и брат ми го откара във втори сервиз, този път в София, защото си викам ние на село не разбираме. Там казват че бил прегрят, стопен чип на дъното, видеокартата била заминала и оттам идвало всичко. Не знам какво е правил пича, каза че е сменил чипа на дъното, защото било старо и ако съм искал ново дъно трябвало да взимам и рам, дъра-бъра и брат ми, без да ме пита, казал да го правят . Тази гимнастика ми струва 90 лева, като не ми даде никаква гаранция за дъното. Смени ми и видеокартата, сложи ми перки къде що има дупка да духа, отново преинстал и всичкото удоволствие в този сервиз ми излезна 280 лева. Брат ми го докара вчера, десет минути работа и пак почна да мига като семафор. Конфигурацията е процесор  AMD Phenom 9650, дъно Asus m2n68, видеокарта беше nvidia geforce 9600 gt, смениха ми я с nvidia geforce gt 630, две плочки рам по 2gb kingston ddr2, харда е hitachi, но не съм гледал за модел, монитора е lg w2241s. Въпросът ми е кое да нося в понеделник на сервиз- монитора, при условие че с една 17ка отпреди 10 години този проблем не се показа, или пък компютъра. Разбира се бих се зарадвал и на някакви съвети, чрез които ходенето в сервиза би ми се разминало. Другият въпрос, който не ми дава мира е- ако всичко идва от монитора, онзи за какво ми е взел пари в сервиза?

 

линк с видео на проблема: http://dox.bg/files/dw?a=f4091fd952

Link to comment
Сподели другаде

Така сменено ли ти е дъното?

Проверявал ли си връзката м/у компютъра и монитора?

Другият въпрос, който не ми дава мира е- ако всичко идва от монитора, онзи за какво ми е взел пари в сервиза?

Взел ти е за простотии! С тези 280 лева можеш да си вземеш нов компютър....
Link to comment
Сподели другаде

Тези от сервиза направо са те ограбили. Компютъра тестван ли е на друг монитор? Ако да, как е положението? Когато оставиш компютъра, монитора пак ли мига? Каква марка и колко вата е захранващото у-во? 

Редактиран от Stoyannov
Link to comment
Сподели другаде

Тези от сервиза направо са те ограбили. Компютъра тестван ли е на друг монитор? Ако да, как е положението? Когато оставиш компютъра, монитора пак ли мига? Каква марка и колко вата е захранващото у-во?

От захранването няма да е, защото видеото му подкарва!

 

Пробвал ли си да пуснеш на вградената ?

Link to comment
Сподели другаде

... с една 17ка отпреди 10 години този проблем не се показа...

Занеси монитора на сервиз или направо го подмени. И този път питай колко ще струва ремонта и каква гаранция се дава преди да даваш пари за безсмислени операции. Ако е необходимо, можеш да си платиш само диагностиката и тогава да решиш какво ще правиш след това.

Иначе проблема не е необичаен, среща се и при мониторите и при телевизорите (

) и няма нищо общо с видео карта, процесор, дъно и т. н. т.
Link to comment
Сподели другаде

Да оставим засега въпросът дали са ме прецакали или не. Компютъра съм го пробвал с едно мониторче 17ка и там проблеми няма, така че да се съсредочим на монитора? Кажете сервиз в София където могат да го погледнат.

Link to comment
Сподели другаде

Преди две години и моя правеше подобен номер, само че след студен старт - мига 20-30 секунди и се оправя. Оказа се, че имало издут кондензатори в захранването на монитора. Закарах го на сервиз да ги сменят - 25 лв струваше удоволствието. Между другото, още карам с този монитор. 

 

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...