Jump to content

Automatic updates on or off ?


FireEagl3

Препоръчан пост

Здравейте, искам да ми кажете мнение как е  по добре за windows, а именно дали да са пуснати automatic updates или не, и ако трябва да е пунсато какво може да стане, ако не е. 

Link to comment
Сподели другаде

Чрез Windows Update могат да бъдат изтеглени ъпдейти, които подобряват значително сигурността и стабилността на операционната система. Поради тази причина винаги е препоръчително, а може би и задължително, да се поддържа системата актуална.

Link to comment
Сподели другаде

Честно казано ако си с нелицензиран OS е препоръчително да НЕ пускаш Automatic Updates, защото ще започнат едни известия, че ти е нужен лиценз, едни черни екранове...

Ако си със закупен е по-добре да пуснеш Automatic Updates!

Link to comment
Сподели другаде

Честно казано ако си с нелицензиран OS е препоръчително да НЕ пускаш Automatic Updates, защото ще започнат едни известия, че ти е нужен лиценз, едни черни екранове...

 

Тук зависи какви настройки ще се зададат за Automatic Updates. Същестуват прости методи, които заобикалят този проблем и позволяват на потребителя да инсталира всички налични ъпдейти посредством Windows Update. 

Link to comment
Сподели другаде

В какъв смисъл дали е лицензиран ?

В смисъл си плащал 300лв за Windows или си го получил с компютъра/лаптопа, имаш холограмен стикер, оригинален носител и документи за покупка. Алтернативно може да се купи и по интернет, като там също има удостоверяване.

Windows Update е препоръчително да бъде включван на компютри с лицензиран Windows и включен на "известяване" за компютри, които имат нелицензиран Windows - така всеки ще може да избере обновяванията и да пропуска такива, които са за проверка за автентичността на Windows и дали е лицензиран или не. Ако се ползва бавна ограничена откъм трафик връзка, като 3G модем - трябва да се настрои на изключено, докато се ползва този тип връзка, защото преминаването на лимита е обвързано с ограничения или допълнителни плащания.

Link to comment
Сподели другаде

Мисля ,че нещата опират до личен избор и проби .Пробваш ,правиш си заключения, как по-добре ти работи системата ,с или без ъбдейти .

Пробвал съм  , двата варианта  и карам без ъбдейти .(лично мнение с ,което не ангажирам никой)

Link to comment
Сподели другаде

Изключваш проверката за ъпдейти и проверяваш ръчно веднъж на няколко дни. И проверяваш един по един, кой ъпдейт за какво е и инсталираш. Защо? Защото напоследък Майкрософт има навика да пуска бъгави ъпдейти - KB 2670838 и KB 2823324

. Справка http://www.infoworld.com/t/microsoft-windows/microsoft-withdraws-kb-2823324-second-botched-automatic-update-year-216325 

 

Link to comment
Сподели другаде

Автоматичните актуализации са полезно нещо. Не е задължително да са активирани, ако ще проверяваш ръчно за такива. Казано иначе: няма значение как точно актуализираш операционната система (автоматично или ръчно), стига да го правиш.

 

Дали да се ползват автоматичните актуализации зависи за каква операционна система става въпрос, т.е. коя версия на Windows.

За Windows XP е важно с какъв продуктов ключ (CD-Key) е инсталирана. Ако ключът е валиден (т.е. закупен е легално или е преписан отнякъде, където се ползват лицензирани volume версии на Windows), тогава на практика няма причина автоматичните актуализации да не са включени. Ако ключът не е валиден, тогава някои актуализации няма да могат да бъдат инсталирани, но те са само по-специфичните. Основно трябва да се внимава за актуализациите, свързани с Windows Geniuine Advantage. Ако се внимава, не би трябвало да има проблеми.

При Windows 7 положението е малко по-особено, защото има различни методи на активация. Има една конкретна актуализация - KB971033 - която заличава различните кракчета. Ако бъде инсталирана, ще се наложи кракът да бъде приложен отново. Ако разбира се операционната система е лицензирана, тогава няма никакви проблеми.

 

Нека обобщим: потребителите с лицензирани операционни системи нямат причина да изключват автоматичните актуализации. Потребителите с нелицензирани операционни системи поемат лек риск да бъдат засечени и да се наложи да прилагат кракчета отново, ако оставят автоматичните актуализации включени, но не е болка за умиране.

 

Онези, които проверяват ръчно за актуализации, е нужно да го правят веднъж месечно. Microsoft публикува актуализациите всеки втори вторник от месеца (известен като Patch Tuesday). Това разбира се е за тяхната часова зона. За нас в България актуализациите стават налични вторник вечерта, така че проверявайте тогава или на следващия ден.

Понякога има и извънредни актуализации, но те са рядкост. 

Link to comment
Сподели другаде

Нека обобщим: потребителите с лицензирани операционни системи нямат причина да изключват автоматичните актуализации. 

Всъщност имат. Заради това дадох линка по-горе. :) Единият от ъпдейтите ( KB 2823324) е докарал сериозни проблеми на голяма част от потребителите с оригинален Windows 7. Заради това, аз поне не бих оставил уина да се ъпдейтва автоматично. Например IE10 идва с автоматичните ъпдейти. За да се инсталира, изисква наличен ъпдейт KB 2670838, който пък е проблемен. Като засече, че го нямам, ще го инсталира, след което ще продължи с инсталацията на IE10...и става забавно. Аз лично съм ''ЗА'' ОБНОВЯВАНЕТО НА ОС-а, но това да става единствено ръчно. 

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...